torstai 31. elokuuta 2023

Syksy ja joulukuu

Tänään on kesän viimeinen päivä, joten aion kertoa tässä postauksessa siitä, mitä blogissa tulee tapahtumaan syksyllä ja joulukuussa. Toive-elokuvan arvostelun lisäksi luvassa on jatkoa postaussarjoille Faktoja elokuvista ja Disneymokat. Myös hahmoesittelyjä ja top-listoja on tulossa. Ja nyt kun top-listat tuli mainittua, niin kerron tähän väliin, että suunnittelen tällä hetkellä Pixar-elokuvien top-listaa. Yritän saada sen julkaistua viikonloppuna. Mainitsin keväällä ohimennen, että voisin kirjoittaa arvostelun Leijonakaartista. Tulen arvostelemaan kyseisen sarjan kaikki kolme tuotantokautta syksyn aikana. Leijonakaartin lisäksi aion arvostella yhden näytellyn Disney-sarjan. En ole varma saanko arvosteltua sitä kokonaan tämän vuoden puolella, mutta yritän saada siitä arvosteltua ainakin kaksi ensimmäistä tuotantokautta ennen joulua. Lisäksi aion arvostella kyseisen sarjan pohjalta tehdyn elokuvan. Lokakuussa vietetään Disneyn satavuotispäivää ja olen viimeinkin keksinyt mitä tulen julkaisemaan silloin. En aio vielä kertoa mikä idea minulla on mielessä sille päivälle, mutta voin paljastaa sen verran, että se on tietopostaus. Lopuksi aion vielä kertoa joulutarinasta. Mainitsin edellisessä postauksessa, että te saisitte tässä postauksessa erittäin tärkeän tehtävän, mutta en kertonut siitä silloin enempää. Nyt voin kertoa, että se tehtävä liittyy tämän vuoden joulutarinaan.  Juoneen liittyviä asioita en aio pyytää, sillä olen jo kirjoittanut tarinan kokonaan valmiiksi. Tai teknisesti ottaen se ei ole kokonaan valmis, sillä siitä puuttuu yksi tärkeä asia. Tai oikeastaan useampi tärkeä asia. Tarinasta puuttuvat adjektiivit. Teidän tehtävänänne on siis kirjoittaa tämän postauksen kommentteihin jotain adjektiiveja ja minä lisään ne sitten järjestyksessä tarinaan. Adjektiivien avulla kerrotaan millainen joku/jokin on. Tarvitsen tarinaan 42 adjektiivia. Aikaa adjektiivien kirjoittamiseen on marraskuun loppuun asti. Sanon tähän loppuun vielä, että kirosanat, haukkumasanat ja vessasanat ovat kiellettyjä, mutta muuten te voitte kommentoida tähän mitä tahansa adjektiiveja. Toinen rajoitus on se, että sama adjektiivi ei saa esiintyä tarinassa enemmän kuin kerran. Eli jos joku on jo kommentoinut jonkun adjektiivin, niin kyseinen adjektiivi lukkiutuu sen myötä, eikä kukaan muu voi sitten kirjoittaa sitä adjektiivia tämän postauksen kommentteihin.

lauantai 26. elokuuta 2023

Parhaat metsät

Tänään vietetään Suomen luonnon päivää ja julkaisen sen kunniaksi uuden top-listan. Tämän listan aiheena ovat Disney-elokuvissa nähtävät metsät.


Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia
10. Bambin metsä

Bambin metsä vaikuttaa kauniilta ja viihtyisältä paikalta, jossa tekisi mieli käydä itse. Metsässä asuu paljon erilaisia eläimiä. Mitä huonoihin puoliin tulee, niin metsässä on iso riski siihen, että siellä syttyisi tulipalo. Metsässä nähdään muutenkin vaaratilanteita elokuvan aikana. Ne kaikki eivät kuitenkaan liity tuleen.


9. Topin ja Tessun metsä

Topin ja Tessun metsässä sattuu myös muutama vaaratilanne elokuvan aikana. Siellä niitä sattuu kuitenkin vähemmän kuin Bambin metsässä. Suurimman osan Topi ja Tessu elokuvan ajasta metsä on täysin turvallinen ja vaaraton paikka. Tosin yöllä metsä muuttuu synkemmäksi, mutta muuten se ei ole yhtään pelottava. Pidän metsässä eniten sen tunnelmasta. Tämäkin on sellainen metsä, jossa haluaisin päästä käymään. 


8. Sherwoodin metsä

Sherwoodin metsässä ei satu kovinkaan paljoa vaarallisia tilanteita, vaikka se onkin vähän synkkä. Leppoisan tunnelman lisäksi toinen hyvä puoli Sherwoodin metsässä on se, että kaikki sen asukkaat tulevat toimeen keskenään. Tai ainakin melkein kaikki. Robin Hoodissa nähdään kyllä jonkin verran konflikteja, mutta melkein kaikki niistä tapahtuu Sherwoodin metsän ulkopuolella.


7. Lumottu metsä

Lumottu metsä näyttää erittäin kauniilta eikä metsää ympäröivä sumu tee kauneudesta yhtään vähäisempää. Metsän tunnelma vaihtelee Frozen 2 elokuvan tapahtumien mukaan. Vaikka Lumottu metsä onkin enimmäkseen rauhallinen paikka, niin joskus siellä sattuu konflikteja, joista yksi johti Lumotun metsän sulkeutumiseen. 


6. Pocahontasin metsä

Pocahontasin metsässä pidän eniten maanläheisyydestä. Jos pääsisin oikeasti käymään siellä, niin minulle tulisi vahva tunne siitä, että olen keskellä luontoa. Metsä vaikuttaa muutenkin viihtyisältä paikalta, sillä kaikki sen asukkaat tulevat toimeen keskenään. Harmi, että uudisasukkaiden suunnitelmat meinasivat johtaa metsän tuhoutumiseen. 


