keskiviikko 24. elokuuta 2022

Myötähäpeää aiheuttavat Disney hetket

Olen jonkin aikaa miettinyt, että voisin tehdä listauksen myötähäpeää aiheuttavista Disney hetkistä, joten tässä se nyt on. Kohdat eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Teksti sisältää juonipaljastuksiaPacha yrittää antaa Kuzcolle tekohengitystä

Kuzco on muuttunut laamaksi ja on joutunut kotipalatsinsa ulkopuolelle. Myöhemmin Kuzco joutuu villieläinten jahtaamaksi, mutta Pacha tulee pelastamaan hänet. He putoavat jokeen ja rannalle ajautumisen jälkeen Pacha yrittää elvyttää Kuzcoa tekohengityksen avulla. Se ei kuitenkaan onnistu, sillä Kuzco herää juuri ennen, kun Pacha ehtii antaa hänelle tekohengitystä. 


Nangin kuulustelu

Nick ja Judy yrittävät selvittää Emmitt Ottertonin katoamista. He päätyvät naturisti-alueelle, missä paikan työntekijä vie heidät Nangi elefantin luokse, sillä hänellä on kuulemma hyvä muisti. Nangi ei muista mitään liittyen Emmitt Ottertonin katoamiseen. Myötähäpeää tässä tapahtumassa aiheuttaa se, että tosielämässäkin norsuilla on huono muisti, vaikka tässä yritettiin väittää muuta.


Elsan kellotornisekoilu

Elsa ja Kristoff ovat järjestäneet Annalle syntymäpäiväjuhlat lyhytelokuvassa Frozen kuumetta. Elsa on vienyt Annan kierrokselle ympäri Arendellea. Elsa tullut päivän alussa kipeäksi, mutta ei ole suostunut menemään lepäämään. Kellotornissa hän on jo sen verran kipeä, että kuulostaa melkein siltä, kuin olisi vetänyt jotain. Kellotornissa tapahtuva kohta on suosikkikohtani Frozen kuumetta lyhäristä, sillä Elsan sekoiluja on vaan niin huvittavaa katsoa.


Hula-laulu

Simba, Nala, Timon ja Pumba ovat matkalla Jylhämaahan. Matkalla he kohtaavat kuitenkin hyeenoja, joiden ohi pitäisi päästä huomaamatta. Timon ja Pumba harhauttavat hyeenoja hula-tanssilla, jotta Simba ja Nala pääsisivät niiden ohi. 


Nalle Puhin elokuvan kuoppakohtaus

Puolen hehtaarin metsän asukkaat ovat pudonneet kuoppaan etsiessään "Risto Reippaan vienyttä" Pahkoa. Kuopan yläpuolelle jäänyt Nasu yrittää saada ystävänsä pois kuopasta, mutta uusavuttomuutensa vuoksi hän ei onnistu siinä kovinkaan hyvin Kanin antamista ohjeista huolimatta. Minulla on tähän kohtaukseen jonkinlainen viha-rakkaus-suhde. Kohtaus on tietyllä tavalla hauska, mutta toisaalta minua myös ärsyttää Nasun uusavuttomuus sekä se, että Pöllö koki olevansa vankina kuopassa, vaikka lensikin välillä pois sieltä. 


Isabelan ja Marianon kihlajaiset

Isabela Madrigal on menossa kihloihin Mariano Guzmanin kanssa. Isabelan sisko Mirabel oli käynyt aiemmin Brunon tornissa ja löytänyt tämän viimeisimmän näyn. Mirabelin isä Agustín sai tietää asiasta, mutta lupasi Mirabelille, ettei kukaan saisi tietää siitä. Dolores oli kuitenkin kuullut heidän keskustelunsa ja Mirabel pelkäsi hänen paljastavan asian kaikille, joten siksi hän tuijottaa serkkuaan koko ajan. Dolores ehtii kuitenkin kertoa asian, Camilolle, joka kertoo siitä Félixille, joka kertoo Pepalle ja Pepa kertoo asian Julietalle. Mirabel yrittää käyttäytyä normaalisti, mutta halkeamien ilmestyessä taloon, hän toivoo, että Mariano hoitaisi kosimisen mahdollisimman nopeasti pois alta. Tämä kohtaus kuuluu Encanton parhaimpiin kohtiin, mutta en kommentoi sitä tämän enempää. Camilon ilme kertoo kaiken tarpeellisen tästä kohdasta.


Joe ja 22 Maassa

Joe Gardner on pudonnut kaivoon ja meinannut kuolla, mutta on välttänyt tuonpuoleiseen juotumisen ja päätynyt esipuoleiseen, missä sielujen elämä alkaa. Joe tapaa maapallolle päätymistä välttelevän sielun nimeltä 22, jonka kanssa hän tekee sopimuksen. Joe auttaa 22:ta saamaan maaluvan, jolla Joe pääsisi takaisin elävien kirjoihin. Kaksikko tapaa Kuutuulen, joka auttaa Joeta pääsemään maahan. Asia ei mene täysin suunnitelmien mukaan, sillä Joen sielu päätyykin kissan ruumiiseen ja Joen ruumiiseen päätyy 22. Siitä seuraa paljon kiusallisia tilanteita, kun 22 yrittää käyttäytyä kuin Joe ja kissan ruumiissa oleva Joe yrittää ohjeistaa ystäväänsä eri tilanteissa.


Kolmoset harhauttavat miehiä

Elinor on muuttunut karhuksi syötyään noidan valmistamaa taikaleivosta. Elinor ja Merida yrittävät päästä ulos linnasta mennäkseen noidan mökille korjaamaan asian, mutta Fergus ja muut miehet ovat saaneet tietää, että linnassa on karhu. Merida pyytää kolmospikkuveljiään Hubertia, Harrisia ja Hamishia harhauttamaan miehiä, jotta hän ja Elinor pääsisivät ulos. Kolmosten harhautuskeino on hauska ja pidän myös siitä miten miehet juoksentelevat ympäri linnaa jahdatessaan "karhua".


Olaf kertoo ensimmäisen Frozen elokuvan tapahtumat

Anna, Elsa, Kristoff, Olaf ja Sven ovat matkanneet Lumottuun metsään etsimään Elsan kuulemaa ääntä. Jossain vaiheessa he tapaavat Lumotun metsän asukkaita, sekä metsään vangiksi jääneitä Arendellen sotilaita. Kaikki haluavat tietää keitä he ovat, joten Olaf käy läpi ensimmäisen Frozenin tapahtumat ja kertoo lopuksi myös jatko-osan alkuasetelmat. Olafin kertomus on huvittava ja pidän tosi paljon luutnantti Matiaksen reaktioista. Myös Annan ja Elsan ilmeet ovat näkemisen arvoisia. 


Sun kätes on hikinen

Isabelan ja Marianon epäonnistuneiden kihlajaisten jälkeen Mirabel löytää Casitan seinien sisältä henkilön, joka paljastuu 10 vuotta aiemmin kadonneeksi Brunoksi. Mirabel oli meinannut pudota lattiassa olevaan aukkoon, mutta Bruno ehti estää putoamisen. Myötähäpeää tässä kohdassa aiheuttaa Brunon sanoma repliikki liittyen Mirabelin käden hikisyyteen.


Mei rahastaa pandallaan kavereidensa kanssa

Meilin Lee on perinyt sukunsa naisilla olevan kyvyn muuttua valtavaksi kultapandaksi kokiessaan voimakkaita tunteita. Aluksi Mei näkee pandan kirouksena, mutta myöhemmin hän alkaa nähdä siinä hyviä puolia. Se alkaa siitä, kun muutama nuori näkee pandaksi muuttuneen Mein koulun vessassa kavereidensa kanssa. Ystävykset saavat idean kerätä pandan avulla rahaa, jolla he voisivat ostaa liput 4Townin konserttiin. He kuvaavat videoita, myyvät pandatuotteita ja lisäksi ihmiset pääsevät ottamaan kuvia panda-Mein kanssa.


Keisarin uudet kuviot elokuvan ravintolakohtaus

Kuzco on pukeutunut naiseksi ja mennyt Pachan kanssa ravintolaan vakoilemaan Yzmaa ja Kronkia. Jossain vaiheessa Kronk on kuitenkin päätynyt keittiöön kokin hommiin Yzman ja Kuzcon yrittäessä tilata ruokaa toistensa tietämättä. Tapahtuma saa minut nauramaan joka kerta, mutta se on myös vähän sekava.


Masin ja Taren musikaaliesitys

Ihmislapsi Buu on päätynyt Monsterilaan ja Masi ja Tare yrittävät palauttaa lapsen omaan maailmaansa ennen kun joku ehtii huomata sen. He löytävät oven ja Masi haluaa, että Buu heitetään sisään kyseisestä ovesta, mutta Tare sanoo, ettei ovi ole oikea, sillä Buun ovi on vaalea ja siinä on kukkia. Lähistöllä olevat monsterit kuulevat Masin ja Taren väittelyn. Kaksikko alkaakin hämätä muita musikaaliesityksellä, jossa he laulavat Masin Tarelle sanomaa repliikkiä. Heitä nyt se tosta ovesta ja oitis.


Tappelu vai halaus

Bruno on näkemässä uutta näkyä auttaakseen Mirabelia perheen ihmeen pelastamisessa. Heidän eteensä ilmestyy kuva taikakynttilästä, jonka edessä Mirabel seisoo jonkun kanssa. Brunon mielestä tilanne näyttää aluksi tappelulta, mutta hetken päästä hän miettii voisiko kyseessä olla halaus. Tämä kohta aiheuttaa todellakin myötähäpeää ja Mirabelin ilme on näkemisen arvoinen silloin kun hän kysyy täytyykö hänen tapella vai halata pelastaakseen ihmeen.


Olaf yrittää matkia Elsan kuulemaa ääntä

Anna, Elsa ja Olaf matkaavat Lumotussa metsässä kohti pohjoista. Matkalla Elsa laulaa kuulemallaan äänellä, mitä Olaf yrittää matkia huonolla menestyksellä. Elsa laulaa rauhallisesti ja hillitysti, mutta Olaf laulaa (voiko sitä edes sanoa laulamiseksi?) niin kovaa, että tulenhenki säikähtää sitä. 


Oletko itse kokenut myötähäpeää katsoessasi joitakin Disney hetkiä? Kerro se kommenteissa.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva erilainen postausidea! Välillä itse koen myötähäpeää disneyleffoja katsoessani kohdissa joiden tarkoituksena on olla todella hauskoja, mutta en itse pidä niitä ollenkaan hauskoina. Semmoinen väkisin hauskaksi tekeminen on rasittavaa katsottavaa.... Oletko huomannut samaa?

Verlid kirjoitti...

Oon huomannut, että joissain kohdissa (esim. Nalle Puhin elokuvan kuoppakohdassa) oltiin tehty niin, että niistää oltiin yritetty tehdä hauskoja mutta ne on sitä ärsyttävällä tavalla.