lauantai 12. marraskuuta 2022

Nostalgia (Bolt)


Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Elokuva kertoo Bolt-nimisestä koirasta, josta kuvataan suosittua televisiosarjaa. Sarjassa koira pelastaa emäntänsä Pennyn pulasta supervoimiensa avulla. Bolt luulee sarjan ja sen tapahtumien olevan totta ja uskoo oikeasti omaavansa supervoimia. Eräänä päivänä Bolt päätyy tv-studiolta New Yorkin kaduille ja tietää, ettei hänellä ole oikeita supervoimia.

Elokuva julkaistiin Amerikassa 21.11.2008, Australiassa 1.1.2009, Iso-Britanniassa 6.2.2009 ja Suomessa 13.2.2009. Bolt esitettiin kolmiulotteisena sellaisissa teattereissa, jotka sitä tukevat. Elokuvan pohjalta on tehty Bolt videopeli, joka löytyy mm. PlayStation 2:lta.

Bolt ei kuuluu muistettavimpien Disney elokuvien (ja yleisesti elokuvien) joukkoon, joten siksi unohdan välillä tämän elokuvan olemassaolon. Unohdettavuuden lisäksi muita huonoja puolia elokuvassa on se, ettei se ole musikaali, minkä lisäksi hahmot eivät ole kovinkaan monipuolisia tai kiinnostavia. Lisäksi elokuva on kuin koiraversio Truman showsta.

Mitä tulee elokuvan hyviin puoliin, niin pidän siitä, että jänniä tapahtumia on tarpeeksi. Vaikka Bolt ei olekaan musikaali, niin siitä löytyy silti yksi laulu, joka on omasta mielestäni erittäin onnistunut. Myös elokuvan juoni ja tunnelma ovat onnistuneita.

Sitten vielä ne plussat ja miinukset.

+Tarpeeksi jänniä tapahtumia
+Juoni
+Tunnelma
+Laulu

-Hahmot
-Ei muistettava
-Muistuttaa liikaa Truman showta
-Ei musikaali.


Bolt saa 6 1/2 pistettä.

Ei kommentteja: