tiistai 4. kesäkuuta 2024

Frozen kuumetta (arvostelu)

Toimin jälleen kerran itsekkäästi (jos niin voi sanoa) ja julkaisen kesäkuun ensimmäisen postauksen syntymäpäivänäni. Tarkoitan nyt siis henkilökohtaista syntymäpäivääni. Blogin syntymäpäivä on elokuussa. Minulla on ollut vuodesta 2020 asti tapana huomioida henkilökohtainen syntymäpäiväni täällä blogissa, ja perinne jatkuu myös tänä vuonna. Tällä kertaa pääsette lukemaan arvostelun lyhytelokuvasta Frozen kuumetta. 


Lyhytelokuvan tapahtumat sijoittuvat ajalle vuosi ensimmäisen Frozen-elokuvan jälkeen. Elsa järjestää Kristoffin, Olafin ja Svenin avulla syntymäpäiväjuhlat Annalle, joka ei ole saanut tilaisuutta juhlia synttäreitään ollenkaan sen jälkeen, kun linnan portit suljettiin. Juhlapäivään tulee kuitenkin mutkia matkaan, kun Elsa vilustuu ja alkaa aivastella. Aivastuksista syntyneet lumipallerot uhkaavat pilata Annan syntymäpäiväjuhlat.

Frozen kuumetta julkaistiin vuonna 2015. Sitä esitettiin elokuvateattereissa Cinderella - Tuhkimon tarina elokuvan edellä. Kuten jo edellisessä kappaleessa sanoinkin, niin Frozen kuumetta lyhärin tapahtumat sijoittuvat ajalle vuosi ensimmäisen Frozenin jälkeen. Tässä lyhytelokuvassa Anna täyttää 19-vuotta ja hänen tapaansa minullakin on syntymäpäivä. Tosin minä täytän 22-vuotta, joten en pysty samaistumaan Annaan siltä osalta. Elsa on lyhytelokuvan tapahtumien aikaan 22-vuotias, joten iän osalta samaistun tässä lyhytelokuvassa paremmin Elsaan. Ainakin seuraaviin synttäreihini asti.

Vaikka lyhytelokuvassa juhlitaankin Annan synttäreitä, niin siitä huolimatta Elsalla on isompi rooli, sillä hänen aivastelunsa ja niiden seurauksena syntyneet lumipallerot vievät katsojien huomion suurimman osan lyhytelokuvan ajasta. Myös Olaf, Kristoff ja Sven esiintyvät Frozen kuumetta lyhärissä, mutta heitä näytetään kunnolla vain muutamissa kohdissa. Kolmikko on kuitenkin tärkeässä roolissa.

Lyhärissä nähdään melkein kaikki ensimmäisestä Frozenista tutut hahmot. Ainoat uudet hahmot, jotka tässä elokuvassa nähdään ovat Elsan aivastuksista syntyneet lumipallerot. Lumipallerot ovat söpöjä, mutta niiden takia Annan syntymäpäiväjuhlat meinasivat epäonnistua.

Kuten Frozen-elokuvissa, niin myös Frozen kuumetta lyhytelokuvassa lauletaan. Tosin tämä lyhytelokuva sisältää kylläkin vain yhden laulun. Laulu, joka tässä lyhytelokuvassa lauletaan on nimeltään Synttäripäivä juhlavin ja se kestää viisi minuuttia. Frozen kuumetta kestää kokonaisuudessaan seitsemän minuuttia, mikä tarkoittaa sitä, että laulu kestää melkein koko lyhytelokuvan ajan. Aiemmin se asia häiritsi minua, mutta nyt sillä ei ole enää mitään väliä.

Yhteenvetona sanonkin siis, että Frozen kuumetta on kokonaisuutena ihan toimiva. Se ei ole huono, mutta ei toisaalta myöskään Disneyn lyhytelokuvien parhaimmistoa, vaikka onkin aika lähellä päästä sinne. Frozen kuumetta on katsomisen arvoinen lyhytelokuva, mutta ei tätä silti tule katsottua usein.

Kertokaa kommenteissa mitä mieltä olette lyhytelokuvasta Frozen kuumetta.

Ennen kun lopetan tämän postauksen, niin haluan kysyä teiltä jotain. Haittaako teitä, että julkaisen postauksia syntymäpäivänäni? Minun ei alunperin pitänyt tehdä näistä synttäripostauksista perinnettä, mutta nyt olen tehnyt näitä jo viitenä peräkkäisenä vuotena. Haluatteko siis, että julkaisen myös ensi vuonna jotain syntymäpäivänäni vai saavatko synttäripostaukset riittää? Minulla ei tosin ole mitään siihen liittyvää ideaa mielessäni ainakaan tällä hetkellä, mutta jos keksin jotain ja, jos te haluatte, niin voin julkaista myös ensi vuonna jotain syntymäpäivänäni.

Ei kommentteja: