keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Good luck Charlie, kausi 4 (arvostelu)

Olen viimeinkin saanut katsottua Good luck Charlien neljännen ja viimeisen tuotantokauden kokonaan loppuun. Se tarkoittaa siis sitä, että nyt on aika julkaista kauden arvostelu.

Good luck Charlien neljäs tuotantokausi jatkuu siitä, mihin kolmas kausi loppui. Duncanit asuvat yhä hotellissa, mutta kauden toisessa jaksossa he pääsevät palaamaan takaisin kotiinsa. Hotellissa asuessa Duncaneille tapahtuu mielenkiintoisia asioita, mutta kun he ovat palanneet kotiin, niin sitten alkaa tapahtua enemmän kaikenlaisia kivoja ja vähemmän kivoja juttuja.

Edellisten kausien tapaan myös neljäs tuotantokausi tuo sarjaan uusia hahmoja. Yksi heistä on rouva Dabneyn lapsenlapsi Lauren, jonka kanssa Gabe alkaa seurustella. Muita uusia hahmoja hahmoja ovat Bobin uusi työpari Beau, jolle muodostuu lyhyt suhde Teddyn kanssa, Debbie Dooleyn aviomies Doug, sekä heidän poikansa, Deedeen pikkuveli Dexter. Doug ja Dexter esiintyvät vain yhdessä jaksossa, mutta Debbie ja Deedee saavat kaudella vähän isomman roolin. Tähän väliin sellainen fakta, että Deedee ei ole sanonut yhtäkään sanaa yhdessäkään jaksossa, jossa on esiintynyt. 

Good luck Charlien neljännellä tuotantokaudella nähdään myös muita uusia hahmoja. Heihin kuuluvat PJ:n kokkikoulun ohjaaja, kokkikoulussa opiskeleva Winnie, Amyn kaksoissisko Jamie, sekä PJ:n ja Emmettin naapurit. Kauden loppupuolella sarjassa tehdään historiaa, sillä yhdessä jaksossa Charliella on leikkitreffit ystävänsä Taylorin kanssa. Historian tekeminen liittyy siihen, että Taylorilla on kaksi äitiä, Susan ja Cheryl. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Disney-sarjassa nähtiin sateenkaariperhe. 

Good luck Charlien neljännellä kaudella nähdään muutama cross over -jakso. Kauden avausjaksossa päästään näkemään Muppetit, jotka esiintyvät Teddyn unessa. Muppetit nähdään jaksossa myös ennen Teddyn unta, sekä sen jälkeen. Kauden toisella puoliskolla nähdään joulujakso, jossa Teddy ja PJ matkustavat New Yorkiin. Siellä he tapaavat Jessie-sarjassa esiintyvät Zurin, Emman, Ravin, Luken, Bertramin, sekä itse Jessien. Kyseessä on erikoisjakso, joka on jaettu kahteen osaan. Jakson ensimmäinen puoli löytyy Good luck Charlien neljänneltä kaudelta ja toinen puoli Jessien kolmannelta tuotantokaudelta. Minun mielestäni nuo puolikkaat oltaisi voitu yhdistää ja julkaista koko jakso yksinään Disney plussassa. Tulikin muuten mieleen, että haluaisitteko minun kirjoittavan arvostelun Jessie-sarjasta?

Erikoista Good luck Charlien neljännellä tuotantokaudella on se, että siinä on yksi jakso, jossa tehdään kurkkaus tulevaisuuteen. Tulevaisuus-jakson tapahtumat sijoittuvat ajalle 10 vuotta Good luck Charlien nykyhetken jälkeen. Enemmistö jakson ajasta nähdään kuitenkin nykyajassa, sillä teini-ikäinen Charlie katsoo jakson aikana Teddyn videopäiväkirjaa, jossa Teddy kertoo tilanteesta, joka hänellä on ollut Gaben kanssa. Charliella on tulevaisuudessa sama tilanne Tobyn kanssa. 

Koska kyseessä on sarjan viimeinen tuotantokausi, niin hahmoille tulee vastaan loppuratkaisuja. Kauden aikana kaksi aiemmin sarjan aikana eronnutta pariskuntaa palaa yhteen, PJ saa myyntikärryn, josta tulee hänen työpaikkansa, Teddy saa opiskelupaikan New Yorkista, Gabe ja rouva Dabney tekevät sovinnon, Amy saa mahdollisuuden ryhtyä tv-juontajaksi ja paljon muuta. Kaudella jätetään myös hyvästejä hahmolle. Ihan kirjaimellisesti, sillä Teddyn paras ystävä Ivy lähtee kauden lopussa opiskelemaan Arizonaan ja poistuu samalla sarjasta. 

Vaikka neljäs kausi tuo sarjaan uusia hahmoja, sekä vähän muitakin muutoksia, niin perus asioista pidetään yhä kiinni. Niihin kuuluvat Teddyn videopäiväkirjat, jakson lopussa nähtävä hauska osuus. Duncanit ovat yhä sarjan keskiössä ja osana melkein kaikkia jaksojen juonikuvioita. Kerroin kolmoskauden arvostelussa siitä, että pidän Tobya osittain turhana hahmona. Tobyn turhuutensa vahvistuu neljännellä kaudella, sillä hän ei esiinny sarjassa kovin montaa kertaa, vaikka puhuukin muutamassa jaksossa. Toby ei esiinny ollenkaan Good luck Jessie erikoisjaksossa, minkä lisäksi häntä ei nähdä koko sarjan viimeisessä kohtauksessa. Nyt kun tuo viimeinen kohtaus tuli mainittua, niin se tiivistää hyvin sen, mistä koko sarjassa on kyse.

Yhteenvetona sanon, että Good luck Charlien neljäs tuotantokausi antaa täydellisen päätöksen Teddyn, Charlien ja muiden Duncanien tarinalle. Pidän siitä, miten hahmot päätyvät kauden aikana sinne mihin heidän on tarkoitus päätyä. Huumori ei ole muuttunut yhtään sarjaan etenemisen aikana, mutta se on pelkästään hyvä juttu. Jos perhehuumori ja tilannekomediasarjat ovat sinun juttusi, niin Good luck Charlie sopii sinun katsottavaksesi. Tämän sarjan pariin on aina mukavaa palata, joten jos olet katsonut Good luck Charlien jo aikaisemmin, niin suosittelen ehdottomasti katsomaan sarjan uudestaan.

Ei kommentteja: