tiistai 21. heinäkuuta 2020

Taianomaisimmat tapahtumapaikat

Sain idean tehdä top-listan Disneyn taianomaisimmista tapahtumapaikoista. Tälle listalle ovat päässeet sellaiset paikat, joissa taikuus on jollakin tavalla esillä. 

Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia.


10. Hirviön linna


Hirviön linna pääsi listalle siellä esiintyvän lumouksen takia. Haltijatar oli muuttanut prinssin hirviöksi ja prinssin palvelijat huonekaluiksi ja muiksi talousesineiksi. Linna pääsi listalle myös sen länsisiivessä olevan taikaruusun takia.


9. Atlantis


Atlantis ei ole erityisen maaginen paikka, mutta se pääsi kuitenkin tälle listalle. Paikka on erittäin mielenkiintoinen ja sieltä löytyy paljon jännittäviä asioita.


8. Noidan mökki


Urhea elokuvassa nähtävä noidan mökki näyttää ulkoa katsottuna ihan tavalliselta mökiltä.  Siellä asuva noita pystyy kuitenkin muuttamaan mökin puutavarakaupasta loitsintapaikaksi. Mökissä esiintyy taikuutta myös silloin kun se on puutavarakauppa.


7. Ihmeiden onkalo


Ihmeiden onkalossa ei esiinny kovinkaan paljon taikuutta, joten se pääsi listalle lähinnä siksi, että Aladdin löysi sieltä taikamaton ja -lampun. Paikan sisäänkäynti on myös mielenkiintoinen


6. Lumottu metsä


Lumotussa metsässä esiintyy neljä elementtihenkeä, joita ovat maa, tuli, vesi ja ilma. Metsä pääsi listalle lähinnä niiden takia. Myös metsää ympäröivä sumu, joka lukitsee kaikki sen sisäpuolelle, näyttää upealta eikä vähennä metsän kauneutta.


5. Elsan jäälinna


Jäälinna pääsi listalle siksi, että se on tehty taian avulla. Paikka kaunis sekä sisältä, että ulkoa ja siellä tekisi mieli vierailla. Sitä varten on kuitenkin puettava paljon talvivaatteita, sillä muuten linnassa ei tarkene olla. 


4. Salainen kirjasto


Salainen kirjasto tekee ensiesiintymisensä Sofia Ensimmäisen jaksossa Salainen kirjasto. Paikka voi näyttää tavalliselta kirjastolta, mutta se ei ole sitä. Suurin osa kirjastosta löytyvistä tarinoista on keskeneräisiä ja tarinanhoitajana toimivan Sofian tehtävänä on saada kaikki tarinat päätökseen. Pidän siitä miten Sofian amuletti reagoi kirjaston valitessa uutta tarinaa viimeisteltäväksi. Myös kirjastoon vievä reitti on todella upea.


3. Peikkolaakso


Peikkolaaksossa ei esiinny paljoakaan taikuutta eivätkä siellä asuvat peikot osaa taikoa. Paitsi tietenkin peikkopappa, mutta hänen taikavoimansa liittyvät lähinnä parantamiseen. Laakso näyttää muutenkin ihan tavalliselta. 


2. Mikämikämaa


Mikämikämaa näyttää erittäin taianomaiselta paikalta. Ensinnäkin kukaan siellä oleva ei vanhene päivääkään ja sinne pääsee ainoastaan lentäen. Paikka on myös jollain tavalla vaarallinen, sillä siellä asuu myös kapteeni Koukku miehistöineen. 


1. Ahtohalla


Ahtohalla pääsi tähän listaan lähinnä paikan kauneuden takia, mutta sieltä löytyy myös jonkin verran taikuutta. Siellä Elsa löysi häntä kutsuneen äänen lähteen ja sai tietää taikavoimiensa alkuperän. Ahtohalla on myös hieman vaarallinen, sillä Elsa jäätyi elävältä saadessaan tietää totuuden siitä miksi Lumottu metsä sulkeutui.


Siinä oli koko lista. Kertokaa kommenteissa mitkä ovat teidän mielestänne kaikkein taianomaisimmat tapahtumapaikat Disneyltä.
Ei kommentteja: