tiistai 21. kesäkuuta 2022

Frozen hahmot

Kirjoitin kaksi vuotta sitten top-listan Frozen elokuvasarjan lauluista, joten nyt aion kirjoittaa top-listan saman elokuvasarjan hahmoista. Mennäänpä suoraan listan pariin.

Teksti sisältää juonipaljastuksia 
21. Runard

Arendellen kuningas Runard (kuvassa vasemmalla) on Annan ja Elsan isoisä. Runard teki sopimuksen Lumotussa metsässä asuvan Pohjanväen kanssa, mikä johti kansojen ystävystymiseen. Tämän lisäksi Arendellelaiset rakensivat Pohjanväelle rauhanlahjaksi valtavan padon. Yhtäkkiä tapahtui jotain, mikä sai Lumotun metsän henget suuttumaan. Siitä seurasi taistelu, jossa Runard menehtyi ja hänen pojastaan Agnarista tuli Arendellen kuningas. Yli 30 vuotta tapahtuneen jälkeen selvisi, että metsään rakennettu pato ei ollutkaan rauhanlahja, vaan ansa, jolla Runard huijasi Pohjanväkeä. Tämän lisäksi Runard oli aiheuttanut metsässä sattuneen konfliktin, sillä hän oli surmannut Pohjanväen päälikön. Runard on hahmona aika tylsä ja hänen persoonastaan ei saa kunnolla selvää, joten siksi en pidä kyseisestä hahmosta.


20. Weseltonin herttua 


Weseltonin herttua esiintyy ensimmäisessä Frozen elokuvassa. Hahmo on ihan kiva, mutta en pidä siitä miten hän tuomitsee Elsan ja Annan sen jälkeen, kun ensiksi mainitun voimat ovat paljastuneet. Herttuaan ei muutenkaan syvennytä elokuvan aikana. Weseltonin herttualla on kuitenkin vähän enemmän persoonaa kuin Runardilla, joten siksi hän pääsi tässä listassa korkeammalle, kuin Runard.
 

19. Hans

Eteläsaarten prinssi Hans tekee ensiesiintymisensä ensimmäisessä Frozenissa. Aluksi hän vaikuttaa mukavalta ja avuliaalta nuorukaiselta. Hans löytää yhteisen sävelen Arendellen prinsessa Annan kanssa ja he menevät jopa kihloihin. Elokuvan lopussa, kuitenkin selviää, että Hans ei rakastanut Annaa oikeasti, vaan oli pelkästään kruunun perässä. Hänen tavoitteenaan oli siis surmata Anna ja Elsa, jotta hän pystyisi tulemaan Arendellen kuninkaaksi, sillä omassa maassaan hän kruununperijä numero 13. Hans on ihan ok hahmo, mutta yksi huonoista puolista hänessä on se, että hänen pahuutensa tulee katsojille yllätyksenä. 


18. Gerda ja Kai

Gerda ja Kai ovat Arendellen linnan palvelijoita. He ovat saaneet nimensä Lumikuningatar tarinassa, (josta Frozen sai inspiraationsa), esiintyviltä lapsilta. Gerdalla ja Kailla on pieni rooli, mutta he ovat minun mielestäni ihan kivoja.


17. Bulda

Bulda on yksi Peikkolaaksossa asuvista kivipeikoista. Hän on Peikkopapan lisäksi ainoa peikko, johon ehditään syventyä. Bulda on hauska ja mielenkiintoinen, mutta minusta on outoa, että hän vain otti Kristoffin ja Svenin itselleen selvittämättä onko kummallakaan vielä perhettä elossa jossain. Kidnappauksesta huolimatta Bulda on hyvä hahmo, vaikka hän tai kukaan muista peikoista ei ole koskaan kuulunut lempihahmoihini. 


16. Agnar

Kuningas Agnar on Annan ja Elsan isä. Agnarista tuli Arendellen kuningas hänen isänsä Runardin kaaduttua taistelussa. Agnar on ihan ok hahmo, mutta en pidä hänen toimintatavastaan ensimmäisen elokuvan alussa sattuneen välikohtauksen jälkeen. Hän ei muutenkaan auttanut Elsaa tämän voimien hallitsemisessa. Jos hyviä puolia pitäisi sanoa, niin pidän Agnarin ja Idunan suhteesta. 


15. Näkki

Näkki esiintyy elokuvassa Frozen 2. Hahmo on aluksi agressiivinen, mutta Elsa onnistuu kesyttämään Näkin ja ratsastaa sen selässä Ahtohallaan. Näkki nähdään myös elokuvan lopputaistelussa ja ihan viimeisessä kohtauksessa. Näkkiin ei syvennytä, mutta hahmo on ihan hyvä.


14. Bruni

Bruni on tulen henki ja asuu Lumotussa metsässä. Bruni onnistui luomaan nopeasti läheiset välit Elsan kanssa. Hahmo esiintyy vain muutamassa kohtauksessa, joten siihen ei ehditä syventyä paljoa. 


13. Hunajavarpu

Hunajavarpu (kuvassa oikealla) esiintyy elokuvassa Frozen 2. Hän on yksi Lumotun metsän asukkaista. Hunajavarpu kertoi Elsalle viidennestä hengestä, jonka jotkut uskoivat kuulleensa päivänä, jolloin metsä suljettiin. Hunajavarpu esiintyy vain muutamassa kohtauksessa, mutta pidän kyseisestä hahmosta. 


12. Sven

Sven on hauska, mutta vähän ärsyttävä. Pidän hänen ja Kristoffin välisistä vuoropuheluista, minkä lisäksi poro tuo sopivasti huumoria elokuvaan. Hahmo ei puhu, mutta hänen persoonansa tulee onnistuneesti esille. 


11. Jelena

Jelena on Pohjanväen johtaja. Hän jäi yli 30-vuotta aiemmin tapahtuneen taistelun jälkeen vangiksi Lumottuun metsään yhdessä muun Pohjanväen ja Arendellen sotilaiden kanssa. Jelena on samaan aikaan hauska ja tylsä. En tiedä voiko hahmo olla samaan aikaan hauska ja tylsä, mutta minun mielestäni Jelena on sellainen hahmo. 


10. Reidar

Reidar on yksi Lumotun metsän asukkaista, jotka ovat olleet vankina metsässä sen sulkeutumisen jälkeen. Reidarin englanninkielinen nimi on Ryder, joka on peräisin Frozen elokuvien apulaisohjaaja Chris Buckin pojalta, joka menehtyi ennen ensimmäisen Frozen elokuvan ensi-iltaa. Reidar on kiva hahmo, mutta häneen ei ehditä syventyä kunnolla.


9. Peikkopappa

Peikkopappa on Peikkolaakson vanhin peikko. Peikkopapalla on kyky parantaa eläviä olentoja, mutta hän ei kykene parantamaan haavoittuneita sydämiä. Pidän siitä millaiseksi Peikkopappa on tehty, mutta hän on vähän tylsä hahmo.


8. Vaahtokarkki

Vaahtokarkki on Elsan luoma lumihirviö, joka jäi ensimmäisen elokuvan lopussa asumaan jääpalatsiin. Vaahtokarkki vaikuttaa aluksi uhkaavalta, mutta muuten hän on hyvä hahmo. 


7. Tamminen

Samoaja Tamminen omistaa Arendellen lähistöllä sijaitsevan kauppa-aseman. Tamminen on hauska, mutta hän ei pidä siitä, että hänet suututetaan. Hahmon rooli jää aika pieneksi. 


6. Luutnantti Matias

Luutnantti Matias on yksi Arendellen sotilaista, joka jäi vangiksi Lumottuun metsään. Hän oli myös Annan ja Elsan isän Agnarin henkivartija. Anna oli tunnistanut Matiaksen heti, sillä luutnantista on taulu Arendellen linnan kirjastossa. Matias on hauska hahmo ja pidän erityisesti hänen reaktioistaan kohdassa, jossa Olaf kertaa ensimmäisen Frozenin tapahtumat. 


5. Olaf

Olaf on Annan ja Elsan lapsena rakentama lumiukko, jonka Elsa herätti myöhemmin henkiin paettuaan Pohjoisvuorelle kruunajaistensa jälkeen. Myöhemmin Olaf opasti Annan, Kristoffin ja Svenin Elsan luokse Pohjoisvuorelle. Olaf pitää lämpimistä haleista ja haaveilee kesän näkemisestä. Olaf hahmona hauska, mutta myös vähän ärsyttävä.


4. Anna

Anna on elokuvasarjan toinen päähenkilö siskonsa Elsan lisäksi. Siskokset olivat lapsina läheisiä, mutta he etääntyivät toisistaan, kun Arendellen linnan portit suljettiin erään välikohtauksen vuoksi. Annan mielestä oltiin pyyhitty kaikki muistot Elsan taikavoimista, joten hän oli järkyttynyt, kun Elsan voimat paljastuivat kruunajaisissa. Minun mielestäni Anna on ihan kiva, mutta myös vähän ärsyttävä.


3. Iduna

Pronssisijalle on päässyt Annan ja Elsan äiti Iduna. Iduna oli alunperin kotoisin Lumotusta metsästä, mutta pelastettuaan Agnarin sieltä hän muutti Arendelleen ja myöhemmin hänestä tuli Arendellen kuningatar. Olen aina pitänyt Idunasta Agnaria enemmän, sillä Iduna osasi suhtautua Elsan voimiin ymmärtäväisesti. Idunalla on myös kaunis lauluääni. (Erityisesti saamenkielisessä versiossa). 


2. Kristoff

Kristoff on kasvanut peikkojen kanssa, joten sen vuoksi hän ei ole ollut tekemisissä ihmisten kanssa ennen, kun tapasi Annan. Aluksi he eivät tule toimeen, mutta lopulta heidän välillään alkaa tapahtua. Parasta Kristoffissa on hänen ja Svenin väliset vuoropuhelut. Niiden lisäksi pidän myös Annan ja Kristoffin parisuhteesta. 


1. Elsa 

Nuorempana pidin enemmän Annasta, mutta nyt Elsa on minun mielestäni parempi. Mietin aluksi, että pidänkö Elsasta vain siksi, että pidän hänen suomenkielisestä ääninäyttelijästään, mutta myöhemmin keksin muita syitä siihen, miksi pidän Elsasta. Yksi syy miksi Elsa on tässä listassa ensimmäisellä sijalla on se, että pystyn samaistumaan häneen osittain. Ensimmäisessä Frozen elokuvassa Elsa ei ole kiinnostava, mutta hän on kiinnostavampi hahmo elokuvassa Frozen 2, jossa kerrottiin myös hänen voimiensa alkuperä.

Siinä oli siis minun listaukseni Frozen elokuvasarjan hahmoista. Mihin järjestykseen sinä olisit laittanut nämä hahmot?
 
Ei kommentteja: