keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Hahmoesittely: Risto Reipas


Risto Reipas (englanniksi Christopher Robin) on Nalle Puh elokuvissa ja tv-sarjoissa esiintyvä poika. Risto Reipas nähdään myös lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Hän toimii usein järjen äänenä Puolen Hehtaarin metsän asukkaille. Risto perustuu Nalle Puh kirjailija A. A. Milnen omaan poikaan Christopher Robin Milneen. 

Risto Reipas nähtiin ensimmäisen kerran ensimmäisen Nalle Puh elokuvan alussa, jossa Puh lainasi häneltä ilmapalloa voidakseen hakea hunajaa. Risto nähtiin myöhemmin vetämässä Puhia Kaninkolosta. Risto nähdään myös silloin kun Puolen Hehtaarin metsässä oli tulva. Elokuvan lopussa Risto lupasi Puhille, ettei unohda tätä edes 100-vuotiaana. 

Elokuvassa Nalle Puh ystävää etsimässä saadaan tietää, että Risto on aloittanut koulun eikä sen vuoksi ehdi käymään Puolen Hehtaarin metsässä yhtä usein kuin ennen. Hän oli jättänyt ystävilleen viestin, mutta he tulkitsivat sen väärin ja luulivat Riston olevan pulassa. Väärinkäsitys kuitenkin korjaantui elokuvan lopussa.

Nalle Puhin uudet seikkailut tv-sarjan tapahtumat tapahtuvat välillä Risto Reippaan kotona. Sarjassa päästään näkemään myös Riston äiti. 

Elokuvissa Tiikerin oma elokuva, Nasun suuri elokuva ja Nalle Puh ja Möhköfantti Ristolla on pieni rooli. Hän esiintyy kyseisissä elokuvissa vain muutamassa kohdassa. 

Tv-sarjassa ystäväni Tiikeri ja Nalle Puh Risto on antanut pehmolelunsa Emmille. Risto esiintyy sarjassa muutaman kerran.

Risto Reipas nähtiin vuoden 2011 Nalle Puh elokuvassa auttamassa Ihaan hännän etsinnässä. Myöhemmin hän palkitsee Ihaan oikean hännän löytäneen Puhin valtavalla hunajapurkilla.

Live action elokuvan Risto Reipas ja Nalle Puh alussa Risto kertoo aloittavansa uudessa koulussa eikä sen vuoksi pääse enää käymään Puolen Hehtaarin metsässä. Prologin jälkeen tarinassa kuluu useampi vuosi, joiden aikana tapahtuu paljon asioita. Aluksi Riston isä kuolee ja myöhemmin Risto tapaa Evelynin. Risto ja Evelyn menevät naimisiin ja saavat tyttären nimeltä Madeline, joka tapasi isänsä ensimmäisen kerran vasta 3-vuotiaana, sillä Risto oli Madelinen syntymän aikaan sodassa. Työstä alkaa tulla Ristolle tärkeämpää kuin perhe ja ystävät ja hän jättääkin Evelynille ja Madelinelle lupaamansa mökkiviikonlopun väliin töiden vuoksi. Myöhemmin puistossa ollessaan Risto tapaa Nalle Puhin, joka kertoo hukanneensa kaikki ystävänsä. Risto ja Puh lähtevät Sussexiin mökille, jonka takana olevan puun kautta Risto on päässyt käymään Puolen Hehtaarin metsässä. Puhin avulla Risto saa mielikuvituksensa takaisin ja sen seurauksena metsä alkaa taas kukoistaa ja kaikki sen asukkaat palaavat takaisin. Myöhemmin töissä ollessaan Risto saa tietää Madelinen kadonneen. Hänet onnistutaan kuitenkin löytämään ja samalla Risto luopuu työnarkomaniastaan. Elokuvan lopussa Risto on tuonut Evelynin ja Madelinen Puolen Hehtaarin metsään.

Sata vuotta täyttänyttä Disney-yhtiötä juhlistavassa lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio Risto Reipas ja monet muut Disney-hahmot päättävät juhlia yhtiön merkkipäivää ryhmäkuvalla. Hahmojen alkaessa kokoontua kuvauspaikalle Risto vetää Nalle Puhin ulos taulustaan yhdessä Kengun ja Ihaan kanssa.

Risto Reipas on ihan ok hahmo. Hänen roolinsa on Nalle Puh ohjelmissa sen verran pieni, ettei minulla ole hänestä selkeää mielipidettä. Tämän vuoksi en osaa sanoa Riston parasta esiintymistä, mutta pidän hänen ja Nalle Puhin yhteisistä kohdista. 

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Bruce Reitherman (Nalle Puh ja hunajapuu)  Jon Walmsley (1968-1977)   Timothy Turner (1974)   Kim Christianson (1981, 1983)   Tim Hoskins (1988-1991)   Edna Gross (1991)   Brandy Bluhm (1997-1999)  Tom Attenborough (2000)   Paul Tiesler (2001)   William Green (2002)   Jeff Bennett (2002, laulu)   Tom Wheatley 2003)   Kath Soucie (2003, laulu)  Struan Erlenborn (2007-2010)   Jack Boulter (2011)   Oliver Bell (2017)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Ritva Lehtelä (1960-luku)  Christopher Romberg (1990-luvun alku)  Tuomas Oksanen (1990-luvun loppu)   Santeri Kaleva (Tiikerin oma elokuva)   Felix von Renteln (Nasun suuri elokuva)   Miika Vintturi (Ystäväni Tiikeri ja Nalle Puh)   Miro Widell (2011)   Roni Vesala (2018, lapsena)  Paavo Kerosuo (2018, aikuisena)
Näyttelijä: Paul Tiesler (Nalle Puhin sydämellisiä tarinoita)  Orton O'Brien (2018, lapsena)  Ewan McGregor (2018, aikuisena)

Ei kommentteja: