lauantai 30. marraskuuta 2019

(Joulutarina) Tähkäpään joulu

Hei. Pitkästä aikaa. Pitäisi oikeasti keksiä jotain, mikä saa minut postaamaan tänne aktiivisemmin.

 Mennäänpä sitten itse aiheeseen. Olen ajatellut, että voisin aina marras-joulukuun vaihteessa kirjoittaa tänne blogiin jonkin jouluaiheisen disney-tarinan. Tässä tulee siis ensimmäinen tarina, jossa pääsemme seuraamaan Tähkäpää jouluvalmisteluja. 

Ennen kun pääsette lukemaan pidemmälle, niin kerron, että tämä tarina sijoittuu aikaan, jolloin Tähkäpää asui vielä siinä tornissa. Mutta nyt päästänkin teidät lukemaan tarinaa.

Tähkäpää katsoi ulos torninsa ikkunasta. Ulkona oli satanut lunta melkein koko aamun. Sitä oli maassa jo paksu kerros. Lumisade loppui pian ja Tähkäpää päätti mennä lukemaan kirjoja. Gothel oli hankkinut hänelle uusia kirjoja syntymäpäivälahjaksi viime kesänä.Tähkäpää otti yhden kirjan ja katsoi sen etukantta. Kirja kertoi joulusta. 
-Mitähän se joulu tarkoittaa? Tähkäpää ajatteli.
Hän päätti lukea kirjan, sillä siitä löytyisi varmasti vastauksia. Kirja oli pitkä ja Tähkäpää meinasi nukahtaa lukiessaan sitä. Muutamassa tunnissa kirja oli kuitenkin luettu. Tähkäpää heittäytyi pitkäkseen sängyllensä ja alkoi pohdiskella. Hän halusi kovasti viettää joulua. Halu oli kasvanut sen isommaksi mitä enemmän hän oli kirjaa lukenut.
-Mitä siitä joulusta oikein kerrottiinkaan? Tähkäpää muisteli hetken aikaa kunnes hänen päähänsä ilmestyi kuva vihreästä koristellusta puusta.
-Sen puun nimi liittyi jotenkin johonkin numeroon, Tähkäpää mietti -Edessä oli sana "joulu". Mikä sen nimi olikaan? Joulukymmenen. Ehei. Se kuulostaa typerältä, Tähkäpää naurahti. -Joulukolme, neljä, viisi, kuusi, seits... Hetkinen, Tähkäpää tajusi. -Joulukuusi. Sehän se oli!
Kuusen lisäksi pitäisi myös hankkia muita koristeita. Yhtäkkiä Tähkäpää tajusi erään asian.
-Miten oikein saan sen kuusen? Ja muut koristeet? Äiti ei päästä minua ikinä ulos täältä, Tähkäpää ajatteli ja huokaisi syvään.
-Nyt tiedän mitä teen, Tähkäpää hihkaisi ja hypähti seisomaan. -Voin tehdä ne koristeet itse.
Tähkäpää haki kaapista askartelutarvikkeet ja rupesi heti tekemään tähtiä, tonttuja ja lumihiutaleita. Kuusta Tähkäpää ei pääsisi hakemaan, mutta hän maalasi siitä ison kuvan seinälle. Pascal-kameleontti auttoi Tähkäpäätä jouluvalmisteluissa. Se teki koristeita ja avusti kokkaamisessa. Valmisteluissa meni koko päivä. Illalla Tähkäpää ja Pascal pääsivät aloittamaan joulun juhlimisen. Pöydät olivat ruuan lisäksi täynnä kynttilöitä,  jotka Tähkäpää oli tehnyt. Hän ja Pascal viettivät illan syöden ja laulaen. Ystävykset olivat myös tehneet toisilleen lahjat, joista kumpikin piti kovasti. Ilta kääntyi pian yöksi ja oli aika käydä nukkumaan. Tähkäpää nukahti onnellisiin ajatuksiinsa.
-Joulu on varmasti vuoden paras juhla syntymäpäivän lisäksi, hän ajatteli juuri ennen nukahtamistaan.
Hän päätti juhlia joulua myös ensi vuonna. Ja joka vuosi tästä eteenpäin.

Siinä oli siis joulutarina. Eipä minulla oikein ole mitään sanottavaa tähän loppuun, mutta kommentoikaa te jotakin tuohon alas. Voitte kirjoittaa vaikka omia joulutarinoitanne. 

Eipä enää muuta kuin hyvää joulun odotusta kaikille.