tiistai 11. huhtikuuta 2023

Sofia Ensimmäinen kausi 3 arvostelu

Tervetuloa lukemaan Sofia Ensimmäinen ohjelman kolmannen tuotantokauden arvostelua. Olen yllättynyt siitä, miten nopeasti olen saanut katsottua näitä jaksoja. Olen siis ihan oikeasti katsonut jokaisen jakson, enkä ole jättänyt yhtäkään jaksoa välistä. Nyt päästänkin teidät lukemaan arvostelua.

Lumolan linna esiintyy tällä kaudella vain muutamissa jaksoissa, joten seikkailuja on enemmän kuin aikaisemmilla kausilla. Monien kolmoskauden jaksojen tapahtumapaikkana toimii Kuninkaallinen akatemia, jossa jollakin Sofian ystävistä on kouluun liittyviä huolia. 

Lumolan kuninkaallinen velho Henrik esiintyy myös kolmannella kaudella. Hän yrittää yhä saada Sofian amulettia itselleen ja onnistuukin siinä hetkellisesti kauden alussa. Myös Henrikin korppi raakku esiintyy kaudella ja saa kyvyn puhua. Yhdessä jaksossa Henrik vie Sofian velhokoulu Noitalinnaan etsimään vastauksia liittyen Sofian amuletin uusiin voimiin, jotka tulivat sen jälkeen kun amuletti oli vaihtanut väriä.

Kauden loppupäähän on lisätty elokuva Elena ja Avalorin salaisuus, jossa Sofia saa tietää, että Avalorin valtakunnan prinsessa Elena on ollut hänen amulettinsa sisällä ansassa 41 vuotta. Elokuvassa Sofia matkustaa perheensä kanssa Avaloriin, missä hän vapauttaa Elenan amulettinsa sisältä. Elenan vapautumisen jälkeen amuletti vaihtoi väriä liilasta pinkiksi. Aiemmin prinsessa Elena oli antanut Sofialle ne voimat, mitä amuletti oli hänelle antanut, mutta Elenan vapautumisen jälkeen Sofia on antanut itselleen uusia voimia, kuten kyvyn muuttua näkemäkseen eläimeksi.

Uutena tapahtumapaikkana sarjassa on salainen kirjasto, jossa Sofia alkaa toimia tarinanhoitajana. Salainen kirjasto on täynnä tarinoita ja kaikilla niistä ei ole onnellista loppua. Tarinanhoitajan tehtävä on antaa tarinalle onnelline loppu. Aina kun Sofia saa tehtäväkseen antaa jollekin tarinalle onnellisen lopun, hänen amulettinsa alkaa hohtaa sinisenä ja Sofia menee Lumolan linnan alla olevan salakäytävän kautta salaiseen kirjastoon, jossa kirjasto valitsee hänelle tarinan.

Tällä kaudella Sofian amuletti kutsuu avuksi vain yhden prinsessan, joka on Merida. Merida ei laula, vaikka hänen ilmestymisensä aikana kuullaankin laulu, mutta se on kokonaan Sofian laulama. Amuletin vaihdettua väriä se lähetti Sofian auttamaan hirviöksi muuttunutta prinsessaa palautumaan takaisin entiselleen. Yhdessä jaksossa amulettiin osuu kahjokristalleja, minkä seurauksena se tuo Olafin auttamaan Sofiaa.

Sofia Ensimmäisen kolmannella tuotantokaudella nähdään enemmän seikkailuja kuin ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella. Kauden aikana Sofia lähtee perheensä kanssa lomalle sademetsään ja sitä kauden avausjaksossa he käyvät Merelän lahdella. Hakalon prinsessa Lani tekee paluun sarjaan ja Sofia pääsee käymään Hakalossa. Kuninkaalliseen akatemiaan tulee uusi oppilas, joka perustaa prinsessojen seikkailukerhon ja Sofia liittyy mukaan siihen.

Sofia Ensimmäiseen tulee kolmannella kaudella uusia hahmoja, joihin kuuluvat merenpoika Lari, tanssiva panda nimeltä Kai, professori Kummalia, lampunhenki Kazeem, paroni von Rocha, Minimusin veli Mazzimo ja Henrikin sisko Lenita yhdessä tyttärensä Minervan kanssa. Sarjassa esiintyy uusia ja vanhoja pahiksia, joista osa muuttuu hyviksi.

Joitakin vanhoja hahmoja palaa takaisin sarjaan, kuten pikkukeijut, Lumolan linnan alla asuvat peikot ja Sofian täti Tilda, joka on tällä kaudella isommassa roolissa kuin aikaisemmilla kausilla. Lumolan kuninkaalliseen perheeseen syvennytään tämän kauden aikana, sillä Rolandin äiti tulee mukaan sarjaan. Sofia Ensimmäisen kolmoskaudella on perheestä kertovia jaksoja, sillä Lumolan perheen sisäisten suhteiden lisäksi muihin sarjassa esiintyviin perheisiin.

Kolmannen kauden aikana Sofia osallistuu kesäleirille, kasvattaa mysteerikasvin, vierailee Merlinin luona, vahtii tätinsä kartanoa, osallistuu taitolentonäytökseen, tapaa Minimusin vanhemmat, auttaa ystäväänsä muuttopuuhissa, oppii taikamusiikkia, matkustaa Myrskykolmiolle ja paljon muuta. Sofia Ensimmäisen kolmannella kaudella tapahtuu siis paljon enemmän asioita kuin aikaisemmilla kausilla, mutta siitä huolimatta kauteen mahtuu sellaisia jaksoja, joissa ei seikkailla tai poistuta Lumolasta muista syistä.

Ei kommentteja: