maanantai 12. marraskuuta 2018

Frozen 2 ideani

Disneyn menestys-animaatio Frozen saa kokopitkän jatko-osan marraskuussa vuonna 2019. Elokuvan juonesta ei tiedetä tällä hetkellä mitään, joten monet ovat keksineet mitä Frozen kakkosessa voisi tapahtua. Minäkin olen keksinyt idean, jonka aion nyt jakaa täällä blogissa. Ja se on:
                                                     FROZEN 2  TUPLAVOIMAT
On kulunut useampi vuosi edellisen elokuvan tapahtumista. Tässä välissä Anna ja Kristoff ovat menneet naimisiin ja odottavat esikoistaan. Elsakin on löytänyt itselleen puolison ja mennyt naimisiin. Elokuva alkaa Elsan ja hänen miehensä Ferdinandin esikoisen, Lillyn syntymäjuhlalla. Seremonian jälkeen Lilly-vauva aivastaa ja juhlasali syttyy tuleen. Onneksi Elsa saa tulipalon sammuttettua eikä kenellekään ehtinyt käydä mitään vahinkoa.
Seuraavaksi tarina hyppää kymmenen vuoden päähän, jolloin Elsa kouluttaa Lillystä Arendellen seuraavaa hallitsijaa ja samalla opettaa häntä pitämään voimansa kurissa. Lillyn mielestä Elsa kouluttaa häntä liikaa eikä anna tarpeeksi vapaa-aikaa. Lilly ei myöskään tahtoisi ryhtyä kuningattareksi, vaan lähteä seikkailemaan. Eniten häntä kiehtoo Arendellen etelärajan takana sijaitseva Hohtolaakso, minne meneminen on kuitenkin kiellettyä.
 Eräänä päivänä Lilly kysyy äidiltään saisiko mennä käymään Hohtolaaksossa. Elsan vastattua kielteisesti Lilly alkaa kysyä miksi Hohtolaaksoon ei saisi mennä ja mitä vaarallista siellä muka on. Siitä seuraa valtava riita, mistä Lilly hermostuu ja lähtee ulos. Hetken kuluttua Ferdinand tulee paikalle ja Elsa kertoo hänelle miten vaikeaa hänen on saada Lilly uskomaan, ettei Hohtolaaksoon saa mennä. Ferdinand kertoo, että Elsa kouluttaa Lillyä liikaa, mutta Elsa ei tahdo uskoa sitä. 
Samaan aikaan Lilly tekee päätöksen Hohtolaaksoon lähtemisestä. Hän pyytää sisaruksiaan ja serkkujaan mukaansa. Muut ovat aluksi epävarmoja suunnitelmasta, mutta Lilly kertoo, että he menisivät sinne vain hetkeksi ja palattuaan olisivat, kuin mitään ei olisi tapahtunut.
 Illalla lapset karkaavat Hohtolaaksoon. He laskeutuvat köyttä pitkin makuuhuoneensa ikkunasta. Pitkän kävelymatkan jälkeen eteen tulee leveä rotko, jonka yli kuuluisi päästä. Lilly lassoaa köyden rotkon keskellä olevan puun oksaan ja pääsee sen avulla rotkon yli. Köysi alkaa kuitenkin katketa ja Annan ja Kristoffin esikoinen, Penelope pyytää muita kiirehtimään päästyään itse toiselle puolelle.
Kaikki menevät toiselle puolelle ja köysi katkeaa vähitellen. Viimeisenä Lillyn nuorempi pikkuveli Noah on ylittämäisillään rotkoa, kunnes köysi katkeaa kokonaan. Lilly onnistuu pelastamaan veljensä ja matka voi taas jatkua. 
Sillä välin Anna, Elsa ja muut ovat syömässä aamupalaa ja ihmettelevät miksi lapset nukkuvat yhä. Anna lähtee herättämään heitä ja palaa melkein heti takaisin ja kertoo, että lapset ovat kadonneet huoneesta. Elsa tajuaa, että Lilly on vienyt heidät Hohtolaaksoon. Kristoff käy valjastamassa Svenin kärryjen eteen ja kaikki lähtevät etsintäretkelle. Lopulta heidän eteensä tulee se sama rotko, johon Noah meinasi pudota. Elsa taikoo jääsillan ja astuu sille. Yhtäkkiä silta hajoaa ja Elsa on putoamaisillaan. Ferdinand yrittää vetää Elsan ylös, mutta jokin tarttuu Elsaa jalasta vetäen hänet rotkon pohjalle. Hän onnistuu kuitenkin pääsemään rotkosta ylös loihtimalla jääportaat.
Rotkosta tulevat ylös myös Hans ja Weseltonin herttua, jotka olivat syylisiä sillan hajoamiseen. Yhtäkkiä Hans ottaa esiin savupommin ja heittää sen maahan. Savun hälvennyttyä kaikki huomaavat Annan kadonneen. Elsa ja Kristoff lähtevät pelastusreissulle Olafin ja Ferdinandin jäädessä rotkon luokse siltä varalta, että lapset tulisivat takaisin.
 Sillä aikaa Lilly viettää Hohtolaaksossa elämänsä parasta päivää. Toistaalta hän myös pelkää mitä Elsa sanoisi, jos saisi tietää karkumatkasta. 
Tällä välin Elsa ja Kristoff ovat seuranneet Hansin ja Weseltonin herttuan hevosten jättämiä jälkiä vanhalle talolle. He jättävät Svenin pihalle ja menevät sisälle taloon, jossa Hans ja herttua ovat jo. Elsa ja Kristoff kysyvät heiltä Annan olinpaikasta, mutta kumpikaan ei aio vastata. Ulkona Kristoff kuulee outoa ääntä talon takaa. Hän ja Elsa tajuavat Annan olevan siellä. Niinpä he kiertävät taka ovelle. Avattuaan oven he löytävät Annan sidottuna huoneen perältä. Vapautettuaan Annan kolmikko pakenee talosta. Elsa jäädyttää vielä varmuudeksi talon kaikki ikkunat ja ulko-ovet, etteivät viholliset lähtisi heti heidän peräänsä. Takaa-ajo alkaa kuitenkin parin kilometrin päässä talosta. Hans ja Weselton yrittävät ampua pakenijoita, jotka onnistuvat kuitenkin pelastautumaan Elsan voimien avulla. Päästyään takaisin Ferdinandin ja Olafin luokse, Elsa tekee uuden jääsillan, minkä yli kaikki onnistuvat pääsemään. Lopulta he löytävätkin Lillyn, Penelopen, Noahin ja muut lapset. Elsa ja Ferdinand pyytävät heitä palaamaan kotiin. Lilly ei suostu palaamaan ja juoksee pois. Pitkän matkan juostuaan hän katsoo taakseen ja huomaa jotakin, mitä säikähtää. Lilly juoksee yhä kauemmaksi.
 Sillä aikaa Elsa on kertonut muille lapsille miksi Hohtolaakso on vaarallinen paikka. Siellä on kuulemma ollut ennen paljon maanjäristyksiä ja tulipaloja ja Lillyn voimat aiheuttaisivat vain lisää ongelmia.
Hetken päästä Hans ja Weseltonin herttua saapuvat paikalle. Herttua heittää ilmaan lumotun veitsen, joka osuu Elsaan. Elsa viedään peikkojen luokse ja Peikkopappa kertoo, että hänet voitaisiin parantaa ainoastaan lumotun pensaan lehdellä ja lumottuja pensaita on ainoastaan Hohtolaaksossa. Parannus täytyisi tehdä myös muutaman tunnin sisällä tai muuten Elsa kuolee. Anna, Kristoff, Elsa, Ferdinand, Olaf ja Sven lähtevät takaisin Hohtolaaksoon etsimään lumottua pensasta. Sen löytäminen ei olekaan ihan helppoa, kuten peikot olivat sanoneet. 
Yhtäkkiä kaksi Hohtolaakson asukasta juoksee heidän luokseen ja he kertovat, että lähistöllä on syttynyt tulipalo, joka alkoi ihan yllättäen ja ilmestyi, kuin tyhjästä. Elsa tajuaa tulipalon olevan Lillyn aiheuttama ja kaikki lähtevät etsimään häntä. Lilly on juossut jyrkänteen reunalle ja muut löytävät hänet sieltä. Ferdinand vaatii häntä sammuttamaan tulipalon. Lilly on alkanut pelätä omia voimiaan huomattuaan tulipalon ja uskoo saavansa aikaan vain lisää vahinkoa. Olaf kysyy Elsalta, miksei hän sammuta tulipaloa itse ja Elsa vastaa, että Lillyn olisi opittava hallitsemaan voimiaan ja siinä on edellytyksenä myös tulen sammuttaminen.  Elsa sanoo Lillylle, ettei hänkään oppinut hallitsemaan omia voimiaan pelon avulla. Lilly ymmärtää ja sammuttaa tulipalon.
 Sitten kaikki menevät etsimään lumottua pensasta, jollaisen Olaf onnistuu lopulta löytämään. Hän on ottamassa yhtä lehteä irti, kunnes kuvaan ilmestyy käsi, joka tönäisee hänet pois pensaan luota. Hans ja Weseltonin herttua ovat löytäneet heidät ja yrittävät estää lehden saamisen kaikin keinoin, sillä Elsa kuolisi puolen minuutin kuluttua. Lilly tekee tulirinkulan pensaan ympärille ja juoksee tulen läpi hakemaan lehteä. Hän onnistuu ottamaan yhden lehden irti, mutta Hans ja herttua lyövät hänet maahan. Lilly ehtii onneksi heittää lehden Annalle, joka parantaa Elsan viimeisellä sekunnilla. 
Hans ja Weseltonin herttua karkoitetaan Hohtolaaksosta ja Arendellesta. Lilly suostuu viimeinkin palaamaan kotiin ja Elsa lupaa vähentää hänen kouluttamisaikaansa.

Tuossa oli siis minun ideani siitä mitä Frozen kakkosessa voisi tapahtua. Olin keksinyt tuohon juoneen joitakin kohtia, jotka päätin ottaa syystä tai toisesta pois. Yhdessä kohtauksessa Elsa olisi tavannut tulevaisuuden itsensä, joka olisi varoittanut häntä jostakin. Tämän jätin pois, koska ajattelin sen olevan liian outoa. Toisessa kohtauksessa Hans olisi heittänyt Annan päälle jonkun myrkkypullon, jonka avulla hän rakastui Hansiin. Yhdessä kohtauksessa Lilly olisi polttanut Hansin kuoliaaksi. Ajattelin tämän aiheuttavan traumoja ja jätin sen pois.
Tuplavoimat elokuvan päähenkilönä olisi Elsan ja Ferdinandin 10-vuotias esikoistytär Lilly, joka toimisi myös elokuvan kertojana. Lilly on Arendellen kruununperijä, mutta häntä kiinnostaa enemmän seikkailla, kuin ruveta hallitsemaan valtakuntaa. Lillyllä on myös voimat, joilla hän pystyy hallitsemaan tulta. Elokuvan alussa hän ei osaa vielä hallita voimiaan ja aiheuttaa sen vuoksi tulipalon Hohtolaaksossa.
Annan ja Kristoffin lapsista keskeisimmässä osassa on heidän esikoisensa Penelope, joka on myös Lillyn paras ystävä. Hän on Lillyä kaksi kuukautta nuorempi. Lillyn sisaruksista keskityttäisiin eniten hänen nuorempaan pikkuveljeensä Noahiin, joka on elokuvan tapahtumien aikaan n. 3-vuotias.  Annalla ja Elsalla olisi aika pieni rooli tässä elokuvassa.
 Frozen 2 elokuvan pahiksina olisivat Hans ja Weseltonin herttua, jotka ovat lyöttäytyneet yhteen aikomuksenaan kostaa Annalle ja Elsalle. He esiintyvät ensimmäisen kerran vasta elokuvan puolivälissä ja lopuksi saavat porttikiellon Arendelleen.
Tämän version tapahtumat sijoittuisivat ajalle 15-20 vuotta ensimmäisen elokuvan jälkeen. Anna ja Elsa ovat menneet naimisiin ja kumpikin sai viisi lasta (Anna ja Kristoff saivat 2 tyttöä ja 3 poikaa. Elsa ja Ferdinand saivat 3 tyttöä ja 2 poikaa) Lillyn, Penelopen ja muiden lasten lisäksi yksi elokuvan uusista hahmoista on Elsan aviomies Ferdinand.
Olen keksinyt elokuvaan myös lauluja. Elokuvan ensimmäinen laulu olisi nimeltään Nyt perillinen syntyi ja se laulettaisiin Lillyn syntymäjuhlassa. Seuraavassa laulussa, jonka nimi on Et sinne sä mennä saa Elsa kertoo Lillylle Hohtolaakson vaaroista. Laulusta kuultaisiin vielä repriisi elokuvan loppupuolella. Seuraava laulu, Siellä käydä haluan on Lillyn laulama haavelaulu. Seuraava laulu on Matkaan lähdetään ja se kuullan Lillyn ja muiden lasten laulamana heidän lähtiessään Hohtolaaksoon. Elokuvan pahislaulu on Hansin ja Weseltonin herttuan laulama Valloitetaan Arendelle.
Kuten jo aiemmin kerroin, Lilly olisi myös elokuvan kertoja. Elokuva alkaisi näillä sanoilla:
"Hei. Tämä tarina kertoo minusta. Tai. Ei pelkästään minusta. Tämä tarina kertoo minun perheestäni, kodistani ja Arendellesta, jossa minä asun. Kuten jo tiedättekin. Minun äidilläni, kuningatar Elsalla on  taikavoimat, joilla hän pystyy hallitsemaan jäätä ja lunta. Minulla on myös jotain erityistä. Kerron sen nyt. Hetkinen. En kerro sitä sittenkään. Saatte sen kuitenkin selville. No niin, tarina voi alkaa."
Nuo sanat kuultaisiin siis ihan elokuvan alussa. Lillyn/kertojan puhetta kuultaisiin myös prologin jälkeen ja ihan elokuvan lopussa. Kerron tässä vielä muita repliikkejä:
"Vau! Tulta!"  (Olaf sanoo tämän, kun Lillyn voimat ovat paljastuneet)
"HE OVAT POISSA!" (Anna sanoo tämän, huomattuaan lasten kadonneen makuuhuoneestaan)
"Ettekö vieläkään ymmärrä?" Me menemme sinne ja palattuamme olemme, kuin emme olisi ikinä olleetkaan siellä." (Lilly sanoo tämän, kun kertoo suunnitelmastaan, muille lapsille)
"APUA!!" (Noah pudotessaan rotkoon)
"Tätä pelkäsinkin." (Elsa sanoo tämän tajuttuaan, että Lilly on vienyt muut lapset Hohtolaaksoon).
"Emme kerro sitä teille." (Hans sanoo tämän, kun Elsa ja Kristoff kysyvät häneltä Annan olinpaikkaa)
"Minä tein sen!" (Lilly sammutettuaan tulipalon)
"Sinä siis yritit tappaa äidin ja Elsan voidaksesi hallita Arendellea yksin?" (Penelope esittää tämän kysymyksen Hansille)
"Hän on lapsi ja lapsen kuuluu leikkiä." (Ferdinand sanoo tämän yrittäessään saada Elsan tajuamaan, että hän kouluttaa Lillyä liikaa)
Nyt haaveilu saa loppua. Ensi yönä aion tehdä sen." (Lilly sanoo tämän päättäessään lähteä Hohtolaaksoon. Tämä repliikki kuultaisiin laulun, "siellä käydä haluan" päätteeksi)
"Miksi sitten pyydät meidät muut sinun mukaasi, jos olet ainoa, joka on haaveillut sinne menemisestä?" (Yksi Penelopen sisaruksista kysyy Lillyltä tämän kysymyksen)
Vaikkei tuota juonta käytettäisikään Frozen kakkosessa, uskon kuitenkin siihen, että elokuvasta tulee mahtava. Minun odotukseni elokuvan suhteen eivät ole kamalan korkealla, mutta toivon, että juonesta tehtäisiin järkevä.
Tuossa oli siis minun ideani Frozen kakkoseen liittyen. Kertokaa kommenteissa, jos olette itse keksineet jonkinlaisen tarinan Frozen 2 elokuvaan.