tiistai 15. lokakuuta 2024

Hahmofaktat: Jasmine

Kuten jo edellisessä postauksessa lupasinkin, niin nyt olisi tulossa Hahmofaktat-sarjan yhdeksäs osa. Tässä osassa kerron faktoja Jasminesta.


1. Jasminen nimi tulee persialaisesta kukasta nimeltä jasmine


2. Jasmine on ensimmäinen Disney-prinsessa, joka käyttää housuja


3. Jasmine on Aladdin-elokuvan ainoa naishahmo, jolla on nimi


4. Jasmine on ensimmäinen Disney-prinsessa, joka ei ole päähenkilö


5. Jasmine on ensimmäinen Disney-prinsessa, jolla ei ole omaa laulua debyyttielokuvassaan


6. Jasmine on ensimmäisen Aladdin-elokuvan tapahtumien aikaan 15-vuotias, ja on täyttämässä 16-vuotta


7. Jasminen syntymäpäivä on tammi-helmikuun vaihteessa


8. Jasmine on ensimmäinen ei-valkoinen Disney-prinsessa


9. Jasmine on ensimmäinen Disney-prinsessa, joka ei ole kotoisin Euroopasta


10. Jasmine perustuu löyhästi alkuperäisessä Aladdin-tarinassa esiintyvään prinsessa Badroulbadouriin


Kertokaa kommenteissa, jos tiedätte Jasminesta sellaisia faktoja, mitä tässä postauksessa ei mainittu. Voitte myös kertoa mitä hahmoja haluaisitte mukaan tähän postaussarjaan.

Olen saanut halloweenina ilmestyvän top-listan suunnittelun valmiiksi, ja aloitan sen kirjoittamisen lähipäivinä. Olen miettinyt, että voisin arvostella jonkun elokuvan, mutta päätin kuitenkin, etten julkaise lokakuun aikana enempää elokuva-arvosteluja. Seuraava elokuva, jonka arvostelen täällä blogissa on Vaiana 2, joka saapuu elokuvateattereihin 29. marraskuuta. Yritän saada julkaistua marraskuun aikana myös Klassikko ja live action -sarjan kolmannen osan. Joulutarina ilmestyy joulukuun ensimmäisenä päivänä. En paljasta siitä tässä vaiheessa muuta kuin sen, että siinä mukana olevat hahmot ovat vanhasta Disney-elokuvasta.

lauantai 12. lokakuuta 2024

Hauskoja yksityiskohtia Disney-elokuvissa

Disney-elokuviin on piilotettu yksityiskohtia, jotka ovat viittauksia muihin Disney-elokuviin tai johonkin, mitä elokuvassa tulee myöhemmin tapahtumaan. Tässä postauksessa kerron teille Disney-elokuvissa nähtävistä hauskoista yksityiskohdista. Mennään sitten suoraan aiheeseen.


Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia



Kala puussa

Nasun Suuri elokuva sisältää kohtauksen, jossa Puh hämää Kengua sanomalla, että puussa olisi kala. Kengu ei kuitenkaan usko Puhia. Myöhemmin mainitun puun oksalla nähdään oikeasti kala.


Scar turkiksena

Leijonakuninkaassa Zazu sanoo Mufasalle, että Scarista tulisi hyvä ovimatto. Herkulesissa nähdään turkis-asuste, joka muistuttaa huomattavan paljon Scaria. Lisäksi Philin kasvomaalaus tuo mieleen Rafikin.


Väriä vaihtava jäälinna

Tämä asia tuli aiemmin puheeksi tässä postauksessa, mutta mainitsen siitä uudestaan. Elsan jäälinna nähdään suurimman osan Frozenin ajasta sinisenä. Lisäksi linna nähdään myös punaisena silloin, kun Elsa yrittää rauhoitella itseään, ja keltaisena Elsan taistellessa vartijoita vastaan. Nämä värit kuvastavat Elsan senhetkisiä mielentiloja.


Hans etsintäkuulutettuna

Frozenissa esiintyvä Hans paljastui myöhemmin elokuvan aikana pahikseksi. Mielenkiintoa tähän lisää Big hero 6 elokuvan kohtaus, jossa Hiro ja Baymax ovat poliisiasemalla. Aseman taululla nähdään Hansista tehty etsintäkuulutus. 


Aladdin elokuvan lopussa Aladdin käyttää viimeisen toiveensa Hengen vapauttamiseen. Vapautunut Henki päättää lähteä maailmanympärysmatkalle. Hengen päässä nähdään hattu, joka muistuttaa yllättävän paljon Hessu Hopoa. 


Sormilla taputtaminen

Dolores Madrigal on saanut lahjakseen normaalia tarkemman kuulon. Lahjansa vuoksi Dolores ei nauti voimakkaista äänistä, ja yrittääkin tehdä asiat mahdollisimman hiljaisesti. Yksi esimerkki tästä nähdään Antonion lahjaseremonian aikana. Kaikki muut taputtavat käsillään, mutta Dolores käyttää taputtamiseen vain sormiaan, sillä siitä tulee vähemmän ääntä.


Kultainen yksityiskohta

Coco-elokuvassa esiintyvällä Héctorilla on kultainen hammas. Tämä on yhteys hänen kitaraansa (joka tunnetaan suurimman osan elokuvan ajasta Ernesto de la Cruzin kitarana).
Kitara sisältää kultaisen yksityiskohdan, mikä liittyy Héctorin kultaiseen hampaaseen. Yksityiskohta löytyy kitaran viritystappien läheltä.


Korostettu hahmo

Mirabel kertoo laulun Perhe Madrigal aikana perheestään ja heidän lahjoistaan. Aina, kun Mirabel kertoo tietyn Madrigalin lahjasta, niin se, josta sillä hetkellä kerrotaan näkyy seinämaalauksessa korostetumpana, kuin muut Madrigalit.


Mikki, Aku ja Hessu veden alla

Disney-hahmot vierailevat välillä toistensa elokuvissa. Tritonin konsertissa vierailee kolme tuttua hahmoa, jotka ovat Mikki Hiiri, Aku Ankka ja Hessu Hopo. Kolmikko löytyy Tritonin vasemmalta puolelta. Mietin vain, että miten he pystyvät hengittämään veden alla.


Belle Pariisissa

Puhutaanpa vielä siitä, kun Disney-hahmot vierailevat toistensa elokuvissa. Quasimodo laulaa elokuvan Notre Damen kellonsoittaja aikana laulun nimeltä Tuolla. Laulun aikana nähdään Pariisin katuja, ja siellä nähdään Belle lukemassa kirjaa. Elokuvat Notre Damen kellonsoittaja, sekä Kaunotar ja Hirviö tapahtuvat Ranskassa, joten ehkä Belle on tehnyt päiväreissun Pariisiin. Tietenkin sillä oletuksella, että Bellen kotikylä sijaitsee Pariisin lähellä.


Bruno taustalla

Bruno Madrigal piileskeli kymmenen vuotta Casitan seinien sisällä. Tämä selvisi Mirabelille myöhemmin Encanton aikana. Brunon piileskelystä ollaan tosin vihjailtu jo ennen kun hänet näytettiin. Bruno nähdään piileskelemässä ensimmäisen kerran silloin, kun Madrigalit ja kyläläiset valmistautuvat Antonion lahjaseremoniaa varten, ja myöhemmin Me ei mainita Brunoo laulun aikana. Tosin silloin epäiltiin, että Bruno olisikin ollut oikeasti Camilo, sillä hänen soolonsa tulee pian mainitun kohtauksen jälkeen. Bruno nähdään kuitenkin piileskelemässä yläpuolella olevassa kuvassa. Hänet nähdään ovien lähellä.


Erivärinen kukka

Abuela Alma on päättänyt, että Isabela olisi menossa kihloihin Encanton kylässä asuvan Marianon kanssa. Abuela kysyy Doloresilta minä päivänä kosinta tulisi tapahtumaan, ja Dolores kertoo sen tapahtuvan saman päivän iltana. Lisäksi Dolores kertoo Marianon haluavan viisi lasta, minkä vuoksi Isabela järkyttyy niin, että hänen hiuksiinsa ilmestyy lisää kukkia, jotka ovat yhtä valkoista kukkaa lukuun ottamatta pinkkejä. Abuela ottaa valkoisen kukan pois Isabelan hiuksista, sillä se ei sopinut yhteen muiden kukkien kanssa. 

Oletteko te huomanneet näitä yksityiskohtia? Kertokaa, jos tiedätte lisää tällaisia. Seuraavaksi olisi tulossa Hahmofaktat-sarjan yhdeksäs osa. Se postaus ilmestyy alkuviikosta.

torstai 10. lokakuuta 2024

Vaiana 2 traileri

 Ennen kun kysytte, niin tämä ei ole se lupaamani seuraava postaus. En julkaise kahta postausta saman päivän aikana, jos ei ole ihan pakko. Ja tällaisissa tilanteissa on. Vaiana 2 elokuvasta julkaistiin uusi traileri. Katsoin kyseisen trailerin englanniksi ja suomeksi. Laitan tähän videot molemmista. 



Tässä näette videon englanninkielisestä trailerista. Trailerin aikana kuullaan sneak peek yhdestä elokuvan laulusta. Lisäksi Vaianan miehistöä, sekä pahiksia näytetään enemmän. Mitä trailerista pystyy päättelemään, niin elokuva ei ole ainakaan tylsä. 


Tässä vielä video suomenkielisestä trailerista. Teen taas päivityksiä liittyen ääninäyttelijöiden arvaamiseen. Jos joku ei ymmärtänyt tuota äskeistä, niin asia on siten, että aina, kun minä menen katsomaan uutta animaatioelokuvaa, niin en halua tietää hahmojen suomenkielisiä ääninäyttelijöitä. Yritän siis arvata elokuvan katsomisen aikana ketä dubbaajia hahmoilla on. Vastaan tähän, kun joku saattaa kuitenkin kysyä tämän kysymyksen. Ääninäyttelijöiden arvaaminen ei vie keskittymistäni elokuvan tarinan seuraamisesta. Mutta siis, niitä arvauksia. Vaianan äänenä on edelleen Yasmine Yamajako, ja Veeti Kallio on palannut Mauin rooliin. Vaianan miehistöön kuuluvan Monin äänenä kuulostaisi olevan Valtteri Turunen. Edellisen trailerin suomenkielisessä versiossa minua häiritsi se, että Simea (Vaianan sisko) kuulosti liian vanhalta, mutta tässä hän kuulostaa oikeasti ikäiseltään. Ensimmäisessä elokuvassa Vaiana on 16-vuotias. Elokuvien välissä on kulunut kolme vuotta, joten Vaiana on jatko-osassa 19-20-vuotta vanha. Simea on suunnilleen kolmen vuoden ikäinen. Tässä trailerissa Simean ääninäyttelijänä kuulostaisi olevan Villa Murtagh. Loton ja Kelen, (jotka kuuluvat myös Vaianan miehistöön) ääninäyttelijöistä en ole varma, kuten en myöskään uuden pahiksen, Matangin äänestä. Elokuvan toista pahista Naloa ääninäyttelee Arttu Wiskari. Eli Tamatoa on palannut takaisin (ainakin äänellisesti). Pakko sanoa tähän väliin, että toivottavasti Vaiana 2 sisältää siistin pahislaulun. Toive-elokuvan pahiksen Magnificon laulama Näinkö mua kiitetään? oli kyllä hyvä, muttei siisti. Vaiana 2 elokuvan suomenkieliset ääninäyttelijät löytyvät wikipediasta. En ole katsonut niitä, mutta tiedän niiden olevan siellä. Voitte käydä lukemassa ne sieltä, mutta älkää kertoko niitä minulle. 

Mitä mietteitä Vaiana 2 herättää teissä? Kertokaa se kommenteissa. Kertokaa myös mitä mieltä olette siitä, että elokuville tehdään jatko-osia. Tykkään siitä, että Disney tekee uusia elokuvia uusista hahmoista, mutta ei minulla ole mitään jatko-osiakaan vastaan. Niissä on kuitenkin se hyvä puoli, ettei hahmoihin tutustumiseen mene aikaa, (jos ei siis puhuta uusista hahmoista). Jatko-osia Disneyltä onkin tulossa jonkin verran, sillä seuraava Disney-klassikko on Zootropolis 2, joka ilmestyy siis vuonna 2025. Frozen 3 saa ensi-iltansa vuonna 2027, eikä missään olla kerrottu mitä sen ja Zootropoliksen jatko-osan välissä on mahdollisesti tulossa. Frozenista on tulossa myös neljäs elokuva. Siitä ei tosin olla kerrottu julkaisuajankohtaa, eikä mitään muutakaan tietoja, mutta se julkaistaan oletettavasti vielä tämän vuosikymmenen aikana. Pixarin puolelta seuraavia jatko osia ovat Toy Story 5 ja Ihmeperhe 3. Jälkimmäinen kuulostaa mielenkiintoiselta, vaikka Ihmeperhe-elokuvat eivät kuulu suosikkielokuviini. Toy Story 5 ei herätä minussa lähes ollenkaan mielenkiintoa, mutta käyn silti katsomassa sen. Nelonen oli täydellinen lopetus Toy Story -elokuvasarjalle, mutta toisaalta ymmärrän myös niitä, joiden mielestä Toy Story -elokuvien tekeminen olisi pitänyt lopettaa jo kolmanteen elokuvaan. Vaiana 2 saapuu Suomen elokuvateattereihin 29. marraskuuta, joten enää ei tarvitse odottaa kauan. Kirjoitan tästä elokuvasta silloin arvostelun. 

Faktoja elokuvista: Lumikki ja seitsemän kääpiötä

Hyvää Aleksis Kiven päivää. Aleksis Kivi ei kuitenkaan ole tämän postauksen aiheena, vaan pääsette lukemaan Faktoja elokuvista -sarjan uutta osaa. Tällä kertaa faktat liittyvät elokuvaan Lumikki ja seitsemän kääpiötä. 


1. Lumikki ja seitsemän kääpiötä on ensimmäinen Disney-klassikko


2. Lumikki ja seitsemän kääpiötä on ensimmäinen värillinen kokoillan animaatioelokuva


3. Walt Disney sai idean animaation tekemiseen siitä, kun näki 15-vuotiaana mykkäelokuvan Lumikista


4. Elokuvan teko maksoi 1,5 miljoonaa dollaria


5. Elokuva tehtiin kolmessa vuodessa


6. Seitsemälle kääpiölle oli lähes 50 nimivaihtoehtoa


7. Prinssillä piti olla isompi rooli, mutta hahmon animointi osoittautui hankalaksi


8. Elokuvaan kirjoitettiin 25 laulua


9. Lumikki ja seitsemän kääpiötä oli yksi Adolf Hitlerin suosikkielokuvista


10. Lumikin äiti oli tarkoitus näyttää elokuvan alussa


11. Kääpiöillä ei ole nimiä alkuperäisessä tarinassa


12. Kuningatar/Noita on ensimmäinen Disney-elokuvassa kuoleva hahmo


13. Walt Disney halusi pitää Lumikkia ääninäytelleen Adriana Caselottin äänen erityisenä kertaluonteisena äänenä, joten siksi Caselotti ei tehnyt muita laulurooleja lukuun ottamatta lyhyttä lauluosuuttaan elokuvassa Ihmemaa Oz


14. Elokuvalle piti tehdä jatko-osa, joka oltaisiin julkaistu vuonna 2002


15. Vilkkaan ei alunperin pitänyt olla mykkä


16. Kääpiöiden malleina toimivat oikeat ihmiset


17. Lumikki on elokuvan tapahtumien aikaan 14-vuotias ja prinssi on 31-vuotias


18. Elokuvaan oltiin suunniteltu kohtauksia, jotka käytettiin uudestaan Prinsessa Ruususessa. Niihin kuuluvat mm. prinssin vankina pitäminen ja pilvien päällä tanssiminen


19. Elokuvassa on vain 11 ihmishahmoa


20. Adriana Caselotti ei saanut kutsua elokuvan ensi-iltaan eikä häntä päästetty yrittämisestä huolimatta sisään, sillä turvamiehet eivät uskoneet hänen olevan Lumikki


Kertokaa kommenteissa tiesittekö jotain näistä faktoista, ja tulivatko jotkut faktat teille uutena tietona. Voitte kertoa myös sellaisia faktoja, mitä tässä postauksessa ei mainittu. Olen etsinyt kuvat valmiiksi seuraavaa postausta varten, joten saan sen luultavasti julkaistua viikonlopun aikana. Saatte tietää sitten, että mikä se on. Lisäksi olen alkanut suunnittelemaan Hahmofaktat-sarjan seuraavaa osaa. Tiedän jo mistä hahmosta teen sen, mutta en ole vielä aloittanut faktojen etsimistä.

tiistai 8. lokakuuta 2024

Hahmofaktat: Elsa

Sain tämän postauksen suunnittelun valmiiksi nopeammin kuin olin odottanut, joten nyt on hyvä aika julkaista tämä. Kuten otsikossakin lukee, niin tämä postaus on Hahmofaktat-sarjan 8. osa. Tällä kertaa kerron faktoja Elsasta. 


1. Kaikki Elsan päälaulut (Let it go, Into the Unknown ja Show Yourself) tapahtuvat yöaikaan


2. Elsan piti alunperin olla pahis, ja hän olisi näyttänyt samalta kuin tuossa kuvassa


3. Elsan repliikki "You can't marry a man you just met" on muodostunut suosituksi internet-meemiksi


4. Elsan ja Annan ikäero on kolme ja puoli vuotta


5. Elsa kruunattiin kuningattareksi kolme vuotta vanhempiensa kuolemien jälkeen


6. Elsalla on kyky loihtia jäätä ja lunta


7. Elsa eli eristettynä 13 vuotta


8. Elsan ei alunperin pitänyt olla Annan sisko


9. Elsa kruunattiin kuningattareksi 21-vuotiaana


10. Ensimmäisessä Frozen-elokuvassa Elsan jäälinnan väri muuttuu Elsan mielialojen mukaisesti


Kommenteissa saa kertoa lisää Elsaan liittyviä faktoja. Kertokaa myös mitä hahmoja haluaisitte mukaan tähän postaussarjaan. Seuraavasta postauksesta en kerro muuta kuin sen, että se on Faktoja elokuvista -sarjan seuraava osa.