5. Urhean metsä

Urhean metsä on myös sellainen, mihin haluaisin päästä käymään. Yksi huono puoli siinä on kuitenkin se, että metsään on helppo eksyä. Se ei toisaalta haittaa, sillä metsä osaa auttaa niitä, jotka käyvät siellä. Tämä asia tekee Urhean metsästä taianomaisen paikan. Metsä on hieno ja se houkuttelee seikkailuun. 


4. Lumikin metsä

Lumikin metsä on pelottava ainoastaan yhdessä kohdassa, ja se pelottavuus johtui Lumikin mielikuvituksesta. Muuten metsä on mukava ja rauhallinen paikka. Siellä nähdään kauniiden maisemien lisäksi myös paljon erilaisia eläimiä. Metsässä on viihtyisä tunnelma. 


3. Sademetsä-kortteli

Sademetsä-korttelista saa helposti sellaisen kuvan, että siellä olisi aina synkkää ja pelottavaa. Tosin se saattaa johtua siitä, että sademetsä-kortteli näytetään Zootropoliksessa yöaikana, joten voi olla, että metsä on päivällä vähemmän synkkä ja pelottava. Pelottavuutta lisää se, että Nick ja Judy joutuivat siellä vaaratilanteeseen. Pidän sademetsä-korttelissa eniten sen tunnelmasta ja kiinnostavista maisemista.


2. Ruususen metsä

Sademetsä-kortteli kilpaili Ruususen metsän kanssa listan hopeasijoituksesta, mutta Ruususen metsä vei voiton siinä kisassa. Ruususen metsä on viihtyisä paikka ja sinne olisi kivaa mennä telttailemaan. Tässäkin metsässä nähdään eläimiä ja kauniita maisemia. Pidän Ruususen metsässä eniten sen tunnelmasta.


1. Puolen hehtaarin metsä

Minulle oli jo ennen listan suunnittelua selvää, että Puolen hehtaarin metsän on oltava ykköspaikalla. Metsä on sen verran pieni, että sen ehtii käydä läpi yhden viikonlopun aikana. Yksi hyvä asia Puolen hehtaarin metsässä on se, että sen asukkaat tulevat toimeen keskenään. Tosin uusiin asukkaisiin suhtaudutaan aluksi varovaisuudella, mutta se menee aina nopeasti ohi. Metsä on viihtyisä paikka, jossa on hyvä tunnelma.


Kertokaa kommenteissa mitkä metsät olisivat päässeet omille listoillenne. Tulevista postauksista kerron sen verran, että julkaisen seuraavaksi info-postauksen, jossa kerron tulevista postauksista. Lisäksi annan teille erittäin tärkeän tehtävän. Mikä se tehtävä on ja mihin se liittyy? Se selviää seuraavassa postauksessa. 

lauantai 19. elokuuta 2023

Disneymokat: Pinocchio

Olin alunperin ajatellut tehdä tämän postauksen eilen illalla, mutta olin silloin niin väsynyt, että en jaksanut aloittaa kirjoittamista. Mainitsin edellisessä postauksessa, että julkaisisin ehkä viikonloppuna uuden osan Disneymokat-sarjaan, joten tässä se nyt on. Tässä osassa mokat on otettu elokuvasta nimeltä Pinocchio.Mistä Samu Sirkan sateenvarjo ilmestyi tuohon?


Muuttuva nukke.


Liikkuva tulitikku.


Pinocchio polttaa vasemman kätensä, mutta Geppetto laittaa hänen oikean kätensä veteen.


Geppetton yömyssy katoaa, ilmestyy takaisin, katoaa uudestaan ja ilmestyy jälleen takaisin.


Ensiksi katoaa kirjan ympärillä ollut nauha ja sen jälkeen itse kirja.


Lavalle ilmestyi tyhjästä lisää nukkeja.


Samu Sirkan takki ja hattu katoavat.


Lampunsydämen pupillit vaihtavat väriä.


Lampunsydämen hattu katoaa.


Siirtyvä virkamerkki.Olen maininnut muutaman kerran, että julkaisisin uuden postauksen ensi viikon lauantaina. Silloin olisi tulossa uusi top-lista, mutta en paljasta mihin aiheeseen se liittyy. Se postaus olisi siis tulossa seuraavaksi.

maanantai 14. elokuuta 2023

Millaisia Disney-videoita katson?

 Kuten jo otsikossakin sanotaan, niin tässä postauksessa aion kertoa siitä, minkälaisia Disney-videoita minä katson. Mennäänpä suoraan asiaan.


Multilanguage-videotOlen katsonut multilanguage-videoita viime aikoina eniten kaikista Disneyhyn liittyvistä videoista. Multilanguage-videoiden ideana on se, että siinä on video jostain Disney-laulusta, mutta laulun kieli vaihtuu useamman kerran laulun aikana. Joissain videoissa kuullaan laulusta vain tietty osa eri kielillä. Multilanguage-videoita on tehty myös elokuvien dialogi-osuuksista.


Rankingit


Ranking-videot ovat multilanguage-videoiden ohella sellaisia, mitä olen katsonut melkein loputtomasti viime aikoina. Olen itsekin tehnyt omia ranking-listoja ja julkaissut niitä täällä blogissa. Rankingien ideana on siis se, että hahmon erikieliset lauluäänet laitetaan paremmuusjärjestykseen. Parasta ranking-videoiden katsomisessa on se, että voi samalla miettiä mille sijalle olisi laittanut tietyn ääninäyttelijän. Toinen asia mikä minua kiinnostaa ranking-videoissa on se, mihin kohtaan suomenkielinen ääninäyttelijä on sijoitettu.


Literal-videot


Olen jakanut täällä blogissa aiemmin yhden literal-videon, joten tässä tulee toinen sellainen. Literal-videoiden ideana on siis se, että lauluun tehdään uudet sanoitukset, joissa kerrotaan mitä videossa tapahtuu. Nämä literal-laulut ovat yleensä hauskempia, kuin laulujen oikeat versiot ja olenkin naureskellut monta kertaa videoiden tekijöiden kekseliäisyydelle. 


Google kääntäjä laulaa


Olen jakanut täällä blogissa myös yhden google kääntäjä laulaa videon, joten laitan tähän toisen samalla idealla tehdyn videon. Näissä on siis sellainen idea, että laulu käännetään englannista usealle kielelle ja takaisin englanniksi. Laulun sanat ovat ehtineet muuttua huomattavasti kääntämisen jälkeen, mikä tuo lisäpisteitä videoiden hauskuuteen. En ole katsonut tällaisia videoita kovinkaan usein viime aikoina, mutta halusin silti mainita ne tässä.


Lyric-prankit


Lyric-prankeissa ideana on lähettää jollekin henkilölle viestillä pelkästään jonkun laulun sanoja. En ole katsonut lyric-prankkeja kovin usein, mutta halusin silti mainita ne tässä postauksessa.


Stp-videot


En kehtaa kirjoittaa tähän mistä sanoista stp on lyhennetty, mutta uskon, että te tiedätte sen jo. Siitä pystyykin jo päättelemään stp-videoiden idean. Olisin halunnut laittaa tähän erään toisen stp-videon, mutta blogger ei antanut minun laittaa sitä, joten laitoin tähän tämän videon. Riippumatta siitä olisinko pystynyt lisäämään tähän haluamani videon, niin toivoin alunperin laittavani tähän jonkun muun kuin tämän, mutta kun hain bloggerin kautta stp-videoita You Tubesta, niin melkein mitkään suosikki Disney-stp-videoistani eivät tulleet vaihtoehdoiksi.


Fanidubit


Kuten nimestäkin voi päätellä, niin fanidubeissa kuullaan Disney-ohjelmien lauluja tai dialogiosuuksia fanien tulkitsemina. Tästä Kaksin karkuteillä sarjan Nothing left to lose laulusta ei ole olemassa virallista suomidubbia, joten eräs sarjan fani teki tähän lauluun oman käännöksensä, joka kuullaan tässä videossa.


Piladubbaukset


En katso myöskään piladubbauksia kovinkaan usein, mutta halusin mainita myös ne tässä postauksessa. Halusin laittaa tähän videon Jennysvoicesin kanavalta, sillä olen katsonut kaikista piladubbauksista eniten hänen tekemiään piladubbauksia.
Siinä oli siis jonkinlainen listaus siitä, millaisia Disney-videoita minä yleensä katson. Kertokaa kommenteissa millaisia Disney-videoita te katsotte. Mainitsin edellisessä postauksessa, että julkaisisin uuden postauksen ensi viikon lauantaina, mutta julkaisen tämän viikon lopulla ehkä uuden osan Disneymokat-sarjaan. 

sunnuntai 13. elokuuta 2023

Vasenkätiset Disney-hahmot

Tiesittekö, että tänään vietetään kansainvälistä vasenkätisten päivää? No tiesitte tai ette, mutta kaikki tietävät sen, että vasenkätinen henkilö suosii vasenta kättään tarkkaa koordinaatiota vaativissa tehtävissä. Maailman väestöstä 10% on vasenkätisiä ja siihen liittyen paljastan yhden asian...  Minä olen yksi heistä. Eli tiedän miltä se tuntuu, kun asiat ovat väärinpäin tai väärällä puolella ja käteen tulee sotkua kynällä kirjoittaessa. Ja voin ihan varmana sanoa, että tuo viimeisenä mainittu on kaikkein ärsyttävin asia vasenkätisyydessä. Vai mitä mieltä muut vasurit ovat? Mikä teitä ärsyttää eniten kätisyydessänne? En ole tekemässä tästä mitään avautumispostausta siitä, miten vaikeaa on elää vasenkätisenä oikeakätisten maailmassa. Ehkä avaudun siitä asiasta joskus, mutta en ainakaan ihan lähiaikoina, ja tämä blogi ei ole se paikka, missä aion tehdä sen. 

Mennäänpä sitten itse aiheeseen. Kuten jo tiedättekin, niin tämä on toinen niistä lupaamistani tietopostauksista. Julkaisin ensimmäisen tietopostauksen kesäkuussa. Kerroin edellisessä postauksessa, että tässä postauksessa kerrottaisiin käsistä. Se vihje oli aika outo, mutta tuon alkupuheen perusteella taisittekin jo arvata tämän toisen tietopostauksen aiheen. Myös jotkut Disney-hahmoista ovat vasenkätisiä ja tässä postauksessa keskitytäänkin heihin. Ja huomautuksena vielä, että olen ottanut tähän pelkästään vasenkätisiä hahmoja. Disneyltä löytyy myös molempikätisiä hahmoja, (kuten Tähkäpää ja Luisa) mutta olen jättänyt heidät täysin ulkopuolelle tässä listauksessa. En ole listannut hahmoja sen perusteella kuka on paras ja kenen vasenkätisyys tulee parhaiten esille. Hahmojen järjestys on siis täysin sattumanvarainen. Okei, tässä ne vasenkätiset Disney-hahmot tulevat.


Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksiaTiana

Mainitsin Tianan vasenkätisyydestä ohimennen Prinsessa ja sammakko elokuvan faktapostauksessa, mutta en kertonut siitä silloin enempää. Kuten jo aiemmin sanoinkin, niin vasenkätiset käyttävät vasenta kättä tarkkaa koordinaatiota vaativissa tehtävissä. Tianan kohdalla tällaisia asioita ovat lautaspinojen kantaminen ja tavaroiden heitteleminen. 


Mulan

Vasenkätiset ovat tilastojen mukaan parempia kamppailulajeissa. Ehkäpä vasenkätisyys onkin syy siihen, miksi Mulan pärjäsi armeijassa niin hyvin selvittyään alkuvaikeuksista. Olen lukenut keskustelupalstoilta ja pohtinut itsekin sitä, että Mulan saattaa sittenkin olla molempikätinen, sillä hän kirjoittaa vasemmalla kädellä, mutta pitää miekkaa oikeassa kädessä. Tuon perusteella on vaikeaa uskoa, että Mulan olisi vasuri. Kyllä hän ainakin minun mielestäni vaikuttaa enemmän molempikätiseltä. 


Mirabel

Mirabelilla vasenkätisyys tulee esille enemmän kuin Tianan ja Mulanin kohdalla. Mirabel käyttää laukkuaan vasenkätisesti ja pitelee monia asioita vasemmassa kädessä. Niihin kuuluvat mm. painava lautaspino ja ovinuppi.


Antonio

Myös Mirabelin Antonio-serkku on vasenkätinen. Antonio esiintyy Encantossa kunnolla vain muutamissa kohdissa, joten hänen vasenkätisyytensä ei ehdi tulla kunnolla esille. Parhaiten Antonion vasenkätisyys nähdään silloin, kun hän pitelee pehmojaguaaria, jonka Mirabel oli tehnyt hänelle. 


Julieta

Julietan vasenkätisyys ei myöskään tule kunnolla esille, sillä hänelläkään ei ole mitenkään erityisen suurta roolia Encantossa. Ainoa kohta, missä Julietan vasenkätisyyden voi huomata edes osittain on se, missä hän keskustelee Mirabelin kanssa Casitaan ilmestyneitä halkeamista.


Raya

Rayan vasenkätisyys ei myöskään tule kunnolla esille. Yksi syy siihen on se, että hän pitää miekkaa yleensä oikeassa kädessä. Muistan Raya ja viimeinen lohikäärme elokuvasta vain yhden kohdan, jossa Raya piti miekkaa vasemmassa kädessään. Tuon perusteella on ehkä vaikeaa uskoa, että Raya olisi vasenkätinen. Tosin onhan joillakin vasureilla asioita, mitä he tekevät pelkästään oikealla kädellä. Minulla niihin asioihin kuuluvat tietokoneen hiiren ohjaaminen ja pianonsoitto (silloin, kun soitan yksikätisesti). Mutta Rayakin on siis vasenkätinen, vaikkei sitä huomaa selkeästi. Otetaan vielä tähän kohtaan puheeksi ne tilastot, joiden mukaan vasenkätiset suuttuvat helposti. Rayaa ei nähdä raivoamassa kunnolla, mutta ei hän kuitenkaan puhu Namaarille kovinkaan kauniisti melkein ollenkaan koko elokuvan aikana.


Anna

Internetissä jotkut ihmisistä väittävät, että Anna olisi vasenkätinen ja Elsa oikeakätinen, mutta joidenkin mielestä se on toisinpäin. Otin kuitenkin Annan mukaan tähän ja jätin Elsan pois, sillä hänellä vasenkätisyys ei ole niin selkeää kuin Annalla. Annan kohdalla vasenkätisyyden huomaa helposti, sillä ensimmäisessä Frozenissa hän heitti lumipalloja vasemmalla kädellä. Toisessa Frozen-elokuvassa Anna piti vasemmassa kädessään miekkaa ja Olafin kättä. Toisaalta Anna tekee paljon asioita myös oikealla kädellä, joten hänkin saattaa olla molempikätinen.


Boun

Bounilla ei ole kovinkaan muistettavaa roolia Raya ja viimeinen lohikäärme elokuvassa. Siitä syystä hänen vasenkätisyytensä tulee kunnolla esille vain tässä kuvassa nähtävässä kohdassa. Varmasti Bounin vasenkätisyyden huomaa myös muissa kohdissa, mutta minulle ei tule ainakaan tällä hetkellä mieleen enempää kuin tuo yksi.


Pahatar

Vasenkätisten Disney-hahmojen listalle on päässyt myös yksi pahis. Tämä tilanne on mielenkiintoinen siltä osalta, että ennen vanhaan vasenkätisillä uskottiin olevan taipumusta rikollisuuteen. Pahattaren vasenkätisyys ei tule esille muusta, kuin siitä, että hän pitää sauvaansa vasemmassa kädessä. Siitäkin huolimatta, että hänellä on elokuvassa isompi rooli kuin Auroralla.

Siinä oli siis lista vasenkätisistä Disney-hahmoista. Kertokaa kommenteissa tiesittekö näiden hahmojen vasenkätisyydestä vai tuliko joku yllätyksenä? Kertokaa myös, jos unohdin tästä jonkun hahmon. 

Tähän loppuun voisin kertoa muutamasta erikoisesta tilanteesta, joihin vasenkätisyyteni on liittynyt. Ensimmäinen tilanne tapahtui, kun olin ala-asteella. Meidän luokallamme oli minun lisäkseni toinenkin vasenkätinen. Aina silloin, kun meidän piti leikata jotain saksilla, niin laatikossa oli silloin vain yhdet vasenkätisten sakset, mikä johtui siitä, että joku oli vienyt ne toiset vasenkätisten sakset toiseen luokkaan ja jättänyt ne sinne. Toinen tilanne liittyy siihen, että harrastin lapsena yleisurheilua. Meillä oli yhtenä päivänä kiekonheittoa. (Tai kuulantyöntöä. En muista kumpaa). Tuona päivänä meillä oli sijaisvalmentaja. Hän kysyi ennen ohjeiden kertomista, että onko kukaan vasenkätinen. Nostin käteni ylös vastaukseksi. En ole varma huomasiko valmentaja sitä vai enkö vain muistanut nostaa kättä, mutta valmentaja puhui sen jälkeen siitä, että kaikki ovat oikeakätisiä. En kehdannut siinä vaiheessa sanoa, etten ole oikeakätinen. Paljastin vasenkätisyyteni vasta sitten kun oli minun heitto- (tai työntö)vuoroni. Ja minä olin siis ainoa vasenkätinen omassa ryhmässäni.

Jos muilla vasureilla on erikoisia tilanteita liittyen omaan kätisyyteensä, niin kertokaa niitä kommenteissa. Oikeakätisiltä haluan kysyä, että onko vasenkätisistä mitään stereotypioita? Jos on, niin olisi kivaa kuulla niitä. Me vasenkätiset voimme sitten kertoa pitävätkö ne paikkansa.

Ai niin, vielä yksi juttu. Tajusin alkuviikosta, että en muistanut kiittää teitä siitä, kun kysyitte blogiin liittyviä kysymyksiä, joihin vastasin blogin 5-vuotispäivänä. Anteeksi, etten muistanut kittää teitä kyseisen postauksen lopussa, mutta kiitos kun kysyitte niitä kysymyksiä. 

En ole varma julkaisenko ensi viikolla mitään. Mahdollisesti kyllä, mutta jos en, niin sitten julkaisen seuraavan postauksen 26.8.

sunnuntai 6. elokuuta 2023

Disneyn lumoa 5-vuotta

Tänään on elokuun kuudes päivä ja samalla myös Disneyn lumoa blogin syntymäpäivä. Blogi on ollut olemassa jo viisi vuotta. Tähän mennessä olen julkaissut 270 postausta (mukaan lukien tämä postaus), ihmiset ovat käyneet blogissa 48468 kertaa, kommentteja on julkaistu 211 ja lukijoita on yhteensä 6. 

Sitten asiaan. Olen pyytänyt teitä kysymään minulta tähän blogiin liittyviä kysymyksiä ja aion tässä postauksessa vastata niihin. 


Mistä sait idean blogin pitämiseen?
Idea blogin pitämiseen on lähtenyt siitä, että olen lukenut muita blogeja, ja ne saivat minut innostumaan oman blogin kirjoittamisesta. Alunperin innostukseni bloggaamiseen on lähtenyt My little pony blogeista, joiden jälkeen löysin Disney-blogeja. Ensimmäinen Disney-blogi, jonka löysin oli Liikaa Disney tavaraa. Sen kautta löysin Rinki tinki tinkin ja Ihmeiden aukion, joista erityisesti Rinki tinki tinkistä olen saanut lisää varmuutta siihen, että haluan kirjoittaa nimenomaan Disney-blogia. Tähän kohtaan kerron yhden asian, jonka olen kertonut täällä blogissa jo useamman kerran. Tästä blogista piti alunperin tulla Frozen-blogi, mutta tajusin sitten, että postausideat loppuisivat kesken aika nopeasti, joten siksi päätin laajentaa aihepiiriä ja tehdä Disney-blogin. Olen tyytyväinen siihen päätökseen, sillä jos olisin päättänyt pitää blogin Frozen-teemaisena, niin olisin luultavasti lopettanut bloggaamisen jo koronapandemian aikana. Toisaalta nyt kun Frozenista ollaan tekemässä kolmatta elokuvaa, niin en ole enää varma tuon väitteen paikkansapitävyydestä. 

Mikä on oma suosikkisi kaikista postauksistasi?
Nyt tuli vaikea kysymys. Olen julkaissut niitä postauksia, niin paljon, että suosikin valitseminen on hankalaa. Jos nyt joku postaus on pakko sanoa, niin se, missä otan kantaa shippaamiseen, sillä kyseinen postaus poikkeaa muista tämän blogin postauksista ja olen kirjoittanut siihen asioita, mitä en normaalisti sanoisi julkisesti. Toisaalta ei se postaus kovinkaan paljoa poikkea muista postauksista, mutta kuitenkin. Se on siis suosikkini kaikista postauksistani. Ainakin tällä hetkellä, sillä mielipiteeni tulee luultavasti vielä muuttumaan. Tässä välissä kysyn teiltä lukijoilta yhden kysymyksen. Onko sinulla suosikkipostausta tästä blogista?

Mistä saat ideoita uusiin postauksiisi?
Ideoita tulee vähän kaikkialta. Muista blogeista, youtubesta, televisiosta, elokuvista ja omasta päästäni. Minulla on puhelimeni muistiossa sivu, johon olen laittanut postausideoita tähän blogiin. Aina kun saan jonkun postausidean (tai joku ehdottaa minulle jotain ideaa), niin kirjoitan sen samantien puhelimeni muistioon. 

Jännittääkö sinua julkaista joitakin postauksia?
Ei se postauksen julkaisu ole jännittävintä vaan se, mitä sen jälkeen tapahtuu. Siis se, kun odotan kauanko siinä menee ennen kun joku lukee kyseisen postauksen ja tuleeko siihen kommentteja (ja jos tulee, niin kuinka paljon). Blogin aloittaminen oli vielä sitäkin jännittävämpää, kuten myös ihan ensimmäisen blogitekstin kirjoittaminen. Siinä postauksessa myös sen julkaisu oli jännittävää. Sen jälkeen julkaistuissa postauksissa, jotka ilmestyivät blogin alkuaikoina, jännittävintä oli se hetki, kun julkaisin kyseisen postauksen. Nykyään postausten julkaisu ei enää jännitä minua. Tosin tuon shippauspostauksen julkaisu oli vähän jännittävää, sillä pelkäsin, että siihen tulisi pelkkiä vihakommentteja. Onneksi se pelko osoittautui kuitenkin turhaksi.

Kuinka kauan sinulla kestää yhden postauksen kirjoittaminen ja/tai suunnittelu yleensä?
Se riippuu siitä kuinka pitkä postauksesta on tulossa ja haluanko sen ulos tiettynä päivänä. Jos minulla on jonkun postauksen kohdalla päivämäärä, jolloin haluan saada sen ulos, niin kirjoitan kyseisen postauksen valmiiksi yleensä viikko tai muutama päivä ennen sen julkaisupäivää. Poikkeuksena Disney-hahmojen yöasujen top-lista ja viime syyskuussa julkaistun Disney-haasteen postaukset, jotka olen kirjoittanut niiden julkaisupäivinä, sillä ne ovat olleet sen verran lyhyitä, että olen pystynyt kirjoittamaan ne nopeasti. Kirjoitin tämän postauksen valmiiksi kolme päivää sitten, mutta olen käynyt näiden kolmen päivän aikana korjaamassa kirjoitusvirheitä ja päivittämässä kävijämäärää. Jos haluan jonkun postauksen ulos tiettynä päivänä, niin aloitan kyseisen postauksen suunnittelun yleensä kuukausi ennen julkaisuajankohtaa, mutta muutamia poikkeuksiakin on. Ranking-listojen (joita julkaisen joka vuosi Euroviisuviikolla) suunnittelun aloitan aina helmi-maaliskuun vaihteessa UMK-finaalin jälkeen. Joulutarinoita alan suunnitella jo puoli vuotta ennen marras-joulukuun vaihdetta. Kaikki suunnitelmani siirtyvät päästäni ensin puhelimeni muistioon ja sieltä sitten bloggeriin.

Mikä on parasta blogin pitämisessä?
Parasta blogin pitämisessä on oman kiinnostuksenkohteeni jakaminen ja se, että saan seurata omaa kehitystäni kirjoittamisessa. Kirjoitan päiväkirjaa, mutta pystyn silti seuraamaan omaa kehitystäni kirjoittamisessa parhaiten blogini avulla.


Siinä olivat siis vastaukseni teidän kysymyksiinne. Jos teille tulee mieleen lisää kysymyksiä, niin kysykää niitä kommenteissa. Vastaan niihin siellä. Lisäksi minulla olisi teille vielä muutama kysymys. 
Miten olet löytänyt blogini?
Kauanko olet seurannut tätä blogia?

Tähän loppuun minulla olisi tärkeä ilmoitusasia. Minulla on tänään kesäloman viimeinen päivä ja palaan huomenna takaisin töihin. Ilmoitusasiani liittyykin työhöni, jossa tulee tapahtumaan muutoksia. Teen edelleen samaa työtä, vaikka työpaikkani onkin ehtinyt vaihtua kevään aikana. Se töihin liittyvä muutos koskee työaikojani. Olen aiemmin toiminut osa-aikaisena työntekijänä, mutta huomisesta lähtien alan tehdä töitä kokopäiväisesti, mikä tarkoittaa siis sitä, että minulle jää vähemmän aikaa kirjoittaa blogia. En kuitenkaan aio lopettaa tai pitää taukoa vaan julkaisutahti tulee harventumaan. Tavoitteenani olisi julkaista tänne joka viikko edes yksi postaus. Jaksamisestani riippuen joillakin viikoilla saattaa ilmestyä useampi kuin yksi postaus, mutta en lupaa mitään. En lupaa sitäkään, että päivittäisin blogia ihan joka viikko. Varautukaa siis siihen, että joillakin viikoilla ei tule välttämättä edes yhtä postausta. Minulla on myös syksylle suunniteltuna postauksia, jotka haluan julkaista tiettynä päivänä, joten olen miettinyt, että voisin kokeilla ajoittaa postauksen kyseiselle päivälle, niin se tulisi silloin julkiseksi ilman, että minun pitää painaa julkaisupainiketta. Aiemmin, jos olen julkaissut postauksen, jonka lisään jollekin blogin sivuista, niin olen lisännyt kyseisen postauksen sille tarkoitetulle sivulle heti kun olen julkaissut sen. Huomisesta lähtien minulla ei ole välttämättä aikaa tehdä niin. Tulen kyllä lisäämään postauksia blogien sivuille, mutta ne eivät välttämättä ole siellä heti. Ainakaan arkipäivinä.

Tuossa taisi olla kaikki tärkeät asiat. Julkaisen viikon päästä toisen tietopostauksen, joten se olisi tulossa seuraavaksi. En paljasta tietopostauksesta tässä vaiheessa muuta kuin, että siinä kerrotaan käsistä. Voitte yrittää arvata kommenteissa mitä se tarkoittaa.

torstai 3. elokuuta 2023

Kevennys

Otsikko on vähän epämääräinen, (jos niin voi sanoa), mutta en keksinyt tähän parempaa otsikkoa. Toisaalta kyllä tätä voi jonkinlaiseksi kevennykseksi sanoa, mutta mennään nyt asiaan. Olen nähnyt joissain muissa blogeissa tällaisia postauksia, joten päätin tehdä tänne samanlaisen. Tässä testissä saatte tietää Disney-ammattinne ja Disney-asuinpaikkanne. Testi toimii siis niin, että valitsette molemmissa kohdissa ensin numeron sen mukaan minä päivänä olette syntyneet ja sen jälkeen valitsette syntymäkuukautenne. Laitan tähän vielä ne vaihtoehdot. 


Disney-ammatti

1. Boltin
2. Tessun
3. Mowglin
4. Pluton
5. Minni Hiiren
6. Hatuntekijän
7. Bellen
8. Rafikin
9. Woodyn
10. Aku Ankan
11. Elinorin
12. Tähkäpään
13. Meridan
14. Dumbon
15. Vaianan
16. Arielin
17. Quasimodon
18. Naveenin
19. Jasminen
20. Lumikin
21. Mikki Hiiren
22. Ursulan
23. Hansin
24. Mirabelin
25. Räyhä Ralfin
26. Sarabin
27. Tarzanin
28. Ihaan
29. Pocahontasin
30. Kristoffin
31. Mauin

Tammikuu: Kirjanpitäjä
Helmikuu: Orja
Maaliskuu: Valmentaja
Huhtikuu: Palkkamurhaaja
Toukokuu: Henkivartija
Kesäkuu: Opettaja
Heinäkuu: Autokuski
Elokuu: Terapeutti
Syyskuu: Lääkäri
Lokakuu: Valokuvaaja
Marraskuu: Avustaja
Joulukuu: Vakooja


Disney-asuinpaikka

1. Jylhämaan
2. Sokerihuuman
3. Arendellen
4. Monsterilan
5. Portorosson
6. Lalotain
7. Zootropoliksen
8. Kumandran
9. Puolenhehtaarin metsän
10. Agrabahin
11. Encanton
12. Santa Cecilian
13. Motunuin
14. Maldonian
15. San Fransokyon
16. Mikä-mikä-maan
17. Huvitusten saaren
18. Coronan
19. Ihmemaan
20. Element Cityn
21. Pohjoisvuoren
22. Ahtohallan
23. Atlantiksen
24. Avalonian
25. Lumotun metsän
26. Eteläsaarten
27. Ankkalinnan
28. Kaninkolon
29. Keijupoukaman
30. Olympoksen
31. Dunbrochin

Tammikuu: Kirjasto
Helmikuu: Vankila
Maaliskuu: Komero
Huhtikuu: Ullakko
Toukokuu: Metsästysvaja
Kesäkuu: Kellari
Heinäkuu: Sairaala
Elokuu: Leipomo
Syyskuu: Elokuvateatteri
Lokakuu: Turvakoti
Marraskuu: Hiekkakuoppa
Joulukuu: RavintolaMinun Disney-ammattini on Pluton opettaja ja Disney-asuinpaikkani on Monsterilan kellari. Kertokaa kommenteissa mitkä ovat teidän Disney-ammattinne ja -asuinpaikkanne.

Kuten jo edellisessä postauksessa sanoinkin, niin seuraavaksi olisi tulossa Disneyn lumoa blogin synttäripostaus, jossa vastaan teidän kysymiin kysymyksiin. Kiitos teille siitä, kun kysyitte niitä. Tapaamme seuraavan kerran sunnuntaina. 

keskiviikko 2. elokuuta 2023

Hahmoesittely: Hubert, Harrish ja Hamish

Kuten Timonin ja Pumban esittelyssä, niin tässäkin hahmoesittelyssä esittelen enemmän tai vähemmän samankaltaisia hahmoja samassa esittelyssä. Tällä kertaa esiteltäviksi on päässyt Urhea elokuvan päähenkilön Meridan kolmospikkuveljet Hubert, Harrish ja Hamish. Kolmikko ei puhu sanaakaan elokuvansa aikana, joten tämän esittelyn lopussa ei ole ääninäyttelijöitä. Nyt päästänkin teidät lukemaan esittelyä.

Hubert, Harrish ja Hamish esiintyvät elokuvassa Urhea. He ovat kuningas Ferguksen ja kuningatar Elinorin lapsia ja Meridan pikkuveljiä. Kolmoset ovat rasavillejä ja tekevätkin useasti jekkuja kaikille.

Hubert, Harrish ja Hamish nähtiin ensimmäisen kerran Urhea elokuvan prologin jälkeen, kun Merida kertoi siitä, kun hänestä tuli isosisko kolmelle pikkuveljelle. Myöhemmin Fergus kertoo pojilleen siitä, kun taisteli Mor'duta vastaan ja on juuri kertomassa siitä, kun peto söi hänen jalkansa, mutta Merida keskeyttää isänsä kertomalla tarinan lopun itse. Pian tämän jälkeen Fergus ja Elinor saavat kirjeen liittolaisklaaneiltaan ja antavat kolmosille luvan poistua päivällispöydästä. 

Myöhemmin Hubert, Harrish ja Hamish ovat perheensä kanssa vastaanottamassa klaaneja, joiden esikoiset ovat tulleet kilpailemaan Meridan kädestä. He seuraavat kosijoiden esittelyä ja sitä, kun nämä kilpailevat Meridan kädestä jousiammunnassa. 

Myöhemmin kolmoset nähdään harhauttamassa isäänsä ja muita miehiä, jotta Merida ja karhuksi muuttunut Elinor pääsevät pakenemaan linnasta. Merida lupaa veljilleen palkkioksi sen, että he saavat syödä ihan mitä haluavat ja nämä huomaavatkin heti taikaleivoksen, jonka syömisen seurauksena Elinor oli muuttunut karhuksi. 

Seuraavana päivänä karhuiksi muuttuneet kolmoset vapauttavat huoneeseensa lukitun Meridan, minkä jälkeen sisarukset lähtevät ratsastamaan metsään, johon Fergus ja muut miehet olivat ajaneet karhu-Elinorin. Matkan aikana Merida ompelee gobeliinia, jonka korjaamisen hän uskoo olevan keino muuttaa Elinor ja pojat takaisin ihmisiksi. He ehtivät ajoissa perille ja onnistuvat estämään miehiä tappamasta Elinoria. 

Toisen auringonnousun aikaan Elinor ja kolmoset muuttuvat takaisin ihmisiksi. Myöhemmin heidän koko perheensä nähdään hyvästelemässä kotiin lähteviä klaaneja, ja Fergus käy soutuveneellä hakemassa kolmoset, jotka roikkuvat yhden laivan purjeissa.

Hubert, Harrish ja Hamish ovat tavallaan hauskoja, mutta heistä löytyy myös jotain ärsyttäviä puolia. Paras kohta, jossa kolmoset esiintyvät on se, kun he harhauttavat miehiä.

Viikonloppuna vietetään Disneyn lumoa blogin syntymäpäivää ja vastaan silloin teidän kysymiin kysymyksiin. Sitä ennen olisi tulossa vielä yksi postaus, joten joudutte odottamaan vastauksiani vielä vähän aikaa.

tiistai 1. elokuuta 2023

Hahmoesittely: Iikka Kajastus


Iikka Kajastus (englanniksi Ian Lightfoot) esiintyy elokuvassa Eteenpäin. Iikka asuu äitinsä Lauran ja veljensä Aaron kanssa, sillä veljesten isä Ville oli kuollut ennen Iikan syntymää.

Elokuvan alussa Iikka valmistautuu lähtemään kouluun, minkä lisäksi Aaro kehottaa veljeään järjestämään juhlat, sillä Iikalla on syntymäpäivä. Ennen kouluun menemistä Iikka tapaa Jaakon, joka on Iikan isän vanha ystävä. Koulussa Iikka yrittää kutsua koulukavereitaan syntymäpäiväjuhliinsa, mutta se ei suju hyvin. Sitä ennen Iikalle tulee ongelmia, kun hän yrittää opetella ajamaan autoa. 

Kotona Iikka kuuntelee äänitettä isästään, minkä jälkeen hän juttelee isästään äitinsä kanssa. Laura kertoo, että vaikka Ville olikin vakavasti sairas, niin silti hän taisteli kaikin voimin saadakseen nähdä Iikan. Pian tämän jälkeen Laura antaa pojilleen lahjan heidän isältään. Sitä lahjaa ei saanut antaa ennen kun molemmat veljeksistä ovat yli 16-vuotiaita. Lahja on Villen vanha sauva ja loitsu, jonka avulla Iikka ja Aaro pysytyisivät palauttamaan isänsä päiväksi elävien kirjoihin. Aaro yrittää tehdä loitsua, mutta ei saa sitä toimimaan.

Myöhemmin illalla Iikka on lukemassa loitsua ja tulee samalla käynnistäneeksi sauvan. Loitsu ei kuitenkaan mene ihan putkeen, sillä Villestä tulee esille vain jalat. Iikka ja Aaro lähtevät etsimään Feeniksin kiveä, jolla he saisivat tuotua loput isästään takaisin ennen kun tämä katoaa kokonaan. Ensiksi he menevät Mantikorin tavernaan, mistä he saavat kartan suostuteltuaan paikan johtajaa Mantikori Mantaa jonkin aikaa. 

Saatuaan kartan, Iikka ja Aaro lähtevät ajamaan kartan näyttämään kohteeseen. Iikka harjoittelee matkan aikana taikasauvan käyttöä  Jossain vaiheessa he huomaavat, että auton bensa on loppumassa, joten Aaro pyytää veljeään tekemään kasvuloitsun, jolla he saisivat kasvatettua bensakanisteria, minkä seurauksena siihen tulisi lisää bensaa. Iikka yrittää tehdä loitsua, mutta Aaron häirinnän seurauksena kanisteri ei kasva, mutta Aaro kutistuu. Iikka hermostuu veljensä käytöksestä ja lähtee kävelemään kohti bensa-asemaa, missä hän saa apua auton tankkaamiseen. Kutistumisen seurauksena Aaro on liian pieni ajamaan autoa, joten Iikka joutuu olemaan ratissa, kunnes Aaro on kasvanut takaisin oikeaan kokoonsa. 

Aaro palautuu takaisin entiseen kokoonsa, minkä seurauksena poliisit huomaavat heidät. Veljekset päättävät harhauttaa poliiseja naamioitumalla loitsun avulla heidän äitinsä poikaystäväksi, Konstaapeli Kopukaksi. Iikka joutuu puhumaan poliiseille totta, sillä valhe saa loitsun purkautumaan. Iikka puhuu poliiseille totta, mutta kuitenkaan paljastamatta hänen ja Aaron olinpaikkaa. Poliisien puhuessa pahaa Aarosta, Iikka puolustaa veljeään, minkä seurauksena loitsu alkaa menettää tehonsa. He ehtivät mennä piiloon auton sisälle ennen kun taika raukeaa.

Autossa veljekset riitaantuvat johtuen siitä, mitä poliisit olivat sanoneet Aarosta. Iikka yrittää pyytää anteeksi, mutta Aaro ei suostu kuuntelemaan veljeään. Aaro laittaa musiikkia kovemmalle, minkä seurauksena heidän isänsä jalat alkavat tanssia. Iikka ja Aaro alkavat myös tanssia ja he miettivät miltä isän ylävartalon liikkeet näyttäisivät. Tämän jälkeen Iikka antaa Aaron johtaa Feeniksin kiven etsintöjä. He päättävät jatkaa matkaa heti aamulla. 

Matkalla heidän eteensä tulee pohjaton kuilu, jonka yli heidän olisi päästävä, mutta silta on nostettu toiselle puolelle. Iikka ylittää kuilun taian avulla ja käy laskemassa sillan Aarolle ja Villelle, minkä jälkeen he jatkavat matkaa. 

Jossain vaiheessa poliisit alkavat taas jahdata heitä, mutta Iikka keksii suunnitelman, jolla he saavat karistettua poliisit kannoiltaan. Loitsu ei onnistu, joten he joutuvat jättämään auton ja jatkamaan matkaa kävellen. He seuraavat korpinnokkia tunneliin. Siellä Aaro kertoo, ettei uskaltanut hyvästellä Villeä ennen tämän kuolemaa, sillä hä oli pelännyt niin paljon nähdessään isänsä hengityskoneissa. 

Päästyään pois tunnelista, he huomaavat olevansa kotikaupungissaan. Iikka ajattelee heidän menneen väärään suuntaan ja suuttuu Aarolle siitä, että tämä oli katsonut karttaa väärin ja hidastanut matkaa. Iikka lähtee Villen kanssa pois paikalta ja he istuvat kukkulalle katsomaan auringonlaskua. Iikka katsoo listaa, johon on kirjoittanut asioita, mitä haluaa tehdä isänsä kanssa. Listaa katsoessaan Iikka tajuaa jo tehneensä siinä olevia asioita Aaron kanssa.

Iikka pyytää anteeksi Aarolta, minkä jälkeen he yrittävät saada Feeniksin kiven, jolla he voivat tuoda loput isästään esille. Heidän avukseen tulevat veljesten äiti Laura ja Mantikori Manta. He saavat laitettua lisäosan sauvaan, minkä jälkeen Iikka antaa sauvan Aarolle, sillä tämän pitää hyvästellä isänsä. Heitä uhkaa lohikäärme, joka yrittää häiritä loitsua, mutta veljekset saavat tuotua loput isästään takaisin juuri ennen auringonlaskua. 

Iikka katsoo kauempaa, kun Aaro juttelee Villen kanssa ennen tämän katoamista. Myöhemmin Iikka harjoittelee lisää loitsuja ja pitää uusille ystävilleen luentoja taikuudesta ja hänen ja Aaron matkasta. Elokuvan lopussa Iikka maalaa Aaron uuden auton taian avulla. Veljekset lähtevät ajelulle ja Iikka saa auton lentämään taian avulla.

Iikka on ihan ok hahmo, mutta ei kovinkaan muistettava. Olen nähnyt eteenpäin elokuvan vain muutaman kerran, joten en muista sitä kovinkaan hyvin, minkä vuoksi minun on vaikeaa valita Iikan parasta esiintymistä. Jos nyt jotain pitää sanoa, niin pidän sellaisista kohdista, joissa Iikka käyttää isänsä vanhaa taikasauvaa.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Tom Holland
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Henri Piispanen