tiistai 23. helmikuuta 2021

Nostalgia (Maija Poppanen)

Lupasin edellisessä postauksessa, että julkaisen tämän kuukauden lopussa joko uuden hahmoesittelyn tai Nostalgia-sarjan kuudennen osan. Tällä kertaa pääsette näkemään jälkimmäisen. Tähän osaan arvosteltavaksi pääsi Maija Poppanen. Olen katsonut tätä elokuvaa suomeksi, joten tulen arvioimaan dubbauksen. 

Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Elokuva kertoo Pankin perheestä, johon kuuluvat äiti Vilma, isä Yrjö, sekä perheen lapset Anna ja Mikko. Vanhemmat joutuvat vaihtamaan lastenhoitajaa melkein koko ajan lastensa huonon käytöksen vuoksi. Eräänä päivänä Anna ja Mikko kirjoittavat kirjeen, jossa he kertovat millainen uuden lastenhoitajan tulee heidän mielestään olla. Yrjö Pankki repii kirjeen ja heittää sen takkaan, mutta jotenkin kirjeen palaset yhdistyvät ja se lentää ylös savupiipusta, mistä se päätyy Maija Poppaselle, josta tulee Pankin lasten uusi hoitaja. Maija vie lapset taianomaisiin seikkailuihin, joihin liittyy mukaan myös monitaituri Perttu. 


Maija Poppanen julkaistiin Yhdysvalloissa 27.8.1964 ja Suomessa 3.9.1965. Elokuva dubattiin suomeksi videojulkaisua varten vuonna 1998. Kuten jo aiemmin sanoinkin, olen katsonut tätä elokuvaa suomenkielisenä, joten originaali versio ei ole minulle millään tavalla nostalginen.

Elokuvan päähenkilönä toimii Maija Poppanen. Maija on Pankin perheen lasten, Annan ja Mikon uusi lastenhoitaja. Perheen äiti Vilma tekee töitä naisten oikeuksien puolesta ja isä Yrjö työskentelee pankissa. Maija Poppasen apurina toimii Perttu, joka nähdään elokuvassa mm. muusikon, katutaiteilijan ja nuohoojan hommissa. Kaikki hahmot ovat omalla tavallaan hyviä ja pidän myös elokuvan toteutuksesta.

Elokuvan musiikki on erittäin onnistunutta. Suosikkikappaleeni tästä elokuvasta on Supercalifracilisticespialidocius. Lauluosuudet ovat onnistuneet ja dubbauskin toimii hyvin. Erityisesti nimikkohahmoa ääninäyttelevä Marjorie onnistuu niin puhe, kuin myös lauluosuuksissakin.

Oli elokuva sitten miten hyvä, niin kyllä se saa yleensä myös jonkin verran kritiikkiä. Vaikka pidänkin musikaaleista, niin tässä elokuvassa on hieman liikaa lauluja. Elokuva etenee muutenkin aika hitaasti, mutta muuten siinä ei ole mitään vikaa.

Sitten taas plussat ja miinukset

+Musiikki
+Toteutus
+Hyvät hahmot
+Onnistunut dubbaus

-Hidas eteneminen
-Musiikki numeroita on hieman liikaa

Maija Poppanen saa yhteensä 6 pistettä.

Ei kommentteja: