tiistai 30. heinäkuuta 2024

Hahmofaktat: Mulan

Huomasitte jo varmaan, että olen tehnyt oman sivun Hahmofaktat-sarjalle. Tulen lisäämään kaikki kyseisen postaussarjan osat sille sivulle. Sen enempiä selittelemättä päästän teidät lukemaan faktoja Mulanista



1. Mulan on ensimmäinen Disney-prinsessa, joka ei ole kuninkaallinen syntyessään eikä avioliiton kautta


2. Mulania pidetään vasenkätisenä, mutta hän käyttää miekkaa oikealla kädellää, joten hän saattaa sittenkin olla molempikätinen


3. Mulan on tappanut enemmän kuin kukaan toinen Disney-hahmo


4. Mulan on viimeinen Disney-prinsessa, joka esiteltiin 1900-luvulla


5. Mulan koskettaa hiuksiaan paljon elokuvansa aikana, sillä hänen ääninäyttelijänsä Ming-Na Wen teki sitä elokuvan äänitysten aikana


6. Vaikka elokuvassa Mulan leikkasi hiuksensa, niin siitä huolimatta hänet esitellään usein pitkähiuksisena


7. Mulanin nimi tarkoittaa mangoliankukkaa ja puuorkideaa


8. Mulan viettää suurimman osan elokuvansa ajasta haarniskassaan


9. Alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan Mulan olisi liittynyt armeijaan päästäkseen eroon yhteisöstään, mutta se muutettiin, ettei Mulan olisi vaikuttanut itsekkäältä ja epämiellyttävältä


10. Mulan on ainoa Disney-prinsessa, joka on kotoisin Itä-Aasiasta.


Kertokaa kommenteissa, jos tiedätte lisää Mulaniin liittyviä faktoja. Julkaisen perjantaina uuden osan Faktoja elokuvista -sarjaan. Sen jälkeen tulee blogin kuusivuotispostaus.

lauantai 27. heinäkuuta 2024

Parhaat unilaulut

Hyvää unikeonpäivää teille kaikille, jotka luette tätä. Nyt on aika julkaista uusi top-lista. Julkaisin tasan vuosi sitten top-listan Disney-hahmojen yöasuista. Tällä kertaa olen tehnyt listauksen Disney-elokuvissa ja -sarjoissa esitettävistä unilauluista. Tai tuutulauluista, kehtolauluista tai iltalauluista. Mitä nimitystä kukakin haluaa käyttää. Olette varmaankin jo tietoisia sellaisten laulujen ideasta, joten voimmekin siirtyä suoraan itse listauksen pariin.


Teksti sisältää juonipaljastuksia




10. Reindeers are better than people/Poro ain' ihmisen voittaa

Kristoff ja Sven eivät mene nukkumaan tämän laulun päätteeksi, vaikka toivottavatkin toisilleen hyvää yötä. Laulussa ei myöskään kerrota nukkumisesta, joten siksi se on viimeisellä sijalla. Tämä kappale on aika turha eikä se oikein vie Frozenin juonta eteenpäin. Anna tulee tämän jälkeen pyytämään Kristoffia oppaakseen Pohjoisvuorelle, mutta olisi sen voinut tehdä toisellakin tavalla.


9. Baby mine/Rakkainpain

Laulussa ei kerrota nukkumaan menemisestä, eikä rouva Jumbo nukuta Dumboa. Laulun aikana nähdään kuitenkin muita eläinäitejä, jotka nukkuvat yhdessä lastensa kanssa. Nukuttamista tässä laulussa ei kuitenkaan nähdä. Isoin syy siihen, miksi tämä laulu pääsi tälle listalle on sen sävellys. 


8. Avaloran lullaby/Avalorin kehtolaulu

Kansleri Esteban on muuttunut vauvaksi juotuaan vettä nuoruudenlähteestä. Vauva-Esteban jää jumiin puuhun, mistä hänen serkkunsa Elena käy hakemassa hänet. Laulun avulla Elena rauhoittaa itkevän Estebanin samaan aikaan kun kaksikko laskeutuu puusta. Esteban ei nukahda laulun aikana, eikä Elena yritä saada häntä nukahtamaan, mutta rauhoittava sävy on syy siihen, miksi tämä laulu pääsi tälle listalle.


7. Pooh's lullabee/Uinukaa

Nalle Puhin tekee mieli hunajaa, joten hän kiipeää mehiläispesälle hakemaan sitä. Saadakseen hunajaa Puh alkaa laulaa mehiläisille, jotta ne nukahtaisivat. Mehiläiset nukahtavat ja Puh saa otettua hunajaa pesästä. Pari mehiläistä ehti kuitenkin nähdä, kun Puh otti hunajaa, mutta ne eivät kuitenkaan pistä Puhia. 


6. Your mother and mine/Mun äitini on

Kultasen perheen lapset Leena, Jukka ja Mikko lentävät Peter Panin ja Helinä-keijun kanssa Mikä-mikä-maahan, missä he tapaavat kadonneet pojat. Seikkailtuaan Mikä-mikä-maassa Peter ja pojat vievät Kultasen lapset piilopaikkaansa. Leena kertoo Peter Panille ja kadonneille pojille äidistä ja ryhtyy heille sellaiseksi. Tämä laulu ei kerro nukkumaan menemisestä, vaikka Leena nukuttaakin Mikkoa laulun aikana. Pidän tässä laulussa eniten sen rauhallisuudesta.


5. The place where the lost things go/Eikä katoa enää milloinkaan

Maija Poppanen nukuttaa Mikko Pankin lapsia Anniinaa, Jussia ja Tuurea. Hän laulaa lapsille laulua, jossa kerrotaan siitä, että pois menneet asiat ja ihmiset ovat oikeasti piilossa. Laulu lasketaan unilauluksi, mutta nukkuminen otetaan esille vasta laulun lopussa. Pidän tässä laulussa sen syvällisyydestä ja opettavaisuudesta. 


4. Remember me (lullaby)/Mua muistathan (iltalaulu)

Eläessään Héctor Rivera soitti iltaisin kitaraa ja lauloi tyttärelleen Cocolle erästä laulua. Laulu on nimeltään Mua muistathan, ja Héctor ja Coco lauloivat sitä joka ilta samaan aikaan. Vuosikymmeniä myöhemmin Kuolleiden maahan siirtynyt Héctor kertoo muistoistaan elävälle lapsenlapsenlapsenlapselleen Miguelille, joka päätyi Kuolleiden maahan kirouksen seurauksena. Laulun nimessä esiintyy sana lullaby, mutta laulu ei silti ole unilaulu, vaikka se lauletaankin illalla. Yhtä hyvä suomeksi ja englanniksi. 


3. La la lu

Kaunotar-koiran isäntäperheeseen on syntynyt vauva. Kaunotar haluaa selvittää millainen vauva on, joten hän menee makuuhuoneeseen ja näkee Katariina Kullan nukuttamassa vauvaa laulun avulla. Pidän tässä laulussa eniten sen rauhallisesta tunnelmasta, sekä maanläheisyydestä. 


2. Stay awake/Valvo vain

Maija Poppanen on laittamassa Anna ja Mikko Pankkia nukkumaan. Lapset sanovat, ettei heitä väsytä ja he haluaisivatkin vain valvoa. Maija Poppanen alkaa laulaa lapsille laulua, jossa hän kehottaa heitä valvomaan, mutta lapset nukahtavat laulun aikana. Yrittikö Maija Poppanen saada Annan ja Mikon nukkumaan käänteispsykologian avulla? Siltä se ainakin vaikuttaa. Tai en minä tiedä. Mitä mieltä te olette? Ehkä unilauluissa ratkaisevan tekijänä on enemmän sävellys, kuin laulun sanat. Sävellys onkin tässä laulussa se paras asia.


1. All is found/Löydän sen/Gávnnat buot

Annan ja Elsan äiti Iduna laulaa lapsilleen laulua, joka kertoo Ahtohalla-joesta, jolla on kaikki vastaukset menneisyydestä. Vaikka laulu onkin unilaulu, niin pelkästään Anna nukahtaa tämän laulun aikana. Olikohan se tehty tarkoituksella, että Anna nukahti Idunan laulaessa ja Elsa oli hereillä laulun loppuun asti. Ehkä se oli välttämätontä elokuvan juonen kannalta. Mutta joo, ei siitä sen enempää. Pidän tästä laulusta kaikilla kielillä, mutta saamenkielinen versio on edelleen paras. Olen varmaan hehkuttanut sitä jo ihan liikaa joka kerta, kun tämä laulu on ollut esillä täällä blogissa. Tulikin muuten mieleen, että tietääkö kukaan mistä Frozen 2 elokuvan voisi katsoa saameksi, kun sitä versiota ei löydy Disney+:sta?


Siinä oli siis top-lista Disneyn unilauluista. Kertokaa kommenteissa mitä lauluja teidän listoillanne olisi. Heinäkuun aikana tulee vielä yksi postaus ja se on uusi osa joko Hahmofaktoihin tai Faktoja elokuvista -sarjaan. Kumpikin on kuitenkin tulossa ennen blogin synttäripostausta. En vain tiedä vielä, että missä järjestyksessä. Niin, ja toisin kuin olen aiemmin sanonut, niin blogin synttäripostaus ei olekaan ensimmäinen postaus, minkä julkaisen elokuussa. Vaiana 2 elokuvan teaser trailerin suomenkielistä versiota ei olla vielä julkaistu youtubessa, mutta se näytettiin elokuvateatterissa Inside out 2 elokuvan edellä. Uudet hahmot eivät puhu teaser trailerin aikana, joten dubbaajien arvailua ei ehkä ole järkevää tehdä. Sanon kuitenkin sen, että Yasmine Yamajako ja Veeti Kallio ovat ilmeisesti palanneet Vaianan ja Mauin rooleihin.


Tähän loppuun haluan kysyä yhden unikeonpäivään liittyvän kysymyksen. Monelta heräsit tänään? Olen ajoittanut tämän postauksen julkaisun aamukuudeksi. Minä en todellakaan herää vapaapäivinä niin aikaisin (paitsi poikkeustapauksissa), joten jos siellä on joku aamuvirkku, joka on avannut blogini (melkein) heti herättyään, niin minä olen todennäköisesti vielä nukkumassa, kun sinä luet tätä postausta.

maanantai 22. heinäkuuta 2024

Pieni merenneito 3 (arvostelu)

Elokuvien arvostelu tulee tämän kesän osalta päätökseen, sillä tässä tulee viimeinen tälle kesälle lupaamistani elokuva-arvosteluista. Tässä postauksessa arvostellaan elokuva Pieni merenneito 3 Arielin tarina.



Kuningatar Athena menehtyy traagisesti yrittäessään pelastaa soittorasiaa, jonka oli saanut lahjaksi kuningas Tritonilta. Kuningattaren kuoleman vuoksi Triton kieltää musiikin koko Atlantiksessa. Kymmenen vuotta myöhemmin Tritonin ja Athenan seitsemän tytärtä elävät tiukassa komennuksessa kotiopettajattarensa Marina Del Reyn ja tämän apulaisen Benjaminin valvovien silmien alla. Marina ei kuitenkaan pidä työstään ja haluaisi päästä kuninkaan neuvonantajaksi tämän nykyisen neuvonantajan Sebastianin paikalle. Musiikin kieltävä laki on edelleen voimassa, mutta eräänä yönä Ariel löytää salaisen musiikkiklubin.

Kolmannen Pieni merenneito elokuvan tapahtumat sijoittuvat ajalle ennen ensimmäisen elokuvan tapahtumia. Tässä elokuvassa nähdään Arielin ja hänen siskojensa äiti Athena, jonka kohtalo selviää katsojille. Triton oli kieltänyt kaiken musiikin koko valtakunnassa menetettyään vaimonsa traagisella tavalla. Elokuvan alussa päästään myös näkemään Arielin lapsuusvuosia.

Elokuvassa esiintyy ensimmäisestä elokuvasta tuttuja hahmoja, kuten Triton, Sebastian ja Pärsky, sekä Ariel siskoineen. Arielin siskot ovat tässä elokuvassa paljon isommassa roolissa kuin aikaisemmissa Pieni merenneito -elokuvissa. Se on hyvä, sillä tällä kertaa heistä saa edes jotain irti. Pärsky kuuluu salaiseen musiikkiklubiin, jossa soitetaan aina öisin musiikkia hiljaisuuden laista huolimatta. Sebastian toimii kuningas Tritonin neuvonantajana, ja on tarkka siitä, että kaikkia Atlantiksen lakeja ja sääntöjä noudatetaan. Sebastianilla on kuitenkin yllättävä salaisuus. 

Uutena hahmona elokuvassa nähdään Tritonin vaimo Athena, jonka rooli jää kuitenkin aika pieneksi, sillä hän menehtyy ennen kun elokuva ehtii edes kunnolla alkaa. Athenan luonne ehtii kuitenkin käydä ilmi katsojille. Hän rakasti musiikkia ja tykkäsikin soittaa ja laulaa useasti perheensä kanssa. Athenan kuolema olikin syynä siihen, miksi Triton päätti kieltää musiikin koko valtakunnasta.

Muita uusia hahmoja elokuvassa ovat Arielin ja hänen siskojensa kotiopettajatar Marina Del Rey, sekä hänen apulaisensa Benjamin. Marina ei pidä kotiopettajattaren työstä ja haluaisi päästä kuninkaan neuvonantajaksi nykyisen neuvonantajan Sebastianin paikalle. Marina tekee elokuvan aikana useita tyylimuutoksia, kun hän muuttaa peruukkiaan, vaatteitaan ja jopa pyrstöäänkin. Ihmettelen sitä, että miten Marina pystyy muuttamaan pyrstönsä väriä. Ehkä hän värjää sitä. Tai sitten Marina on oikeasti ihminen, joka on naamioitunut merenneidoksi ja on hankkinut jostain kyvyn hengittää veden alla. Tiedän, aika outo teoria. Marinan apulainen Benjamin on hiljainen ja on lievästi sanottuna Marinan tossun (tai pyrstön) alla.

Käsikirjoitukseltaan Pieni merenneito 3 on oikein toimiva elokuva. Huonoihin puoliin kuuluu pelkästään se, etteivät Marinan motiivit tule kunnolla ilmi. Miksi hän haluaa Tritonin neuvonantajaksi? Elokuvassa kerrotaan, että Marina ei pidä kotiopettajattaren työstä, mutta en usko, että se on ainoa syy. Eikä varmaan myöskään oikea syy. Kaikki muut asiat toimivat elokuvassa hienosti. Musiikki on hyvää ja hahmot jaksavat kiinnostaa katsojia. Kyseessä on siis oikein toimiva kokonaisuus.

Loppuarviona sanonkin siis, että kaikkien Pieni merenneito -fanien on nähtävä tämä elokuva. Myös ei-fanien on katsottava tämä edes yhden kerran. Tässä elokuvassa on selvästi enemmän hyviä kuin huonoja asioita. Tarina pitää katsojan otteessaan alusta loppuun asti ja animointi näyttää tosi hienolta. Pieni merenneito 3 on siis oikein toimiva elokuva.

Julkaisen heinäkuun aikana vielä kaksi postausta, joista ensimmäisenä tulee lauantaina julkaistava top-lista. Tapaamme seuraavan kerran siis sen postauksen parissa.

perjantai 19. heinäkuuta 2024

Pieni merenneito 2 (arvostelu)

Tässä postauksessa arvostellaan elokuva Pieni merenneito 2 Atlantiksen salaisuus.

Ariel ja Erik eivät ole kertoneet tyttärelleen Melodylle merenväestä, eikä siitä, että Ariel on ollut merenneito ja asunut merenpohjassa. He nimittäin pelkäävät, että Ursulan sisko Morgana, joka oli hyökännyt Melodyn ristiäisiin, palaisi kostamaan heille. Siksi Melodya on kielletty menemästä lähellekään merta. Melodylla on kuitenkin tapana livahtaa silloin tällöin mereen uimaan. Eräänä päivänä Melody löytää merestä medaljongin, jonka Triton oli antanut hänelle vuosia sitten. Melody kysyy äidiltään miksi hänen nimensä on kirjoitettu medaljonkiin, mutta Ariel ei suostu kertomaan totuutta. Tämän vuoksi Melody karkaa veneen kanssa merelle ja päätyy tekemään sopimuksen Morganan kanssa.

Pieni merenneito 2 tapahtuu vuosia ensimmäisen elokuvan jälkeen. Jatko-osan päähenkilönä on Arielin ja Erikin 12-vuotias tytär Melody. Melodyn syntymä oli iso juttu, sillä hän on ensimmäinen maalle ja merelle syntynyt lapsi. Melody ei tiedä Arielin merenneitomenneisyydestä tai siitä, että hänen isoisänsä on merenalaisen Atlantiksen kuningas. Melodya ollaan kielletty menemästä mereen uimaan. Meressä on kuitenkin jotain mikää vetää Melodya puoleensa, ja hän käykin useasti uimassa siellä kielloista huolimatta. Melody on päähenkilönä oikein toimiva ja hänen tarinaansa lähteekin seuraamaan mielellään.

Tarinan pahiksena toimii Ursulan sisko Morgana, joka aikoo kostaa Tritonille ja muille Ursulan puolesta. Tähän väliin sellainen fun fact, että tämä sisaruksen puolesta kostaminen meinattiin käyttää Kaunotar ja Hirviö -elokuvan jatko-osassa, jossa Gastonin veli Avenant olisi kostanut Bellelle ja Adamille. Palataan nyt kuitenkin Morganaan. Morgana on ulkonäöltään samanlainen kuin Ursula, ja heillä on jopa sama ääninäyttelijä. Toisin kuin Ursulalla, Morganalla ei ole omaa laulua. Morganalle oltiin kuitenkin kirjoitettu laulu nimeltä Gonna get my wish, mutta se jätettiin lopulta pois elokuvasta.

Muita uusia hahmoja elokuvassa ovat mm. pingviini Hip, mursu Hoi, Morganan lemmikkihai Viemäri, Pärskyn lapset, sekä Morganan rauskut Kiero ja Liero. Mistälie saaneet nimensä? Myös vanhat tutut hahmot Ariel, Erik, Triton, Pärsky, Sebastian, Joonas, Lotta, Kristian ja Louis ovat mukana elokuvassa. Heistä eniten ruutuaikaa saa Sebastian, jonka Tritonin määrää katsomaan Melodyn perään. Muut hahmot jäävät jonkin verran taka-alalle, mutta he eivät kuitenkaan ole pelkkiä turhakkeita, vaikka joutuvatkin pienempään rooliin. 

Käsikirjoitukseltaan Pieni merenneito 2 on hyvä elokuva. Vaikka se onkin käänteinen versio edeltäjästään, niin toisin kuin Leijonakuningas kakkosessa, niin Pieni merenneito 2 ei kulje läheskään samoja reittejä Pieni merenneito ykkösen kanssa. Toisaalta Pieni merenneito 2 sisältää pari samankaltaista tilannetta, kuin mitä ensimmäisessä Pieni merenneito elokuvassa on, mutta silti.

Laulujen osalta tämä elokuva on aika heikko. Älkää ymmärtäkö väärin. Hyviähän ne ovat ja sopivatkin tarinaan. Ongelma onkin siinä, että niitä lauluja on liian vähän. Tosin en tiedä, että olisiko elokuvaan sopinut enemmän kuin neljä laulua, mutta kyllä siihen oltaisiin voitu lisätä edes se Morganan pahislaulu, jonka mainitsin jo aiemmin. Ne laulut mitä elokuvassa kuullaan ovat mainioita ja sopivat tarinaan hienosti. 

Loppuarviona sanonkin, että Pieni merenneito 2 on jatko-osana hyvin toimiva. Vaikka tässä toistetaankin joitain ensimmäisen elokuvan asioita, niin silti elokuva ei muistuta liikaa edeltäjäänsä. Jos pidät Pieni merenneito ykkösestä, niin pidät varmasti myös tästä elokuvasta. 

Ensi viikon lauantaina tulee uusi top-lista, mutta julkaisen sitä ennen arvostelun kolmannesta Pieni merenneito elokuvasta. Elokuussa vietetään Disneyn lumoa -blogin 6-vuotispäivää, ja olen viimeinkin päättänyt mitä aion julkaista silloin. Se postaus tulee olemaan ensimmäinen, minkä julkaisen elokuussa. 

tiistai 16. heinäkuuta 2024

Pieni merenneito (arvostelu)

Lupasin viime viikolla, että tällä viikolla olisi tulossa arvostelu elokuvasta Pieni merenneito, joten tässä se nyt tulee. Tällä kertaa arvostelussa on siis Pieni merenneito animaatio. Live actionin arvostelu löytyy täältä


Meren pohjassa sijaitsee Atlantiksen valtakunta, jota hallitsee kuningas Triton. Prinsessa Ariel, joka on nuorin Tritonin seitsemästä tyttärestä, keräilee ihmisille kuuluvia tavaroita. Eräänä päivänä Ariel kertoo ystävälleen Pärskylle siitä, että keräily ei enää riitä hänelle. Sen sijaan Ariel haluaisi päästä käymään pinnalla ja tulla ihmiseksi. Pelastettuaan prinssi Erikin hukkumiselta Arielin halu ihmiseksi muuttumisesta voimistuu. Sen vuoksi Ariel menee tapaamaan merinoita Ursulaa, ja vaihtaa äänensä jalkoihin. 

Pieni merenneito perustuu H. C. Andersenin samannimiseen satuun. Sadulla ja elokuvalla on paljon yhteistä, mutta eroavaisuuksiakin löytyy paljon. Yksi eroista liittyy tarinan loppuun, mutta eroavaisuudet tulevat esille jo ennen sitä. Yhtäläisyyksiin kuuluu lähinnä se, miksi merenneitoprinsessa haluaa muuttua ihmiseksi, sekä äänen vaihtaminen jalkoihin.

Elokuvan päähenkilö on meren kuninkaan nuorin tytär Ariel. Ariel on luonteeltaan rasavilli ja seikkailunhaluinen, eikä hän ole aina siellä missä pitäisi. Ariel on kiinnostunut ihmisten maailmasta, ja on kerännyt salaiseen kokoelmaansa paljon heidän käyttämiään tavaroita. Tavaroiden kerääminen ei kuitenkaan enää riitä Arielille, vaan hän haluaisi muuttua ihmiseksi, ja päästä käymään heidän maailmassaan.

Pahiksena toimii merinoita Ursula, joka karkoitettiin Tritonin valtakunnasta ennen elokuvan tapahtumia. Monet valtakunnan asukkaat ovat pyytäneet Ursulalta apua erilaisissa asioissa, mutta avun pyytäminen on johtanut lähes aina siihen, että Ursula on muuttanut heidät polyypeiksi. Sama kohtalo uhkaisi myös Arielia, jos hän ei onnistuisi tulemaan pysyvästi ihmiseksi.

Muita hahmoja elokuvassa ovat prinssi Erik, hovimestari Kristian, Arielin isä Triton, Tritonin neuvonantajana toimiva Sebastian-rapu, Arielin paras ystävä Pärsky-kala, lokki Joonas, Ursulan kätyreinä toimivat ankeriaat Kiero ja Liero, Erikin koira Max, Sebastiania jahtaava kokki Louis, sekä Arielin siskot Attina, Alana, Adella, Aquata, Arista ja Andrina. Sivuhahmot ovat hyviä, vaikka ihan kaikki eivät ehdi päästä kunnolla esille. Sebastian on sivuhahmoista se, joka saa elokuvassa eniten ruutuaikaa. Myös Pärsky, Joonas ja Erik pääsevät kunnolla esille, vaikka viimeisenä mainittu jääkin hieman etäiseksi. 

Elokuvan tarina on hyvä, ja sitä on mielenkiintoista seurata. Vaikka Arielin ja Erikin romanssi ei olekaan yhtä mitään sanomaton, kuin mitä Lumikilla ja Tuhkimolla on prinssiensä kanssa, niin siitä huolimatta olisin kaivannut kaksikon rakkaustarinaan edes vähän lisää syvyyttä. Eivät Ariel ja Erik ole kuitenkaan huono pari, mutta silti. Heidän suhteensa romanttinen puoli tulee kyllä esille muutaman kerran, mutta siitä huolimatta Erikillä on vaikeuksia antaa mahdollisuutta mykälle Arielille.

Seuraavaksi voisinkin ottaa puheeksi elokuvan laulut. Pidän kaikista Pieni merenneito elokuvan lauluista, vaikka niistäkin löytyy muutama heikompi kappale. Omiin suosikkeihini tämän elokuvan lauluista kuuluvat Unelmiin mä jään ja Aalloissa siis. Myös muut laulut sopivat tarinaan hyvin, vaikka joidenkin laulujen olemassa olo unohtuu helposti. Kokonaisuutena elokuvan soundtrack on erittäin mainio.

Loppuarvioni onkin siis se, että Pieni merenneito kuuluu Disney-klassikoiden paremmalle puoliskolle, mutta ei tätä silti tule katsottua useasti. Kokonaisuutena elokuva on hyvä, vaikka siitä löytyykin jotain heikkoja kohtia. Laulut ovat mainioita, eikä taustamusiikki ole yhtään sen huonompaa. Jos et ole nähnyt Pieni merenneito elokuvaa, niin suosittelen sitä katsottavaksi vähintään kerran. 

Kertokaa kommenteissa oma mielipiteenne tästä elokuvasta. Pieni merenneito 2 elokuvan arvostelu ilmestyy blogiin myöhemmin tämän viikon aikana. Sen jälkeen olisi tulossa arvostelu kolmannesta Pieni merenneito elokuvasta.

lauantai 13. heinäkuuta 2024

Faktoja elokuvista: Urhea

Yritin tehdä tätä postausta aikaisemmin, mutta siinä tuli vaikeuksia, joten yritetään nyt uudestaan. Tämä postaus on siis Faktoja elokuvista -sarjan uusi osa. Tällä kertaa faktat on otettu elokuvasta Urhea.



1. Urhea on ensimmäinen Pixar-elokuva, jossa päähenkilönä on nainen


2. Elokuvan nimeksi meinasi ensin tulla The Bear and the Bow


3. Urhea voitti parhaan animaatioelokuvan Oscar-palkinnon vuonna 2013


4. Urhean tapahtumien piti alunperin tapahtua talvella


5. Meridan esikuvana on Urhean apulaisohjaaja Brenda Chapmanin tytär


6. Elokuvan teko kesti kuusi vuotta


7. Urhean tapahtuma-aika on 1100-luku


8. Urhea on ensimmäinen Pixar-elokuva, jolla on naispuolinen ohjaaja


9. Elokuvan tapahtumapaikka on Skotlanti


10. Urhea on ensimmäinen Pixar-elokuva, jossa pahis ei puhu


11. Elokuvan lopputeksteissä on erityinen kunnianosoitus vuonna 2011 kuolleelle Steve Jobsille


12. Urhea on ensimmäinen Disney- ja Pixar-elokuva, johon tehtiin vietnaminkielinen dubbaus


13. Urhea on ensimmäinen Pixar-elokuva, joka perustuu satuun


14. Elokuvan animaattorit joutuivat pukeutumaan aina perjantaisin kiltteihin.


15. Elinorin muuttuminen karhuksi meinattiin ensin näyttää elokuvassa


16. Merida ja Elinor ovat piilotettuina elokuvan nimessä


17. Muistelukohtaus Elinorista ja lapsi-Meridasta meinattiin ottaa pois elokuvasta


18. Meridan veljet eivät puhu ollenkaan koko elokuvan aikana


19. Urhean trailerissa nähdään paljon kohtauksia, joita ei nähdä itse elokuvassa


20. Merida on Pixarin ensimmäinen teini-ikäinen päähenkilö



Kertokaa kommenteissa, jos tiedätte lisää Urheaan liittyviä faktoja. Kertokaa myös mitä elokuvia haluatte mukaan tähän postaussarjaan.