sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Parhaat mieshahmot

Julkaisin naistenpäivänä top-listan Disneyn naishahmoista ja aion nyt miestenpäivänä julkaista samanlaisen listan Disneyn mieshahmoista. Mennäänpä suoraan itse listaukseen.Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia
10. Erik

Viimeiselle sijalle listallani on päässyt Pieni merenneito elokuvassa esiintyvä prinssi Erik. Hän ei tee paljon mitään elokuvan aikana ja hänen roolinsa on muutenkin lähes mitätön. Erikin rakastuessa Arieliin (tai teknisesti ottaen Arielin ääneen) hän tekee kaikkensa löytääkseen sen salaperäisen neidon, joka pelasti hänet hukkumiselta. Arielin ja Erikin suhde ei pääse aluksi kunnolla oikeuksiinsa Erikin etsiessä neitoa, joka lauloi hänen kuulemallaan äänellä, minkä vuoksi mykkä-Ariel ei tee aluksi kokonaan vaikutusta häneen, vaikka heidän suhteensa romanttinen puoli ehtiikin tulla esille muutaman kerran. Mitä Erikin hyviin puoliin tulee, niin pidän hänen seikkailunhalustaan, sekä uhrautuvasta luonteestaan.


9. Aladdin

Aladdinin luonteessa on yksi asia, josta minä en pidä. Se on se, että hän valehtelee Jasminelle ja jäätyään kiinni yhdestä valheesta hän keksii heti perään uuden valheen. Tämä valehtelu on Aladdinin ainoa huono puoli, sillä hyvät puolet tulevat paremmin esille. Valheista ja alkuvaikeuksista huolimatta pidän Aladdinin ja Jasminen suhteesta ja erityisesti taikamatolla lentäminen vahvistaa kaksikon romanssia. Myös ystävyyssuhteet Abun ja Lampunhengen kanssa lisäävät Aladdinin pisteitä minun silmissäni.


8. Herkules

Erikin tapaan myös Herkulesilla on uhrautuva luonne, sillä hän hankkiutuu useasti hengenvaaran suorittaessaan urotöitään. Herkules tekee suurimman ja vaarallisimman uhrautumisensa elokuvansa lopussa. Yksi huono puoli Herkulesissa on hänen hyväuskoisuutensa, sillä Megara onnistui valehtelemaan Herkulesille täydellisesti aika pitkään tehdessään yhteistyötä Hadeksen kanssa. Tämän takia Herkules ja Megara eivät kuulu suosikkeihini Disneyn pariskunnista, sillä tuollaista kaksinaamaisuutta ei anneta anteeksi ihan helposti. Jos puhutaan vielä Herkuleksen hyvistä puolista, niin niihin kuuluvat rohkeus ja avuliaisuus. Niiden lisäksi pidän hänen kehityskaarestaan.


7. Tarzan

Tarzanin vanhemmat kuolivat kun hän oli vauva, joten siksi Tarzan päätyi gorilloiden kasvatettavaksi. Kasvaessaan viidakossa Tarzan alkoi vähitellen ymmärtää olevansa erilainen kuin muut eikä hän sen vuoksi löytänyt omaa paikkaansa viidakossa. Onneksi Tarzan keksi lopulta omat keinonsa liikkua viidakossa jäämättä muiden jälkeen tai olematta kenenkään tiellä. Tarzanin taidot kehittyivät aikuisuuteen mennessä niin hyviksi, että hän onnistui jopa tappamaan yhden hänen ja muiden viidakon asukkaiden pahimmista vihollisista. Pidän Tarzanissa eniten avuliaisuudesta, sekä hänen suhteestaan Janen kanssa. Lisäksi minusta on hienoa, että Tarzan välittää kaikista gorilloista. Myös Kerchakista, vaikka tämä ei näytä melkein ollenkaan koko elokuvan aikana välittämisen tunteita kasvattipoikaansa kohtaan. 


6. Kristoff

Olin varma, että Kristoff olisi päässyt tässä listauksessa kolmen parhaan hahmon joukkoon, mutta hän päätyikin kuudennelle sijalle. Seuraavat viisi hahmoa osoittautuivatkin paremmiksi, mutta puhutaan nyt ensiksi Kristoffista. Kristoff on kasvanut lapsesta asti peikkojen kanssa eikä hänellä ole ollut melkein yhtään ihmiskontaktia ennen kun tapasi Annan. Kaksikko ei tule aluksi toimeen, mutta he oppivat vähitellen pitämään toisistaan. Hyviä puolia Kristoffissa ovat hänen kehityskaarensa ja avulias luonne. Niiden lisäksi pidän Kristoffin ja Svenin "keskusteluista". Mitä huonoihin puoliin tulee, niin Kristoff on aluksi jonkin verran ärsyttävä, minkä lisäksi hänellä on lähes olematon rooli toisessa Frozen elokuvassa.


5. David

David esiintyy elokuvassa Lilo ja Stitch. Hän on Lilon isosiskon Nanin poikaystävä. Olen nähnyt Lilon ja Stitchin vain yhden kerran, joten muistikuvani Davidista eivät ole täysin selkeitä, mutta muistelen, ettei hänen roolinsa ollut kovin iso. En ole nähnyt Lilon ja Stitchin jatko-osia enkä myöskään Lilo ja Stitch -sarjaa, joten en tiedä millainen rooli Davidilla on niissä. Noiden asioiden vuoksi olen erittäin yllättynyt siitä, että David pääsi tälle listalle. Jos nyt puhutaan Davidin hyvistä puolista, niin pidän hänessä eniten avuliaisuudesta ja ymmärtäväisyydestä. Niiden lisäksi pidän Nanin ja Davidin suhteesta.


4. Hirviö

Hirviön kohdalla voi oppia sen, ettei ensivaikutelma kerro toisesta aina ihan kaikkea. Hirviö nimittäin näyttäytyy aluksi pelottavana ja ilkeänä hahmona, mutta hänestä alkaa vähitellen paljastua kilttejä piirteitä. Varsinkin silloin kun hän lähentyy Bellen kanssa. Kaksikon suhde on minusta yksi parhaiten tehdyistä Disney-romansseista. Vaikka Hirviö onkin aluksi aika karmiva eikä hänen taustatarinansa ole sieltä iloisimmasta päästä, niin siitä huolimatta Hirviö on yksi parhaimmista Disney-hahmoista, mihin on isoimpana syynä hänen kehityskaarensa. Hirviön ulkomuoto ei ole ihan sieltä komeimmasta päästä, mutta silti hän näyttää minun mielestäni yhtä hyvältä hirviönä ja ihmisenä. Hirviön oikeaa nimeä ei olla ikinä kerrottu missään, mutta joidenkin lähteiden mukaan hänen nimensä olisi Adam, joten minä uskon siihen väitteeseen. 


3. Quasimodo

Quasimodon taustatarina ei ole sieltä iloisemmasta päästä. Hänen äitinsä kuoli kun hän oli vastasyntynyt, minkä jälkeen Quasimodo meinasi kuolla itse, mutta Frollo otti hänet kasvatettavakseen vain siksi, että saisi korjattua tekemänsä vääryyden. Taustatarina ei ole ainoa syy siihen miksi Quasimodon elämä on vaikeaa. Toinen syy sille on Quasimodon ulkonäkö, minkä vuoksi Frollo ei ole antanut hänen lähteä koskaan pois kellotornista, sillä Quasimodo säikäyttäisi ihmiset rumuudellaan. Taustoistaan ja Frollon kasvatettavana olosta huolimatta Quasimodosta on tullut hyvä ihminen, joka ajattelee aina muita ja puolustaa sitä, minkä tietää olevan oikein. Quasimodolla on myös uhrautuva luonne, mikä tulee esille varsinkin silloin, kun hän pelastaa Esmeraldan. Pidän Quasimodossa myös ketteryydestä ja taiteellisuudesta.


2. Naveen

Naveenissa on paljon asioita, joista minä pidän. Yksi näistä asioista on musikaalisuus. Naveenilla on ukulele, jota hän soittaa aina kun saa mahdollisuuden siihen. Aluksi Naveen on vastuuton, mutta myöhemmin hän oppii arvostamaan työntekoa, sekä sen, ettei kaikessa ole kyse rahasta. Naveenin suhde Tianan kanssa on yksi parhaimmista Disneyn parisuhteista ja pidän siitä miten he täydentävät toisiaan. Muita hyviä puolia Naveenissa ovat kekseliäisyys ja avuliaisuus, joiden lisäksi pidän hänen uhrautuvasta luonteestaan. Pidän siitäkin, että Naveen näyttää hyvältä myös sammakkona.


1. Bruno

Bruno poikkeaa tämän listauksen muista hahmoista siinä, että hän on elokuvassaan 50-vuotias ja muut ovat teini-ikäisiä tai nuoria aikuisia, mutta sillä ei ole nyt mitään väliä. Bruno on ansainnut paikkansa tässä listassa useammasta syystä. Niihin syihin kuuluvat mm. avulias luonne ja suhtautuminen eläimiin, sekä se, että minä pystyn samaistumaan Brunoon jollain tasolla. Bruno välittää perheestään, vaikka joutuikin viettämään heidän takiaan kokonaisen vuosikymmenen seinissä (kirjaimellisesti). Yksin (tai rottien kanssa) seinissä eläminen ei kuitenkaan saanut Brunoa katkeroitumaan, sillä hän auttoi Mirabelia Madrigalien ihmeen pelastamisessa. Brunon kyky nähdä tulevaisuuteen on tietyllä tavalla siisti, mutta siitä löytyy myös pelottavia puolia, jotka korostuivat erityisesti Me ei mainita Brunoo laulun aikana. Onneksi Bruno ei kuitenkaan ollut oikeasti sellainen kuin laulussa väitettiin. 


Kertokaa kommenteissa mitkä Disneyn mieshahmoista pääsisivät teidän listoillenne. Jos ette muuten ole lukeneet viime vuotista top-listaani Disneyn mieshahmojen soolokappaleista, niin se löytyy täältä

Ei kommentteja: