maanantai 20. marraskuuta 2023

Disneyn lapsihahmojen laulut

Julkaisin viime vuonna lapsen oikeuksien päivänä top-listan Disneyn lapsihahmoista, joten tänään julkaisen lapsen oikeuksien päivän kunniaksi top-listan Disneyn lapsihahmojen lauluista. Tällä listalla on soolojen lisäksi myös duettoja ja ryhmälauluja. Laulun aikana saa näkyä aikuisia ja he saavat myös puhua laulun aikana, mutta laulamiseen he eivät saa osallistua. Ei edes taustalaulussa. Laulun pitää siis olla kokonaan lapsen/lasten laulama. Sen enempää selittelemättä päästän teidät lukemaan top-listaa Disneyn lapsihahmojen lauluista.Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia

10. Sisi ni sawa

Varjonmaalle päätynyt Kion tapaa hyeenan nimeltä Jasiri, joka yrittää auttaa häntä pääsemään takaisin Jylhämaahan. Kion uskoo kaikkien hyeenoiden olevan ilkeitä eikä hän sen vuoksi luota Jasiriin. Jasiri kertoo Kionille, että vaikka he näyttävätkin erilaisilta, niin todellisuudessa he ovat samanlaisempia, kuin Kion uskoisi. Laulun nimi Sisi ni sawa on swahilin kieltä ja tarkoittaa olemme samanlaisia. Juuri siitä tässä laulussa kerrotaankin. Pidän siitä, miten Jasiri ja Kion ystävystyvät laulun aikana ja Kion oppii samalla uusia asioita elämäntiestä ja sitä kunnioittavista eläimistä, kuten sen, että Varjonmaallakin on elämäntietä kunnioittavia eläimiä. 


9. The name game/Nimileikki

Ruu on tavannut ja vanginnut lapsimöhköfantin nimeltä Fantti. Fantti pitää vangitsemista leikkinä ja keksii, että he voisivat leikkiä nimileikkiä. Fantti ja Ruu kertovat nimensä ja Fantti keksii laulun heidän kummankin nimistä. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten Ruun ja Fantin välille alkaa vähitellen muodostua ystävyys, vaikka Ruu piti Fanttia vielä tässä vaiheessa pelkkänä vankina. Lisäksi Fantin luonne tuodaan esille laulussa, vaikka innokkuus tuntuukin aluksi ärsyttävältä, mutta ei onneksi häiritsevällä tavalla. Pidän tästä laulusta enemmän suomenkielisenä, sillä englanninkielinen versio kuulostaa minusta vähän heikolta.


8. Gotta have fun/Leikitään vaan

Lumolan kuningas ja kuningatar ovat lähteneet piknikille linnan henkilökunnan kanssa. Hallitsijaparin lapset Anne, Joakim ja Sofia ovat siis jääneet keskenään linnaan. Anne ja Joakim haluaisivat valmistautua koulua varten, mutta Sofian mielestä heidän pitäisi leikkiä. Anne ja Joakim suhtautuvat asiaan aluksi vastahakoisesti, mutta lopulta he alkavat leikkiä Sofian kanssa, vaikka Anne haluaisi jossain vaiheessa palata koulukirjansa pariin. Parasta tässä laulussa on se, että siinä näytetään miten hyvin Sofia on päässyt mukaan Annen ja Joakimin porukkaan. Kolmikon välille muodostunut sisarussuhde tulee hienosti esille tässä laulussa. Näiden asioiden lisäksi pidän laulun opettavaisuudesta.


7. Sunny thoughts/Ilon hetket

Hakalon prinsessa Lani on hakemassa Sofian opastuksella tulihelmeä tulivuoresta. Matkalla on paljon esteitä, jotka saavat Lanin suuttumaan niin pahasti, että Hakalon ylle nousee myrsky, joka loppuu vain, jos Lani rauhoittuu. Sofia ehdottaa ystävälleen rauhoittumiskeinoksi iloisten asioiden ajattelua. Sofian kerrottua hänelle iloa tuovista asioista, Lani alkaa kertoa mistä hän itse tulee iloiseksi. Iloisten hetkien ajattelu saa Lanin lopulta rauhoittumaan ja laulun loppuessa myös myrsky on loppunut. Pidän tässä laulussa eniten sen tunnelmasta.


6. Stand up stand out/Nouse pystyyn

Ono on menettänyt päässään olevat sulat Kionin karjaisun seurauksena. Bunga päättää piristää ystäväänsä laulamalla tämän laulun. Tässä laulussa on paljon hyviä puolia Bungan kannustavaisuudesta ja opettavaisuudesta päättyen tunnelmaan ja sävellykseen. Tämä on yksi suosikeistani Leijonakaartin lauluista. Tuosta tulikin mieleen, että voisin joskus tehdä top-listan Leijonakaarti-sarjan lauluista. Pitää vain miettiä, että listaanko laulut tuotantokausien mukaan vain laitanko kaikki laulut samaan listaan, mutta ei siitä sen enempää. Nouse pystyyn on kaikin puolin onnistunut kappale ja sen harvat huonot puolet jäävät hyvien puolien varjoon.


5. My first flight/Ensilento

Sofia aikoo osallistua koulun järjestämään musikaaliesitykseen ja saa Cliolta apua koelaulunsa harjoittelemiseen. Tytöt menevät harjoittelemaan Clion linnaan, missä Sofia saa tietää Cliosta uusia puolia, kuten sen että hän pitää hatuista, muttei voi käyttää niitä, sillä Clion paras ystävä Hildegard ei pidä hatuista. Tämän laulun aikana Clion luonteeseen syvennytään kunnolla ja hänestä paljastuu uusia puolia laulun aikana ja ennen sitä. Pidän laulussa eniten sävellyksestä ja siitä, miten hauskaa Sofialla ja Cliolla on silloin kun he laulavat sitä yhdessä.


4. Zuka zama

Zuka zama on ensimmäinen laulu, jonka Bunga laulaa Leijonakaartin aikana. Tässä laulussa päästään syventymään Bungan luonteeseen ja siihen, miten hän näkee ympärillään olevan maailman. Pidän kappaleessa eniten sen toteutuksesta ja menevästä tunnelmasta. Vaikka Timon ei ihan yhtynyt Bungan ajatuksiin tässä laulussa, niin se ei vie yhtään pisteitä pois. Zuka zama on siis kaikin puolin onnistunut laulu, jota minä kuuntelen enemmän kuin mielelläni.


3. My own way/Yksin kuljen näin

Muut kaartilaiset huomaavat Fulin viettävän paljon aikaa yksin ja yrittävät ottaa häntä enemmän mukaan omiin puuhiinsa. Fuli suostuu saamiinsa tarjouksiin vastahakoisesti ja myöhemmin selviää, että yksinäisyys on Fulille luonnollinen tarve eivätkä hänen ystävänsä tunnu ymmärtävän sitä. Tässä laulussa Fuli kertoo siitä miten paljon nauttii yksin olosta ja siitä, että saa tehdä asioita itsekseen. Pidän tässä laulussa siitä, että Fulin luonne tulee esille sen aikana ja siitä, että minä pystyn samaistumaan tähän jollain tasolla, sillä viihdyn suurimman osan ajastani yksin. Muita hyviä puolia tässä laulussa ovat sen tunnelma ja sävellys.


2. Kion's lament/Kionin valitus

Simba määrää poikansa Kionin uuden Leijonakaartin johtajaksi ja pyytää tätä hakemaan kaartiinsa Jylhämaan urheimman, nopeimman, vahvimman ja tarkkanäköisimmän. Saatuaan selville, että Kion on ottanut kaartiin ystäviään, jotka eivät ole leijonia, Simba alkaa puhumaan pojalleen siitä, ettei Leijonakaarti ole ystävien kanssa leikittävä leikki ja, että Kionin olisi otettava velvollisuutensa vakavasti. Kion alkaa heti epäillä, ettei hän ehkä olekaan valmis johtamaan Leijonakaartia ja aloittaa tämän laulun laulamisen. Laulun puolivälissä Mufasan henki ilmestyy juttelemaan Kionille ja Kion saa isoisänsä avulla rohkeutta perustaa omanlaisensa kaartin huolimatta siitä, mitä Simba oli sanonut hänelle aiemmin. Tässä laulussa on paljon hyviä puolia, mutta pidän eniten kappaleen sävellyksestä ja tunnelmasta. 


1. Proud corazón/Rohkea sydän

Tämä laulu kuullaan Coco elokuvan lopussa vuosi elokuvan nykyhetken jälkeen. Musiikki (ja kauan sitten unohdettu isoisovaari) ovat palanneet takaisin Riverojen sukuun, joten Miguelin ei enää tarvitse salata perheeltään sitä, että rakastaa musiikkia. Laulun aikana Miguel soittaa kitaraa Kuolleiden päivän juhlassa ja kuten kuvasta näkyy, niin myös hänen serkkunsa ovat löytäneet rakkauden musiikkia kohtaan. Laulun alussa päästään näkemään Kuolleiden maa, josta edesmenneet Riverat saapuvat kukkasillan kautta elävien maahan juhlimaan Kuolleiden päivää. Pidän tässä laulussa eniten sen sanoituksista ja tunnelmasta, sekä siitä, miten hyvin se sopii elokuvan loppuun. Laulu on myös sanoitettu hyvin ja espanjankieliset osuudet sopivat lauluun täydellisesti. 

Kommenteissa saa kertoa omia suosikkejaan Disneyn lapsihahmojen laulamista lauluista.

Ei kommentteja: