maanantai 31. tammikuuta 2022

Hahmottomat Disney laulut

Lupasin viime vuoden viimeisessä postauksessa, että julkaisisin tammi-helmikuun vaihteessa kaksi top-listaa. Tässä olisi ensimmäinen. Jos joku ei ymmärtänyt otsikkoa, niin voin selventää sitä. Tämän top-listan aiheena ovat ne Disney-laulut, mitkä eivät ole minkään hahmon laulamia. Ymmärrätte kyllä, kun alatte lukemaan listaa.

Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia


10. No way out/Sait kyyneleet

Sait kyyneleet kuullaan elokuvassa Karhuveljeni Koda. Koda oli kertonut Lohijoella tarinan siitä, kun hän ja hänen äitinsä kohtasivat ihmisiä. Kenai tajuaa, että karhu, jonka hän oli surmannut kostaakseen veljensä Sitkan kuoleman, oli Kodan äiti. Kenai kertoo myöhemmin Kodalle, että tämän äiti ei ole tulossa takaisin. Tämä kappale kuullaan siinä kohdassa, kun Kenai kertoo Kodalle totuuden liittyen tämän äitiin, jota karhunpentu oli etsinyt lähes koko elokuvan ajan. Laulussa on surullinen tunnelma ja se muuttuu surullisemmaksi laulun aikana.


9. He lives in you/Hän sussa on

Hän sussa on kuullaan Leijonakuningas 2 Jylhäkallion ylpeys elokuvan alussa. Laulun aikana katsojat pääsevät näkemään Simban ja Nalan Kiara-tyttären esittelyseremonian. Laulu on siis idealtaan samanlainen kuin ensimmäisen Leijonakuninkaan alkulaulu.


8. If I wasn't so small/Kumpa olis en pieni

Tämä laulu oli rohkaisulaulujen top-listalla. Laulu kuullaan Nasun Suuressa elokuvassa. Nasu suree sitä, että ystävät eivät anna hänen osallistua suureen suunnitelmaan. Laulun aikana Nasu auttaa oravaa, leppäkerttua ja lintua. Lisäksi hän tajuaa sen, että pienestä koostaan huolimatta hänestä on iso apu. Laulun lopussa Nasu lähtee takaisin ystäviensä luokse. Pidän kappaleesta enemmän suomenkielisenä, sillä se on minulle nostalgisempi ja kuulostaa muutekin paremmalta, vaikka Carly Simonilla ja Merja Larivaaralla onkin lähes samankaltaiset lauluäänet.


7. Once upon a time in New York City/Olipa kerran New Yorkissa

Tämä laulu kuullaan Oliver ja Kumppanit elokuvan alussa. Laulun aikana ihmiset valitsevat itselleen kissanpennun pahvilaatikosta. Kukaan ei kuitenkaan ota Oliveria, joka joutuu myöhemmin jäämään yksin sateiseen yöhön. En pidä kappaleen englanninkielisestä versiosta, sillä Huey Lewisin ääni kuulostaa liian synkältä ja surulliselta. Suomenkielinen versio on minun mielestäni parempi, sillä Kirkan (jonka kuolemasta tulee tänään 15-vuotta) lauluäänessä on toivoa siitä, että asiat tulevat vielä paranemaan. Ja niin Oliverille tapahtuikin. Suomenkielinen versio tästä laulusta toimii siis paremmin. 


6. Heffalumps and Woozles/Möhköfantit ja Tärpät

Nalle Puh valvoo vahtien hunajaa, mutta hän nukahtaa ja näkee unta möhköfanteista ja tärpistä, joiden Tiikeri oli kertonut vievän kaiken hunajan. Tämä laulu kuullaan siis Puhin unen aikana. Pidän laulussa eniten sen sävellyksestä ja laulun aikana tapahtuvista asioista.


5. Great spirits/Suuret henget

Tämä kappale kuullaan Karhuveljeni Koda elokuvan alussa. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten elokuvan teemat tulevat esille siinä. Laulu on myös sanoitettu ja sävelletty onnistuneesti.


4. I'm still here/Tänne jään

Tänne jään on Aarreplaneetta elokuvan ainoa laulu. Laulun aikana selviää tarkemmin miksi Jim on sellainen kuin on. Jimin isä ei ole ollut mukana poikansa elämässä. Laulun loppupuolella nähdään kohtaus, jossa Jimin isä lähtee lopullisesti heidän luotaan. Pidän tästä laulusta, sillä Jimin ajatukset tulevat esille siinä.


3. Immortals

Hiro on päättänyt ottaa kiinni naamiomiehen, joka varasti hänen mikrobottinsa ja on syylinen Tadashin kuolemaan. Tämä laulu kuullaan siinä kohdassa, jossa Hiro luo Baymaxille, Gogolle, Fredille, Wasabille, Honey Lemonille ja itselleen supersankarin asut. Laulun aikana Hiro auttaa ystäviään supervoimiensa kokeilemisessa. Pidän laulussa eniten sen aikana tapahtuvista asioista.


2. Touch the sky/Taivaankaari

Tämä laulu kuullaan Urhea elokuvan siinä kohdassa, jossa Merida lähtee ratsastamaan hevosellaan metsään. Pidän laulussa eniten sen tunnelmasta ja sävellyksestä. Kappale on hyvä molemmilla kielillä, mutta jos olisi pakko sanoa kumpi versio on parempi, niin valitsen suomenkielisen, sillä olen kuunnellut sitä versiota enemmän.


1. Circle of life/Elämän tie

Listan ykköspaikalle on päässyt Leijonakuninkaan aloituskappale Elämän tie. Pidän kappaleessa eniten sen alussa nähtävästä auringonnoususta ja siitä kun Rafiki nostaa vauva-Simban ilmaan laulun loppupuolella. Laulun sävellys on onnistunut ja se on täydellinen tapa aloittaa Leijonakuningas.

Siinä oli siis minun listaukseni hahmottomista Disney lauluista. Mitä mieltä te olette? Voitte kertoa kommenteissa. Seuraava top-lista ilmestyy ylihuomenna.

sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Hahmoesittely: Hirviö

Lupasin edellisessä postauksessa, että julkaisen tänään hahmoesittelyn ja tässä se nyt tulee. Tällä kertaa esiteltäväksi on päässyt Hirviö.

Hirviö esiintyy elokuvissa Kaunotar ja Hirviö, sen jatko-osissa, Beauty and the Beast live actionissa ja lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Hirviön oikeaa nimeä ei ole kerrottu elokuvissa, mutta internetissä sanotaan, että hänen nimensä olisi Adam. 

Hirviön taustoista kerrottiin osittain Kaunotar ja Hirviö elokuvan prologissa. Aluksi hän oli hemmoteltu, epäystävällinen ja itserakas prinssi. Eräänä päivänä vanha eukko tuli pyytämään yösijaa linnasta ja tarjosi prinssille myös ruusua, mutta prinssi torjui eukon tämän rumuuden vuoksi. Tämän jälkeen eukko muuttui kauniiksi haltijattareksi. Prinssi yritti pyytää anteeksi, mutta liian myöhään. Haltijatar muutti prinssin hirviöksi ja tämän palvelijat huonekaluiksi ja muiksi talousesineiksi. Haltijatar kertoi, että ruusu, jota hän oli tarjonnut kukkisi kunnes prinssi täyttäisi 21-vuotta. Jos prinssi oppisi rakastamaan ja saisi vastarakkautta ennen kun viimeinen terälehti putoaisi, niin kirous murtuisi. Jos näin ei kävisi, prinssi joutuisi elämään loppuelämänsä hirviönä. Haltijatar antoi Hirviölle myös taikapeilin, joka oli hänen ainoa ikkunansa ulkomaailmaan. Hirviö nähtiin seuraavan kerran, kun Maurice tuli etsimään yösijaa linnasta. Hirviö lukitsi miehen tyrmään, mutta päästi tämän myöhemmin vapaaksi. Mauricen tytär Belle tuli isänsä tilalle Hirviön vangiksi. Aluksi Belle ja Hirviö eivät sietäneet toisiaan, mutta myöhemmin he oppivat tulemaan toimeen ja alkoivat rakastua toisiinsa. Hirviö alkoi rakastamaan Belleä jopa niin paljon, että päästi tämän pois linnasta tapaamaan isäänsä. Myöhemmin kylän miehet saapuivat Gastonin johdolla linnaan aikomuksenaan surmata Hirviö. Aluksi Hirviö ei suostu taistelemaan vastaan, mutta nähtyään Bellen palanneen takaisin linnaan, hän hyökkäsi Gastonin kimppuun ja käski tämän häipyä. Gaston ehti kuitenkin vahingoittaa Hirviötä ennen kuolemaansa. Tämän jälkeen Hirviö alkaa tehdä kuolemaa. Belle tunnustaa rakastavansa Hirviötä juuri ennen, kun ruusun viimeinen terälehti putoaa. Tämän seurauksena Hirviö ja hänen palvelijansa muuttuvat takaisin ihmisiksi.

Jatko-osissa Lumottu joulu ja Bellen lumottu maailma nähdään aika, jolloin Belle asui Hirviön linnassa ennen kirouksen murtumista. Saamme selville ainakin sen, miksi linnassa ei vietetä joulua.

Vuonna 2017 julkaistussa Beauty and the Beast live actionissa kerrotaan tarkemmin Hirviön lapsuudesta ja siitä millaisia hänen vanhempansa olivat.

Hirviö esiintyy myös lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Disney-yhtiön perustamisesta on kulunut 100 vuotta ja hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan juhlan kunniaksi. Ennen kuvan ottamista he laulavat laulun Tähti toiveen toteuttaa.

Hirviö on yksi parhaimmista Disney hahmoista, mutta hän ei kuitenkaan kuulu minun lempihahmoihini. Paras kohta, jossa Hirviö esiintyy on se, kun hän tanssii Bellen kanssa.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Robby Benson
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Matti Olavi Ranin (animaatiot)    Tuukka Leppänen (live action, aikuisena ja Olipa kerran elokuvastudio)     Wäinö Pylkkönen (live action, lapsena)
Näyttelijä: Terrence Mann (musikaalissa)   Dan Stevens (live action, aikuisena)     Adam Mitchell/Rudi Goodman (live action, lapsena)

Lupasin vuoden 2021 viimeisessä postauksessa, että julkaisisin tänne blogiin kaksi top-listaa tammi-helmikuun vaihteessa. Seuraava postaus, jonka julkaisen on toinen lupaamistani top-listoista.

Minulta on myös kysytty saako hahmoesittelyjä ehdottaa ja vastaus siihen kysymykseen on, että niitä saa ehdottaa. Voitte kertoa esim. tämän postauksen kommenteissa mistä hahmoista haluaisitte nähdä esittelyjä.

lauantai 15. tammikuuta 2022

Frozen-pelilaatikko

Haluan tähän alkuun pahoitella, että suunnitelmat liittyen tämän vuoden ensimmäiseen postaukseen eivät menneet, kuten olin luvannut. Ehdotin edellisessä postauksessa, että te saisitte päättää mikä postaus ilmestyisi blogiin ensimmäisenä vuonna 2022. Siihen postaukseen ei kuitenkaan tullut kommentteja, joten päätin nyt julkaista uuden postauksen, sillä en voinut jättää tammikuuta postauksettomaksi vain sen takia, että asiat eivät menneet kuten olin suunnitellut. Haluan myös julkaista kolme postausta kuukaudessa ja nyt on jo tammikuun puoliväli. Kerron tähän väliin selvennyksenä, että en pakota ketään kommentoimaan postauksiani, mutta minusta on kivaa päästä lukemaan teidän ajatuksianne liittyen postausteni aiheisiin. En myöskään syytä ketään (paitsi itseäni) siitä, että suunnitelmat muuttuivat. 

Sitten itse aiheeseen. Tämän postauksen oli tarkoitus olla testissä-sarjan toinen osa, mutta muutin suunnitelmiani ja teinkin tästä tavaranesittelytekstin, sillä syötävä osuus on tässä aika pieni. Kävin eilen ostamassa Frozen-pelilaatikon, jonka aion nyt esitellä täällä blogissa.

Peli on tämännäköisen laatikon sisällä

Laatikosta löytyi kaksi suklaakeksiä, joista toisen käärepaperissa on kuva Elsasta ja toisessa on kuva Olafista ja peikoista.

Tässä kuva toisesta suklaakeksistä. Olin jo ehtinyt syödä toisen keksin ennen kuvan ottamista, mutta se oli suunnilleen samannäköinen, kuin kuvassa näkyvä suklaakeksi.

Laatikosta löytyi myös palapeli. 

Tässä on kuva pelilaudasta.

Laatikossa oli myös noppa ja pelinappuloita.

Laatikon sisältä löytyi myös nämä tarrat.

Tässä vielä kuva valmiista palapelistä.

Kerron tähän loppuun vielä sen, että seuraava postaus on hahmoesittely ja aion julkaista sen huomenna.