maanantai 30. elokuuta 2021

Parhaat elokuvat

Lupasin Ärsyttävimmät Disney hahmot postauksen kommenteissa tekeväni top-listan suosikki Disney elokuvistani, joten ajattelin nyt tehdä sen. 

Teksti sisältää juonipaljastuksia!10. Kaksin karkuteillä

Tässä elokuvassa pidän eniten animoinnista. Myös juoni ja laulut ovat onnistuneita. Miinuspisteitä elokuva saa suomenkielisestä nimestään ja pääpahiksestaan. Kaksin karkuteillä on todella ajankohtainen elokuva tällaisena aikana. (Jos tiedätte mitä tarkoitan).


9. Vaiana

Olen sanonut jossain vanhassa postauksessa, että Vaiana ei kuulu suosikkielokuviini, mutta siitä on jo aikaa ja mielipiteeni on ehtinyt muuttua. Tässä elokuvassa on paljon positiivisia asioita, kuten todella aidon näköiseksi animoitu meri. Suosikki Disney pahikseni Tamatoa esiintyy tässä elokuvassa.


8. Nalle Puhin elokuva

Minulle tulee Nalle Puh elokuvia katsoessa nostalginen olo, eikä tämä elokuva ole poikkeus. Pidän tästä elokuvasta, sillä siinä on yksi juoni, jossa pysytään koko elokuvan ajan. Miinuksia elokuva saa kirjan ja kertojan vähäisestä esiintyvyydestä.


7. Prinsessa Ruusunen

Prinsessa Ruusunen on suosikkini niistä elokuvista, jotka julkaistiin ennen Walt Disneyn kuolemaa. Tässä elokuvassa parasta on Floran ja Ilomielen riitely liittyen Auroran mekon väriin. Myös laulut ovat onnistuneita. Miinuksia elokuva saa lähinnä päähenkilön vähäisestä ruutuajasta.


6. Tarzan

Olen sanonut pitäväni tässä elokuvassa eniten Tarzanin ja Janen suhteesta. Sen lisäksi pidän myös elokuvan musiikista ja toteutuksesta. Elokuvassa käsitellään kaikki mahdolliset tunteet ilosta suruun. 


5. Nasun Suuri elokuva

Olen tainnut sanoa tämän jo aika monta kertaa, mutta sanon sen vielä uudestaan. Nasun Suuri elokuva oli suosikkini kaikista Disney elokuvista, kun olin lapsi. Nasu on heti Puhin jälkeen suosikkini Puolen hehtaarin metsän asukkaista. Tässä elokuvassa käsitellään syrjintää, sillä Nasua ei oteta mukaan suureen suunnitelmaan, sillä hän on muiden mielestä liian pieni osallistumaan siihen. Elokuvassa näytetään, kun Kengu ja Ruu muuttivat Puolen hehtaarin metsään. Puh, Nasu, Kani ja Tiikeri ovat vakoilemassa kaksikkoa pensaikossa. Toisaalta. Tiikeri saapui Puolen hehtaarin metsään ensimmäisessä Nalle Puh elokuvassa. Silloin Kengu ja Ruu asuivat jo siellä. Tässä elokuvassa Tiikeri asuu Puolen hehtaarin metsässä silloin, kun Kengu ja Ruu ovat muuttamassa sinne. Ketkä siis muuttivat metsään ensimmäisenä? Tiikeri vai Kengu ja Ruu?


4. Big hero 6


Vaikka en olekaan mikään supersankarielokuvien ystävä, niin tämä elokuva upposi minuun täysillä heti ensimmäisen katselukerran jälkeen. Baymax on ehdottomasti paras hahmo tästä elokuvasta. Robotti tuo elokuvaan huumoria, jota elokuvassa ei välttämättä olisi ilman kyseistä hahmoa. Pidän myös siitä, että Hiro käy veljensä Tadashin kuolemaa läpi koko elokuvan ajan eikä vain unohda omaa suruaan. Negatiivista palautetta elokuva saa lähinnä siitä, että se ei ole musikaali. Myös yllätyspahiksesta tulee yksi miinuspiste. Muuten minulla ei ole mitään tätä elokuvaa vastaan.


3. Nalle Puh

Nalle Puh oli ensimmäinen Disney elokuva minkä näin lapsena. Muistan pitäneeni eniten siitä kohdasta, jossa Puh vedetään irti Kanin kolosta. Tässä elokuvassa kirjalla ja kertojalla on isompi rooli, kuin Nalle Puhin elokuvassa. Ainoa huono puoli tässä Nalle Puh elokuvassa on se, ettei siinä ole yhtä tiettyä juonta, jossa pysyttäisiin koko elokuvan ajan.


2. Frozen

Minulle Frozen tulee aina olemaan tärkeä elokuva, sillä juuri tämä elokuva teki minusta Disney-fanin. Olen varmaan sanonut tämänkin asian aika monta kertaa, mutta tästä blogista meinasi alunperin tulla Frozen-blogi. Mikähän tämän blogin nimi olisi, jos olisin pitänyt tämän Frozen-teemaisena? Ilman Frozenia tätä blogia ei siis olisi olemassa. Pidän tässä elokuvassa erityisesti lauluista. Frozen ei kerro romanttisesta rakkaudesta, vaikka suosikki Disney-pariskuntani esiintyykin tässä elokuvassa. Tosin heidän suhteensa ei ole mitenkään merkittävässä roolissa tässä elokuvassa. Huono puoli Frozenissa on se, että siinä esiintyy yllätyspahis. 


1. Frozen 2

Odotin Frozenin jatko-osaa jo ennen, kun siitä edes ilmoitettiin. Kun Disneyn työtiimi kertoi Frozenin jatko-osan olevan tekeillä, aloin miettiä mitä siinä voisi tapahtua. Olen jakanutkin yhden idean täällä blogissa. Tämän elokuvan juoni paljon parempi verrattuna siihen mitä olin itse keksinyt. Elokuvassa on paljon positiivisia asioita lauluista animointiin. Yksi harvoista miinuksista on se, että Anna on tässä elokuvassa todella ärsyttävä. Olafin laulu ei myöskään ole ikinä kiinnostanut minua. Frozen 2 on muuten ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) elokuva, joka on dubattu pohjoissaameksi. 


Mitkä ovat teidän suosikeitanne Disney elokuvista? Voitte kertoa ne kommenteissa.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania elokuvia löytyy täältä sinun listastasi!
Minun suosikki elokuviini kuuluvat ainakin Pocahontas sekä Kaunotar ja hirviö, mutta Leijonakuningaskin on ihana. Pakko myöntää, että yllätyin Vaianan sijoituksesta! Mutta onhan sekin ihana elokuva :)

Verlid kirjoitti...

Kiitos kommentista :)

Sun omista suosikeista löytyy myös todella hyviä elokuvia.