lauantai 25. helmikuuta 2023

Nostalgia (Helinä-keiju ja siipien salaisuus)

Nostalgia-sarja saa tänään jo 30. osan. Uskomatonta, että olen jaksanut tehdä tätä sarjaa näin kauan, vaikka osien väleissä on ollut joskus useampi kuukausi. Minulla on tavoitteena saada tämä postaussarja päätökseen maaliskuun aikana. Tämän osan jälkeen olisi tulossa vielä neljä osaa. Teen viimeisen osan jälkeen vielä top-listan kaikista elokuvista, joita olen arvostellut tässä sarjassa. Sitten itse aiheeseen. Nostalgia-sarjan 30:ssa osassa arvosteltavaksi on päässyt elokuva nimeltä Helinä-keiju ja siipien salaisuus.

Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Helinä auttaa Fawnia viemään Keijupoukaman eläimiä talvimetsään, jossa ne käyvät talviunille. Keijut eivät pääse ylittämään talvimetsään vievää rajaa, sillä heidän siipensä eivät kestä lämpötilojen vaihtelua. Ollesaan talvimetsän lähellä Helinän siivet alkavat hohtaa ja hän lähtee talvimetsää selvittämään mistä se johtuu. Helinä tapaa keijun nimeltä Talvililja, jonka siivet hohtivat samaan aikaan Helinän siipien kanssa, sillä molemmat olivat samaan aikaan kylmän ja lämpimän alueen rajalla. Helinä ja Talvililja saavat tietää olevansa siskoksia, sillä he ovat syntyneet samasta naurusta. Talvililjan käytyä talvimetsän ulkopuolella, tapahtuu jotain, minkä seurauksena talvi alkaa tulla Keijupoukaman lämpimälle alueelle.

Helinä-keiju ja siipien salaisuus julkaistiin Amerikassa 31.8.2012 ja Suomessa samana vuonna 26.10. Elokuva kuuluu DisneyToonStudiosin luomaa Helinä-keiju elokuvasarjaan, joka kertoo Helinä-keijun elämästä ennen kun hän tapasi Peter Panin. 

Tässä elokuvassa keskeisenä tapahtumapaikkana on talvimetsä, jossa Helinä tapaa siskonsa Talvililjan. Keijujen siivet eivät kestä lämpötilojen vaihtelua, minkä vuoksi lämpimän ilman keijut eivät saa mennä talvimetsään ja toisinpäin. Helinä ja Talvilija käyvät oman alueensa ulkopuolella, minkä vuoksi he molemmat joutuvat vaaraan. 

Pidän tässä elokuvasta eniten sen animoinnista ja musiikista. Myös hahmot ovat hyviä ja ärsyttävistä hahmoista on tullut vähemmän ärsyttäviä. Clank ja Bobble (Keijupoukaman Timon ja Pumba) ovat edelleen vähän ärsyttäviä, mutta he eivät käy hermoilleni yhtä paljon kuin ensimmäisessä Helinä-keiju elokuvassa. Sama juttu on tapahtunut myös Vidian kohdalla, joka on minun mielestäni ollut ärsyttävämpi kuin Clank ja Bobble. Ainoa miinuspuoli elokuvassa on sääntö, joka liittyy Keijupoukaman kylmän ja lämpimän alueen välisen rajan ylittämiseen, vaikka se sääntö on luotu ymmärrettävästä syystä.

Plussat ja miinukset

+Musiikki
+Animointi
+Hahmot
+Helinän ja Talvililjan sisarussuhde

-Rajan ylittämiseen liittyvä sääntö


Helinä-keiju ja siipien salaisuus saa 6 pistettä.

Tänä iltana yleltä tulee Uuden musiikin kilpailu, jossa valitaan kuka edustaa Suomea tämän vuoden Euroviisuissa. Alankin pian suunnitella toukokuussa julkaistavaa ranking-listaa erään Disney hahmon erikielisistä lauluäänistä. En kerro vielä kenestä hahmosta aion tehdä ranking-listauksen, mutta voin paljastaa tässä vaiheessa sen verran, että julkaisen naistenpäivänä top-listan Disney elokuvien naishahmoista ja Euroviisuviikolla julkaistavan ranking-listan aiheena oleva hahmo on mukana kyseisellä top-listalla.

Ei kommentteja: