keskiviikko 15. helmikuuta 2023

Nostalgia (Helinä-keiju ja suuri keijupelastus)


Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Keijupoukaman keijut viettävät kesää ihmisten maailmassa. Helinä haluaisi päästä näkemään oikean ihmisen, mutta se ei käy, sillä keijut eivät saa näyttäytyä ihmisille. Seuratessaan Vidian kanssa kotiinsa meneviä ihmisiä, Helinä päätyy vahingossa heidän mukanaan sisälle. Siellä hän ystävystyy Liisi-nimisen tytön kanssa. 

Helinä-keiju ja suuri keijupelastus julkaistiin vuonna 2010. Se on DisneyToonsin tekemä elokuva, joka kertoo Helinä-keijun elämästä ennen kun hän tapasi Peter Panin. Tässä elokuvassa annetaan selitys sille, miksi Helinä ei puhu Peter Pan elokuvissa. Keijujen puhe kuulostaa ihmisille helisemiseltä, joten siksi Helinä kertoo Liisille keijujen tavoista elekielellä.

Olen aina pitänyt Vidiaa ärsyttävänä hahmona, mutta pidän Vidiasta tässä elokuvassa, sillä hän tekee kerrankin jotain oikein yrittäessään auttaa Helinää pääsemään pois Liisin ja tämän isän kodista, vaikka se olikin Vidian syytä, että Helinä joutui sinne. Liisin isä työskentelee tohtorina eikä usko keijuihin ja siihen, että ne vaikuttavat vuodenaikojen vaihtumiseen. Muuten hahmoissa ei ole paljoakaan vikoja ja pidän siitä, miten kaikki kehittyvät elokuvan aikana.

Muita hyviä puolia elokuvassa on sen juoni, minkä lisäksi pidän myös elokuvaan sävelletystä musiikista. Myös vaihtelu tuo yhden hyvän lisäyksen tähän elokuvaan, sillä vaikka Keijupoukama onkin erittäin kauniin näköinen paikka, niin pidän siitä, että keijut seikkailevat tässä elokuvassa sen ulkopuolella. Toisaalta Keijupoukamaa ei näytetä tässä elokuvassa lähes ollenkaan, joten kaikki tapahtumat tapahtuvat Mantereella, joksi keijut kutsuvat ihmisten maailmaa.

Plussat ja miinukset

+Musiikki
+Juoni
+Vidia tekee kerrankin jotain oikein

-Liisin isäElokuva saa 2 1/2 pistettä.

Ei kommentteja: