lauantai 4. helmikuuta 2023

Nostalgia (Helinä Keiju ja kadonnut aarre)


Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Keijupoukaman keijut valmistautuvat syysjuhlaan, jossa keijut valmistavat sinistä keijupölyä sinisen kuun avulla. Siihen käytetään kuukiveä, joka auttaa taikojen tekemisessä. Helinä-keiju valmistaa uutta keksintöä juhlaa varten. Terrence tarjoutuu auttamaan, mutta Helinä kieltäytyy. Helinän itsepäisyys saattaa Keijupoukaman vaaraan ja hänen on korjattava tilanne ennen juhlan alkua. 

Elokuva julkaistiin 27.10.2009. Se on DisneyToons studion tekemä elokuva, joka julkaistiin suoraan videolle. Kuten muut Helinä-keiju elokuvat, niin myös tämä kertoo Helinä-keijun elämästä ennen kun hän tapasi Peter Panin.

Elokuvan päähenkilönä toimii Helinä-keiju, joka joutuu lähtemään vaaralliselle matkalle korjatakseen aiheuttamansa vahingon. Helinän matkaan liittyy mukaan tulikärpänen nimeltä Lieska, joka on Helinän mielestä aluksi ärsyttävä, mutta myöhemmin heistä tulee ystäviä. 

Jos tämän elokuvan on saatava plus-pisteitä jostain, niin ehdottomasti musiikista. Elokuvan musiikit ovat erittäin hyviä ja ne sopivat hyvin yhteen juonen kanssa. Myös animointi näyttää hienolta. Pidän myös elokuvan hahmoista, vaikka eräät heistä pistävätkin vähän ärsyttämään.

Plussat ja miinukset

+Juoni
+Musiikki
+Animointi

-Helinä


Elokuva saa 3 1/2 pistettä.

Ei kommentteja: