perjantai 19. heinäkuuta 2024

Pieni merenneito 2 (arvostelu)

Tässä postauksessa arvostellaan elokuva Pieni merenneito 2 Atlantiksen salaisuus.

Ariel ja Erik eivät ole kertoneet tyttärelleen Melodylle merenväestä, eikä siitä, että Ariel on ollut merenneito ja asunut merenpohjassa. He nimittäin pelkäävät, että Ursulan sisko Morgana, joka oli hyökännyt Melodyn ristiäisiin, palaisi kostamaan heille. Siksi Melodya on kielletty menemästä lähellekään merta. Melodylla on kuitenkin tapana livahtaa silloin tällöin mereen uimaan. Eräänä päivänä Melody löytää merestä medaljongin, jonka Triton oli antanut hänelle vuosia sitten. Melody kysyy äidiltään miksi hänen nimensä on kirjoitettu medaljonkiin, mutta Ariel ei suostu kertomaan totuutta. Tämän vuoksi Melody karkaa veneen kanssa merelle ja päätyy tekemään sopimuksen Morganan kanssa.

Pieni merenneito 2 tapahtuu vuosia ensimmäisen elokuvan jälkeen. Jatko-osan päähenkilönä on Arielin ja Erikin 12-vuotias tytär Melody. Melodyn syntymä oli iso juttu, sillä hän on ensimmäinen maalle ja merelle syntynyt lapsi. Melody ei tiedä Arielin merenneitomenneisyydestä tai siitä, että hänen isoisänsä on merenalaisen Atlantiksen kuningas. Melodya ollaan kielletty menemästä mereen uimaan. Meressä on kuitenkin jotain mikää vetää Melodya puoleensa, ja hän käykin useasti uimassa siellä kielloista huolimatta. Melody on päähenkilönä oikein toimiva ja hänen tarinaansa lähteekin seuraamaan mielellään.

Tarinan pahiksena toimii Ursulan sisko Morgana, joka aikoo kostaa Tritonille ja muille Ursulan puolesta. Tähän väliin sellainen fun fact, että tämä sisaruksen puolesta kostaminen meinattiin käyttää Kaunotar ja Hirviö -elokuvan jatko-osassa, jossa Gastonin veli Avenant olisi kostanut Bellelle ja Adamille. Palataan nyt kuitenkin Morganaan. Morgana on ulkonäöltään samanlainen kuin Ursula, ja heillä on jopa sama ääninäyttelijä. Toisin kuin Ursulalla, Morganalla ei ole omaa laulua. Morganalle oltiin kuitenkin kirjoitettu laulu nimeltä Gonna get my wish, mutta se jätettiin lopulta pois elokuvasta.

Muita uusia hahmoja elokuvassa ovat mm. pingviini Hip, mursu Hoi, Morganan lemmikkihai Viemäri, Pärskyn lapset, sekä Morganan rauskut Kiero ja Liero. Mistälie saaneet nimensä? Myös vanhat tutut hahmot Ariel, Erik, Triton, Pärsky, Sebastian, Joonas, Lotta, Kristian ja Louis ovat mukana elokuvassa. Heistä eniten ruutuaikaa saa Sebastian, jonka Tritonin määrää katsomaan Melodyn perään. Muut hahmot jäävät jonkin verran taka-alalle, mutta he eivät kuitenkaan ole pelkkiä turhakkeita, vaikka joutuvatkin pienempään rooliin. 

Käsikirjoitukseltaan Pieni merenneito 2 on hyvä elokuva. Vaikka se onkin käänteinen versio edeltäjästään, niin toisin kuin Leijonakuningas kakkosessa, niin Pieni merenneito 2 ei kulje läheskään samoja reittejä Pieni merenneito ykkösen kanssa. Toisaalta Pieni merenneito 2 sisältää pari samankaltaista tilannetta, kuin mitä ensimmäisessä Pieni merenneito elokuvassa on, mutta silti.

Laulujen osalta tämä elokuva on aika heikko. Älkää ymmärtäkö väärin. Hyviähän ne ovat ja sopivatkin tarinaan. Ongelma onkin siinä, että niitä lauluja on liian vähän. Tosin en tiedä, että olisiko elokuvaan sopinut enemmän kuin neljä laulua, mutta kyllä siihen oltaisiin voitu lisätä edes se Morganan pahislaulu, jonka mainitsin jo aiemmin. Ne laulut mitä elokuvassa kuullaan ovat mainioita ja sopivat tarinaan hienosti. 

Loppuarviona sanonkin, että Pieni merenneito 2 on jatko-osana hyvin toimiva. Vaikka tässä toistetaankin joitain ensimmäisen elokuvan asioita, niin silti elokuva ei muistuta liikaa edeltäjäänsä. Jos pidät Pieni merenneito ykkösestä, niin pidät varmasti myös tästä elokuvasta. 

Ensi viikon lauantaina tulee uusi top-lista, mutta julkaisen sitä ennen arvostelun kolmannesta Pieni merenneito elokuvasta. Elokuussa vietetään Disneyn lumoa -blogin 6-vuotispäivää, ja olen viimeinkin päättänyt mitä aion julkaista silloin. Se postaus tulee olemaan ensimmäinen, minkä julkaisen elokuussa. 

Ei kommentteja: