lauantai 13. elokuuta 2022

Encanto hahmot

Kirjoitin vähän aikaa sitten top-listan Encanton lauluista. Tällä kertaa vuorossa on top-lista kyseisen elokuvan hahmoista. Olen ottanut listalle mukaan kaikki Madrigalit ja lisäksi myös yhden sivuhenkilön. Sitten itse listaukseen. 

Teksti sisältää juonipaljastuksia


14. Abuela Alma

Encantossa ei ole pahista, mutta jos jotakin hahmoa pitäisi sanoa sellaiseksi, niin Abuela Almaa. Alma on Madrigalin perheen johtaja ja syylinen elokuvassa syntyneeseen konfliktiin. Kaikilla Alman jälkeläisillä (paitsi Mirabelilla) on jokin lahja, jonka avulla he palvelevat yhteisöä. Alma haluaa jokaisen olevan yhtä arvokas kuin lahjansa, joten hän pakottaa heitä tekemään töitä enemmän kuin he jaksavat. Alma oli läheinen Mirabelin kanssa ennen tämän lahjaseremoniaa, mutta sen jälkeen kun Mirabel ei saanutkaan lahjaa, niin Alma alkoi suhtautua Mirabeliin kylmästi ja halusi hänen pysyvän poissa näkyvistä. Näiden asioiden vuoksi Alma on tällä listalla viimeisellä sijalla, vaikka hän ymmärsikin virheensä elokuvan lopussa.


13. Isabela

Isabela on Mirabelin sisko, jolla on kyky loihtia kukkia ympärilleen. Isabela on suurimman osan elokuvan ajasta tosi ärsyttävä, mutta hän ei kuitenkaan ole yhtä paha kuin Alma, joten siksi Isabela pääsi vähän korkeammalle. Isabela on Alman ja Pedron ensimmäinen lapsenlapsi, joten siksi häneen kohdistuu paljon odotuksia. Alma haluaa Isabelan elävän täydellistä elämää ja Isabela on erittäin tottunut toteuttamaan Abuelan toiveen. Jopa niin paljon, että oli valmis naimaan miehen, jota ei rakastanut. Isabela on siis melkein koko elokuvan ajan ärsyttävä ja diivamainen, mutta paljastettuaan olevansa kyllästynyt täydellisyydessä elämiseen sekä sen, ettei halua mennä naimisiin Marianon kanssa, Isasta tulee parempi hahmo. 


12. Mariano

Mariano on Encanton kylässä asuva mies ja Isabelan sulhasehdokas. Marianoon ei ehditä syventyä paljoa sillä, hän esiintyy vain muutamassa kohdassa. Sen vuoksi hahmo jääkin tosi etäiseksi ja myös vähän tylsäksi. Marianosta on muutekin mahdotonta saada mitään selvää, sillä hänen ajatuksensa vaihtelevat nopeasti. Ensiksi hän oli rakastunut Isabelaan ja myöhemmin Doloresiin, kun tämä oli tunnustanut Marianolle olevansa rakastunut tähän. 


11. Pepa

Pepa on Mirabelin täti, joka hallitsee säätä tunteidensa avulla. Pepa on kiinnostava, mutta hän ei kuitenkaan pääse lempihahmoihini. Yksi ärsyttävimmistä asioista Pepassa on se, että hän syytti veljeään Brunoa itse aiheuttamastaan myrskystä. Tämän asian lisäksi Pepalla on ongelmallinen lahja. Mitä hyviin puoliin tulee, niin pidän siitä, että Pepa välittää lapsistaan. Myös Pepan ja Félixin parisuhteesta on tehty erittäin tasapainoinen.


10. Camilo

Mirabelin serkku Camilo pystyy muuttamaan itsensä keneksi tahansa tapaamakseen ihmiseksi. Vaikka Camilo onkin hauska ja hänellä on siisti lahja, niin hahmo jää kuitenkin etäseksi ja on myös vähän ärsyttävä. Pidän myös siitä miten Camilo suhtautuu Antonioon. 

9. Félix

Félix on Pepan aviomies ja Doloresin, Camilon ja Antonion isä. Félixillä ei ole lahjaa, sillä hän liittyi Madrigalin perheeseen avioliiton kautta. Kerroin aiemmin pitäväni Pepan ja Félixin suhteesta, minkä lisäksi pidän myös siitä, miten hän onnistuu rauhoittamaan vaimonsa. Vaikka Félix onkin hauska hahmo, niin hän jää siitä huolimatta vähän etäiseksi.


8. Dolores

Dolores on Mirabelin kaiken kuuleva serkku. Dolores on samanikäinen, kuin Isabela, mutta siitä syystä, että Isa on Abuelan ensimmäinen lapsenlapsi, Dolores on joutunut elämään täydellisen serkkunsa varjossa. Saatuaan lahjansa Dolores on aina kuullut ihan kaiken mitä kylässä tapahtuu. Lisäksi hän tiesi koko ajan, ettei Bruno ollut lähtenyt pois, vaan oli asunut koko ajan Casitan seinien sisällä. Kaikkien asioiden kuuleminen koko ajan ei tunnu kovinkaan miellyttävältä, mistä johtuen Dolores ei siedä liian kovia ääniä, jota lähtee mm. ilotulituksista. Dolores ei ole kovin hyvä pitämään salaisuuksia, joten hän oli se, joka kertoi kaikille Mirabelin olevan Brunon näyssä. Hyvistä puolista vielä sen verran, että pidän tosi paljon siitä, että Dolores uskaltaa kertoa elokuvan lopussa Marianolle olevansa rakastunut häneen. Aiemmin hänellä ei ollut mahdollisuutta siihen, sillä Abuela oli päättänyt naittaa Isabelan Marianolle, sillä se olisi ollut hyväksi heidän perheelleen. Vaikka Dolores onkin hyvä hahmo, niin hän jää siitä huolimatta aika etäiseksi.


7. Abuelo Pedro

Abuelo Pedro on Abuela Alman edesmennyt aviomies. Madrigalit saivat ihmeensä Pedron kuoleman seurauksena. Pedron kuoltua Alma jäi yksin pariskunnan kolmoslasten kanssa. Vaikka Pedron elämä päättyikin traagisesti eikä hahmoon ehditä muutenkaan syventyä, niin hän vaikuttaa hyvältä hahmolta. Pidän siitä millainen Alman ja Pedron parisuhde oli ennen Pedron kuolemaa.


6. Agustín

Agustín on Julietan aviomies ja Isabelan, Luisan ja Mirabelin isä. Kuten Félix, niin myöskään Agustín ei ole saanut lahjaa, sillä hän liittyi Madrigaleihin mentyään naimisiin Julietan kanssa. Johtuen siitä, että hänellä ole lahjaa Agustín osaa samaistua Mirabelin kokemaan ulkopuolisuuden tunteeseen. Lisäksi hän myös lupasi tyttärelleen salata sen, että tämä oli murtautunut Brunon torniin ja löytänyt hänen viimeisimmän näkynsä. Agustínissa ei ole huonoja puolia, jos tapaturma-alttiutta ei lasketa. 


5. Julieta

Viidennelle sijalle listalla on päässyt Mirabelin äiti Julieta, joka pystyy parantamaan ruuan avulla. Pidän Julietassa eniten hänen ymmärtäväisyydestään sekä siitä, että hän näkee Mirabelin yhtä erityisenä kuin kaikki muut. Julieta huomasi, että Abuela kohtelee Mirabelia huonosti, mutta hän ei kuitenkaan voinut kuvitella miten paljon hänen tyttärensä (kaikki kolme) joutuvat kärsimään Abuelan asettamien vaatimusten takia. Huonoja puolia Julietassa ovat hänen huono tilannetajunsa, sekä se, ettei hän vaikuttanut uskovan Mirabelin kertomusta halkeamista.


4. Luisa 

Luisa on Mirabelin supervahva sisko. Luisan nähdään nostavan elokuva aikana ainakin aaseja ja jopa kirkon. Katsojat eivät kuitenkaan ehdi nähdä Luisan käyttävän lahjaansa kovin monessa kohdassa, sillä hänen voimansa alkaa hiipua jo elokuvan alussa. Luisa näyttää ulkoa päin vahvalta, mutta hänen pintansa alta löytyy epävarmuutta, mikä paljastuu Mirabelille ja katsojille Luisan soolokappaleen aikana. Kyseinen biisi on erittäin tarttuva, joten Luisa saa pisteitä siitä. Yksi hyvä puoli Luisassa on myös se, että hän auttoi Mirabelia pääsemään alkuun ihmeen pelastamisessa.


3. Mirabel

Kolmannelle sijalle listallani on päässyt elokuvan päähenkilö Mirabel. Mirabel on Madrigalin perheen nuorin tytär ja lisäksi hän on perheensä ainoa jälkeläinen, jolla ei ole taikavoimia. Lahjattomuus ei ole kuitenkaan tehnyt Mirabelista katkeraa, vaan hän yrittää todistaa kaikille (lue: Abuelalle) olevansa erityinen. Mirabel oli myös ensimmäinen, joka huomasi taloon ilmestyneet halkeamat ja hän teki kaikkensa selvittääkseen miksi ne ilmestyivät. Vaikka Mirabelissa onkin paljon hyviä puolia, niin yksi huono puoli hänessä on se, että hän on vähän tuomitseva Isabelaa kohtaan. Siitä huolimatta Mirabel näkee hyvät puolet kaikissa ja on hyvä kuuntelija. Mirabel oli itse ratkaisu perheen ihmeen pelastamiseen ja hän oppi myös näkemään oman erityisyytensä elokuvan lopussa.


2. Antonio

Hopeasijalle on päässyt Antonio, joka sai seremoniassaan kyvyn puhua eläimille. Elokuvan alussa Antonio ei ollut vielä saanut lahjaansa, joten hän jakoi Mirabelin kanssa lastenhuoneen, jossa kaikki perheen lapset asuvat ennen kun saavat lahjansa ja ovensa, joiden takaa paljastuu heidän huoneensa. Huoneen jakaminen on antanut kaksikolle mahdollisuuden muodostaa läheiset välit toisiinsa ja Mirabel onkin Antoniolle enemmän sisko kuin serkku. Antonio on ensimmäinen Madrigal, joka syntyi Mirabelin epäonnistuneen lahjaseremonian jälkeen, mistä johtuen hän pelkäsi jäävänsä ilman lahjaa, mutta ei toisaalta halunnut jättää Mirabelia taakseen. Yksi positiivinen asia Antoniossa on hänen siisti lahjansa. Pidän myös hänen avuliaasta luonteestaan.


1. Bruno

Silloin kun aloin suunnitella tätä listaa, niin ainoa asia, mistä olin varma oli se, että ensimmäiselle sijalle pääsisi joko Bruno tai Antonio. Mietin pitkään kumpi pääsisi ykköseksi, mutta lopulta Bruno vei voiton. Bruno on Mirabelin kadonnut eno, jolla on kyky nähdä tulevaisuuteen. Vaikka Bruno esiintyykin ensimmäisen kerran elokuvan loppupuolella, niin häneen ehditään syventyä kunnolla. Bruno onnistuu saamaan myös katsojien sympatiat puolelleen. Lahjansa vuoksi Brunoa on pidetty pelottavana henkilönä, joka aiheuttaa kamalia asioita ennustuksissaan. Myöhemmin Mirabelille kuitenkin selvisi, että Bruno ei ollut sellainen kuin kaikki väittivät, sekä sen ettei tämä ollut lähtenyt Encantosta, vaan oli elänyt kymmenen vuotta Casitan seinissä. Bruno välittää perheestään, mikä oli yksi syy hänen lähdölleen. Pidän erityisen paljon siitä, miten Bruno puolustaa Mirabelia Abuelalle Casitan tuhoutumisen jälkeen, vaikka Abuela olikin jo ehtinyt tehdä sovinnon lapsenlapsensa kanssa. 

Siinä oli siis minun top-listani Encanton hahmoista. Kertokaa kommenteissa miltä teidän listanne näyttäisivät. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä analyysejä hahmoista! Nuo top 4 ovat ihan samat kuin minulla ja vielä samassa järjestyksessäkin:) Bruno on minusta tosi symppishahmo. En ollut aikaisemmin ajatellut, etti Encantossa ole oikeastaan pahista, mutta tottahan tuo! Kiva sinäänsä!

Verlid kirjoitti...

Bruno on tosiaankin mahtava hahmo. Encantossa ei siis ole pahista. Alma aiheutti elokuvan konfliktin, mutta en mä silti sanois sitä pahikseksi.