maanantai 2. toukokuuta 2022

Sivuhahmoesittely: Suurherttua, kuningas ja prinssi

Tervetuloa lukemaan toista sivuhahmoesittely-tekstiä. Tähän postaukseen päässeet hahmot esiintyvät elokuvassa Tuhkimo.


Suurherttua

Suurherttua asuu kuninkaan linnassa. Elokuvan alussa suurherttua kuunteli, kun kuningas kertoi haluavansa lapsenlapsia. Kuningas ja suurherttua päättävät järjestää tanssiaiset, joihin on kutsuttu kaikki naimaikäiset naiset. Myöhemmin, kun prinssi tapasi tanssiaisissa salaperäisen tytön, suurherttuan tehtävä oli varmistaa, ettei heitä häirittäisi. Myöhemmin hän kävi sovittamassa tytön pudottamaa lasikenkää kaikkien nuorten naisten jalkoihin. Suurherttua esiintyy myös elokuvan jatko-osissa. Live action versiossa hän on elokuvan pahis.
Englanninkielinen ääninäyttelijä: Luis van Rooten (1950)     Rob Paulsen (2001-nykyään)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Reino Bäckman (1967)    Veikko Honkanen (1992-2002)   Jarmo Koski (2007)    Eero Saarinen (2015)
Näyttelijä: Stellan Skarsgård


Kuningas

Kuningas on Tuhkimon prinssin isä. Eräänä päivänä kuningas päättää järjestää pojalleen tanssiaiset, johon on kutsuttu kaikki naimaikäiset naiset, sillä kuningas tahtoisi lapsenlapsia. Myöhemmin, kun tanssiaisissa prinssin kanssa ollut salaperäinen tyttö oli pudottanut toisen lasikenkänsä, kuningas määräsi suurherttuan sovittamaan kenkää kaikkien nuorten naisten jalkoihin. Elokuvan lopussa, kun Tuhkimo ja prinssi olivat menossa naimisiin, kuningas laittoi Tuhkimon jalkaan lasikengän, jonka tämä oli pudottanut. Kuningas esiintyy myös jatko-osissa sekä live actionissa, jonka lopussa hän menehtyy.
Englanninkielinen ääninäyttelijä: Luis van Rooten (1950)   Andre Stojka (jatko-osat)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Reino Bäckman (1967)   Matti Ranin (1992-2002)   Aarre Karén (2007)   Jukka Voutilainen (2015)
Näyttelijä: Derek Jacobi


Prinssi 

Ensimmäisen Tuhkimo elokuvan alussa prinssi oli ollut matkalla, joiden jälkeen hänen isänsä järjesti tanssiaiset, sillä halusi poikansa menevän naimisiin. Juhliin kutsuttiin kaikki naimaikäiset naiset. Tanssiaisten aikana prinssiä ei kiinnostanut kukaan vierasta, kunnes hän huomasi salaperäisen tytön. Prinssi ja tyttö (joka oli Tuhkimo) viettivät tanssiaiset yhdessä, mutta keskiyön aikaan tyttö pakeni pudottaen toisen lasikenkänsä. Prinssi ja Tuhkimo menivät naimisiin elokuvan lopussa. Prinssi esiintyy myös jatko-osissa, joista jälkimmäisessä Lady Tremainen oli muuttanut aikaa, niin, että prinssi luuli tanssineensa Tremainen tyttären Anastasian kanssa. Live actionissa prinssi (josta käytetään kyseisessä elokuvassa nimeä Kit) ja Tuhkimo tapaavat metsän lähellä ennen tanssiaisia.
Englanninkielinen ääninäyttelijä: William Phipps (1950, puhe)    Mike Douglas (1950, laulu)   Christopher Daniel Barnes (2001-nykyään)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Reino Bäckman (1967)    Timo Ojala (1992-2007)   Mikko Leppilampi (2015)
Näyttelijä: Richard Madden

Ei kommentteja: