keskiviikko 19. lokakuuta 2022

Hahmoesittely: Riley


Riley Andersen esiintyy elokuvassa Inside out. Hän on elokuvan päähenkilö, jonka tekemisiä ja valintoja Ilo, Suru, Kiukku, Pelko ja Inho ohjailevat Rileyn aivoissa sijaitsevassa päämajassa. Hän harrastaa jääkiekkoa ja inhoaa parsakaalia.

Riley nähtiin ensimmäisen kerran elokuvan alussa vastasyntyneenä vauvana. Myöhemmin hänet nähdään 3-vuotiaana leikkimässä kärryn kanssa. Riley teki silloin myös ensimmäisen lätkämaalinsa. Rileyn ollessa 11-vuotias hän muutti vanhempiensa kanssa Minnesotasta San Franciscoon. Heidän päästyään perille selviää, että muuttoauto ja huonekalut ovat myöhässä. Rileyn ollessa ensimmäistä päivää uudessa koulussaan hän alkaa itkeä kertoessaan elämästään Minnesotassa. Ilon ja Surun jouduttua vahingossa ulos päämajasta Rileyn luonne muuttuu iloisesta ja energisestä kireäksi ja masentuneeksi. Tämän seurauksena hänen aivoissaan olevat persoonallisuussaaret lakkaavat toimimasta ja putoavat pois. Myöhemmin Kiukku keksii, että Riley saisi elämänsä paremmaksi, jos karkaisi Minnesotaan. Pelko ja Inho eivät aluksi syty idealle, mutta lopulta se päätetään toteuttaa. Tunteet alkavat kuitenkin tulla katumapäälle, mutta eivät saa peruttua ideaa. Ilon ja Surun päästyä takaisin päämajaan Suru saa karkaamisidean pois Rileyn mielestä. Riley palaa kotiin ja kertoo vanhemmilleen kaipaavansa takaisin Minnesotaan. Vanhemmat kertovat, että hekin kaipaavat entistä elämäänsä Minnesotassa. Myöhemmin Rileyn elämä alkaa tulla paremmaksi. Hän on mm. saanut uusia kavereita ja päässyt uuteen lätkäjoukkueeseen. Hän on myös täyttänyt 12-vuotta.

Rileyn ensitreffit lyhärissä Rileyn ystävä Jordan tulee hakemaan häntä ulos. Rileyn vanhemmat luulevat heidän lähtevän treffeille, mutta myöhemmin selviää, että siitä ei ole kyse.

Riley on minusta ihan kiva hahmo. Hän pääsee melkein lempihahmoihini, mutta ei ihan. Paras kohta, missä Riley esiintyy on se, missä hän leikkii jääkiekko-ottelua.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Lola Cooley (taaperona)   Mary Gibbs (itkiessä ja huutaessa)   Kaitly Dias (11-vuotiaana)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Seera Alexander

Ei kommentteja: