lauantai 24. joulukuuta 2022

Jouluaiheiset Disney laulut

Lupasin julkaisevani jouluaattona uuden top-listan, joten tässä se nyt on. Tämän top-listan aiheena ovat jouluaiheiset Disney laulut. Mennäänpä sitten suoraan itse listaukseen.


Teksti sisältää juonipaljastuksia10. The way we do Navidad/Tää on meidän Navidad

Tämä laulu kuullaan Avalorin Elena sarjan ensimmäisen tuotantokauden jaksossa nimeltä Navidad. Avalorin asukkaat ovat kutsuneet Elenan perheineen viettämään Navidad aattoa kanssaan ja Elenan pitäisi päättää mihin neljästä juhlapaikasta he menisivät. Pidän laulussa eniten siitä, miten kaikki esittelevät omia juhlaperinteitään. Tämä on muuten ainoa Avalorin Elena sarjan laulu, jonka suomenkielinen versio löytyy youtubesta.


9. Hearts full of cheer

Tämä laulu kuullaan Avalorin Elena sarjan toisen tuotantokauden jaksossa Snow place like home. Jaksoa en ole nähnyt, mutta olen kyllä kuullut tämän laulun. Tiedän jakson juonesta kuitenkin sen verran, että Avaloriin tulee lumimyrsky, joka estää Naomia ja Mateoa pääsemästä juhlimaan Navidadia perheidensä kanssa. Jakson lopussa myrsky kuitenkin laantuu ja Naomi ja Mateo perheineen jäävät juhlimaan Navidadia palatsiin. Pidän laulussa eniten sen aikana vallitsevasta tunnelmasta, mutta laulu ei ole kovinkaan muistettava.


8. That time of year/Mikä joulun tunnelman luo

Olaf saa tietää, ettei Annalla ja Elsalla ole jouluperinteitä, joten hän lähtee etsimään niitä heille. Kiertäessään Svenin kanssa Arendellessa, Olaf näkee paljon erilaisia perinteitä, joita hän ottaa mukaan lastiinsa. Pidän laulun aikana nähtävistä jouluperinteistä ja kappaleen tunnelmasta, mutta tietynlainen koomisuus (lue: hedelmäkakkuun liittyvä vitsi) pilaa tämän laulun osittain. 


7. From the heart/Vain ajatus tärkein on

Sofia on lähtenyt pupuystävänsä Apilan kanssa etsimään wassailialahjaa Lumolan kuninkaalliselle velholle. He ovat tavanneet metsässä Talvi nimisen faunin, joka osaa muuttaa kaikki koskettamansa asiat jääksi. Kyvystä oli kuitenkin tullut kirous, sillä asioiden jäädyttäminen johti siihen, että Talvi on joutunut viettämään kokonaisen vuoden yksin. Ainoa keino kirouksen poistamiseen on viedä lahja vuorinoidalle. Aluksi he veivät kukkia, mutta se lahja ei noidalle kelvannut. Epätoivon ollessa suurimmillaan Sofian amuletti kutsuu Tianan avuksi. Tiana kertoo Sofialle, että lahjan antamisessa tärkeintä ei ole itse lahja, vaan sen antamiseen liittyvä ajatus. Tämän kuultuaan Sofia keksii viimeinkin minkä lahjan Talvi voisi antaa vuorinoidalle.


6. A little more/Vähän enemmän

Listalleni on päässyt Disneyn tämän vuoden joulukampanjan musiikkivideon laulu. Tässä laulussa päästään näkemään, kun eräs perhe valmistautuu jouluun ja uuden vauvan syntymään. Tapahtumien keskeisessä osassa on Mikki Hiiri pehmolelu, jonka videon pääosassa oleva tyttö on saanut lahjaksi isoveljeltään. Videon aikana kuultavan laulun laulaa englanniksi Luisaa Encantossa ääninäytellyt Jessica Darrow ja suomeksi Nelli Matula. Pidän kappaleesta enemmän suomenkielisenä, sillä Nellin ääni tuo lauluun oikeanlaisen tunnelman.


5. Ring in the season/Kello joulun soi

Arendellessa vietetään joulua ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ja sen kunniaksi Anna ja Elsa ovat järjestäneet yllätysjuhlat koko valtakunnalle. Ennen juhlia on kuitenkin soitettava joulukelloa, joka merkitsee joulurauhan alkamista koko Arendellessa. Parasta laulussa on siskosten ilo siitä, että he pääsevät taas viettämään joulua entiseen tapaan. Sen lisäksi pidän myös laulun sävellyksestä ja sen aikana vallitsevasta tunnelmasta.


4. Wassailia

Sofia pääsee viettämään Wassailiaa ensimmäistä kertaa Lumolan linnassa. Laulun aikana Sofian sisaruspuolet Anne ja Joakim näyttävät Sofialle, miten linnassa juhlitaan Wassailiaa. Sofia pääsee näkemään ainakin ruokaa täynnä olevan juhlapöydän ja valtavan kuusen, jonka alle on laitettu lahjapaketteja. Pidän tässä laulussa eniten sen aikana vallitsevasta rauhallisesta tunnelmasta. 


3. Let love light the way/Rakkaus hallitsee

Elena päätti juhlia Navidad aattoa kaikkien Avalorin asukkaiden kanssa. Siitä ei kuitenkaan tullut mitään, sillä Doña Paloma sai kaikki kilpailemaan toisiaan vastaan. Illalla Elena päättää aloittaa parandan, jossa on ideana, että hän soittaa ja laulaa ja muut seuraavat hänen perässään ja laulavat mukana. Elena johdattaa Avalorin väen palatsin pihalle ja kaikki kokoontuvat laulamaan kuusipuun ympärille.


2. Peace and joy/Iloitkaa

Lumolan kuningas Roland oli lähtenyt asioille Wassailiana, mutta ei ollut ehtinyt ajoissa kotiin lumimyrskyn vuoksi. Roland majoittui hovimestarinsa Vilhelmin, sekä vaunujaan ajaneiden miesten kanssa erään kyläläisperheen kotiin, josta Rolandin vaimo kuningatar Miranda sekä heidän lapsensa Sofia, Anne ja Joakim löysivät heidät. Lumolan kuninkaallinen perhe viettää illan kyläläisten luona antaen perheen lapsille osan omista lahjoistaan. Parasta tässä laulussa on sen aikana vallitseva rauhallinen tunnelma.


1. When we're together/Kun yhdess ollaan

Tuntui väärältä olla laittamatta tätä laulua ensimmäiselle sijalle, joten tässä se nyt on. Olaf oli eksynyt metsään etsiessään jouluperinteitä Annalle ja Elsalle. Hänet onnistuttiin kuitenkin löytämään ja Anna ja Elsa kertovat Olafin olevan heidän jouluperinteensä. Erossaolovuosiensa aikaisina jouluina Anna teki Elsalle lahjan, joka oli yleensä piirustus Olafista, mutta yhtenä vuotena Anna antoi Elsalle tekemänsä Olaf nuken. Olaf oli pitänyt siskosten välistä sidettä yllä heidän ollessa erossa toisistaan. Lopulta kaikki päättävät juhlia joulua metsässä. Pidän laulun aikana vallitsevasta tunnelmasta sekä siitä, miten hyvin laulu sopii lyhytelokuvan loppuun. Laulu on parempi englanniksi.

Siinä oli siis minun top-listaukseni jouluaiheisista Disney lauluista. Kerro kommenteissa mitkä laulut pääsisivät omaan listaukseesi. Toivotan tähän loppuun vielä oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille, jotka tämän lukevat. 


Ei kommentteja: